Un profesor de la țară ajunge președintele României – de fapt un psihopat și sociopat conduce România, un infractor, un xenofob, un șovinist și un impostor! Sașii au fost urmașii minerilor săraci și persoanelor condamnate din Saxonia, un fel de țigani expulzați în Transilvania! Pe când geto-dacii se bateau cu perșii, triburile germanice încă mai trăiau în peșteri!

Profesorul Iohannis făcea diferențe între școlari

Președintele Klaus Iohannis NU a fost profesor suplinitor în orașul Agnita. A fost cu normă întreagă la fizică, la Scoala Generală nr. 2 Agnita. A predat fizica la clasele germane primind postul prin repartiție.

A suplinit doar matematica datorită faptului că o profesoară săsoaică emigrase în Germania. Acum, morocănos, atunci, un tânăr necăsătorit foarte sociabil. Afirm cu responsabilitate că făcea diferențe între școlari. Îi favoriza pe cei de naționalitate germană. Probabil, dintr-un sentiment de conservare. Sașii trăiau alături de români, socializau și munceau împreună. Liberi doar între ei în „societăți închise”.

Erau clase în care alături de școlarii germani erau și unul sau doi școlari români. În paralel cu fiecare clasă germană, de obicei, clasele I-VIII B, erau clasele de români I-VIII A. Despre „superioritatea“ claselor germane-legende. La concursurile pe clase nu îmi aduc aminte ca vreodată să fi câștigat clasele germane.

La individual, erau și sași foarte bine pregătiți. Pare ciudat acum, ce scriu e real. Orașul Agnita avea, în acea vreme, inclusiv stadion de handbal cu sistem de iluminare nocturnă.

Cine au fost sașii? – ne-o spune wikipedia

Originea numelui pe care l-au purtat locuitorii în urma colonizării Transilvaniei de către coloniștii germani a căror proveniență de bază a reprezentat-o regiunea Renania, este controversată și încă nelămurită în rândul cercetătorilor.[2] Deoarece un numar relativ mic al coloniștilor erau de origine saxonă, așa cum rezultă și din studiul dialectului săsesc, se constată într-un mod surprinzător și paradoxal, că numele de “sași” a fost preluat de ei înșiși începând cu secolul al XIV-lea. Primele mențiuni documentare din secolul al XII-lea și începutul secolului al XII-lea fac referire la „Flandrenses”, „Saxones” și „Theutonici”. Documentele din arhivele papale din aceeași perioadă preferă denumirea de „Theutonici”, iar documentele arpadiene îi numește „Saxones”.[3] Mult mai rar, documentele papale fac referire la „Flandrenses” sau „Saxones”. Wilfried Loth consideră ca și majoritatea cercetătorilor că numele folosite se referă la aceeași populație.[4]

Denumirea de “sași” (Saxones) dată coloniștilor este atestată documentar doar în 1206, când regele Andrei al II-lea al Ungariei (1205-1235) a conferit privilegii sașilor (în latină primi hospites regni) din Cricău (Krakau), Ighiu (Krapundorf) și Romos (Rumes) și le-a asigurat un statut juridic propriu.[5] Deoarece în cancelaria regală s-a încetățenit denumirea de “sas”, germanii din Ardeal au fost denumiți în mod unitar sași.[6] La începuturile colonizării, denumirea de “sași” era dată minerilor săraci și persoanelor condamnate din Saxonia. [7]