GLUME PROASTE MARCA USR: propune ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toți angajații și lockdown de Crăciun și Revelion! PROPUNEM CA URGENȚĂ NAȚIONALĂ SCOATEREA ÎN AFARA LEGII A ACESTUI PARTID DE MĂSCĂRICI, BEIZADELE ȘI SALTIMBANCI!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

USR susține că adoptarea Legii Certificatului Verde este o urgență națională și va cere aplicarea nediscriminatorie a certificatului verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al USR, această prevedere va fi depusă la Camera Deputaţilor sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României.

De asemenea, USR va propune și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. „În cele 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, în cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Reprezentanții USR susțin că limitarea numărului de persoane care au acces într-un spațiu închis reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de scădere a riscului de infectare cu o boală contagioasă cu transmitere respiratorie. Aceștia susțin că, în pofida știrilor false propagate de anumiți comunicatori politici, este foarte important de menționat faptul că s-a dovedit științific importanța vaccinării în reducea riscului de infectare precum și a gradului de contagiozitate.

„Astfel, la o densitate egală a numărului de persoane (raportat la suprafața sau volumul spațiului respectiv), riscul de infectare va fi semnificativ mai redus în cazul unui grup de persoane vaccinate față de un grup de persoane nevaccinate. Altfel spus, pentru un anumit nivel de risc considerat acceptabil, numărul maxim de persoane admis va putea fi mai mare, dacă toate ar fi vaccinate.

În concluzie, condiționarea accesului în spațiile publice închise de finalizarea schemei de imunizare ar contribui la scăderea riscului de infectare și ar trebui să reprezinte un stimulent suplimentar în sprijinul deciziei de vaccinare”, se mai arată în comunicatul USR.

Conform acestuia, introducerea pentru toate categoriile de personal a certificatului este o măsură de impulsionare a campaniei de vaccinare, pentru că s-a constatat că până la acest moment nu s-a reușit atingerea unui prag suficient pentru evitarea unor valuri epidemice de mare severitate.

Medicul Radu Ciornei, deputat USR, este de părere că un lockdown impus între 10 decembrie și 10 ianuarie ar fi soluția salvatoare pentru mii de persoane.

Într-o postare pe pagina de socializare, Ciornei susține că „un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie.

În momentul de față, marile noastre arme, ca societate, sunt:
1. Vaccinare, Vaccinare, Vaccinare!
2. Purtarea măștii
3. Distanțarea socială de alte persoane, chiar și cunoscute
4. Bunul-simț epidemiologic (evitați aglomerația, ieșiți din casă doar când este necesar)
5. Identificarea și protejarea persoanelor cu risc de boală gravă (acțiuni sociale)
6. Combaterea cât mai acerbă a tuturor informațiilor false
7. Conștientizarea personalului medical că un singur medic ce propovăduiește idei antivaccin poate provoca mult rău comunității
8. Solidaritatea. Înțelegerea conceptului de bine public, mai presus de binele individului.”, spune Ciornei.

You may have missed