Cercetătorii laboratorului din Wuhan au fost spitalizați chiar înainte de debutul pandemiei. Ce arată acest lucru despre modul în care a apărut virusul

Raportul a specificat că trei cercetători din laborator au fost spitalizați în noiembrie 2019 „cu simptome compatibile atât cu COVID-19, cât și cu boli sezoniere comune”, relatează The Wall Street Journal, oferind un nou grad de credibilitate ipotezei improbabile, dar încă fezabile, că coronavirusul SARS-CoV-2 a infectat mai întâi persoanele din institut, după scurgerea accidentală dintr-o unitate de cercetare.

Cum a apărut virusul rămâne încă o întrebare la care toată lumea vrea un răspuns

Administrația Biden a refuzat să comenteze raportul, nici confirmând, dar nici contestând niciuna dintre afirmații. Cu toate acestea, unii oficiali spun că raportul este un motiv suficient pentru a continua investigarea ipotezei că virusul ar fi ieșit din laborator accidental.

Continuăm să avem întrebări serioase cu privire la primele zile ale pandemiei COVID-19, inclusiv la originile sale în Republica Populară Chineză”, a declarat pentru WSJ o purtătoare de cuvânt a Consiliului Național de Securitate.

Cu toate acestea, este de asemenea posibil ca spitalizările să fie o coincidență totală. Raportul nu dezvăluie, de fapt, de ce boală au suferit acei cercetători și nu există nicio modalitate de a exclude alte boli.

„Informațiile pe care le primeam din diferite surse erau de o calitate îndoielnică”, a declarat un oficial public anonim pentru WSJ. „Nu ne ziceau exact de ce s-au îmbolnăvit”. https://a6393d09d92210bdb0d35130a1fa0129.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Un număr mic de cercetători care se îmbolnăvesc nu este neobișnuit, notează WSJ, și nici nu este neobișnuit în China ca oamenii să meargă direct la spital atunci când se simt rău.

Cu toate acestea, trei persoane care lucrează într-un laborator de cercetare a unor virusuri au raportat simptome similare chiar în momentul în care a început un focar viral. Va fi fascinant să urmărim desfășurarea oricărei noi investigații – dar este, de asemenea, posibil, desigur, ca adevăratele origini ale COVID să rămână un mister pentru totdeauna.

Leave a Reply