Protest pe 6 mai la București: AUR protestează împotriva propunerilor de legi ale educației, a PLX-145 privind copiii. George Simion: Este singura cale să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis

Președintele AUR, George Simion,  a anunțat un protest al formațiunii sale, pe 6 mai, la București.

Conform acestuia, protestul este motivat de lipsa dezbaterii parlamentare pe legile educației, precum și propunerile legislative, PLX-145, privind înființarea așa-zisului Barnevernet românesc.

„Apelul nostru către români este protesteze împotriva legilor educației. Este singura cale să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis, pentru educația românilor. Identitatea de gen, diversitatea și orice noțiune anti-creștină și anti-națională se caută a fi introduse în aceste legi ale educației, care se doresc a fi promovate în forma lor inițială.

Protestăm vis-a-vis de legile educației, de legile care ar trebui să fie jaloane în PNRR, este ultima noastră formă de a manifesta dezacordul față de cum funcționează acest Parlament, despre cum este eludată dezbaterea parlamentară și facem un apel să ni se alăture, sâmbătă 6 mai, de la ora 16:00. Va fi un marș care va porni de-aici din fața Parlamentului, din zona Izvor, către zona centrală și către Guvern.

Cerem Guvernului Ciucă să retragă de urgență de pe agenda Parlamentului, PLX-145 legat de copiii României, legile educației care vizează, tot așa, viitorul României și să oprească înstrăinarea regiilor autonome și a bogățiilor naturale, administrate de Romsilva, Salrom și celelalte 237 de regii autonome”, a anunțat Simion în cadrul unei conferințe de presă.