Sofia sparge Sistemul. Liber la intrarea în Bulgaria fără teste Covid sau Pașapoarte de Vaccinare. Bulgarii sunt și europenii care au refuzat vaccinarea în cel mai mare grad

Începând de joi, 27 mai, cetățenii români care vin din România sunt autorizați să intre în Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei fără a li se mai cere să prezinte un test PCR sau antigen negativ la virusul SARS-CoV-2, un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un document care să ateste că s-au vindecat de boală, se precizează într-un ordin emis de ministrul sănătății, Stoicio Kațarov, transmite joi BTA, preluată de AGERPRES, citând un comunicat al ministerului de resort.

Același ordin impune o interdicție temporară pentru sosirile din India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia și țări și teritorii din Africa. Interdicția nu li se aplică cetățenilor bulgari, rezidenților permanenți sau deținătorilor de permise de ședere pe termen lung și nici membrilor lor de familie. Aceștia din urmă vor fi obligați să intre zece zile în carantină după sosirea în Bulgaria, se menționează în ordinul ministerial.

Bulgarii sunt și europenii care au refuzat vaccinarea în cel mai mare grad.

Leave a Reply