Este traficantul de copii, Klaus W. Iohannis, agent al serviciilor secrete germane?

Problema lui Klaus Iohannis e în altă parte, mult mai gravă. Fostul lider al Forumului German din România ascunde schelete în dulap, ca orice politician dâmboviţean: a făcut „trafic” de minori în anii 90, conform media locală, afaceri imobiliare suspecte cu statul ca şef la ISJ Sibiu, e incompatibil din punct de vedere al ANI şi a retrocedat aproape tot centrul Sibiului bisericii lutherane. Pe deasupra e un om care se laudă că a investit în case şi imobile, dar nu în copii. Un preşedinte fără copii nu poate înţelege problema familiei şi criza demografică sau morală prin care trece România. Dar lucrul cel mai grav care aplanează asupra lui Klaus Iohannis este acela că este agent al serviciilor secrete BND (Bundesnachrichtendienst)?

E cunoscut faptul că Klaus Iohannis ca primar al Sibiului a favorizat firmele germane în dauna celor româneşti. Sunt cunoscute matrapazlâcurile primarului Sibiului care a dat un contract de o sută de miloane de euro unor firme din Germania fără licitaţie şi refuzând firme româneşti în vederea construirii aeroportului internaţional Sibiu. Nici până astăzi aeroportul nu a fost finalizat, iar antreprenorii germani au plecat în Germania cu conturile şi buzunarele umflate de euro. Klaus Iohannis a sprijint Forumul German să obţină imobilele din centrul istoric al Sibiului, prin abuz de putere, ca urmaş al grupului Etnic German Nazist din perioada interbelică şi pe timpul războiului condus de Volksgruppenführer Andreas Schmidt, ginere al Brigadeführer-ului SS Gottlob Berger, șeful Oficiului Central pentru Cetățenii Etnici Germani (Volksdeutsche Mittelstelle). Românii au fost scoşi afară din centrul istoric al oraşului Sibiu, iar instituţiile statului român: sedii de şcoli, grădiniţe, spitale, regii sau institute de educaţie şi cercetare plătesc chirie Forumului German, deci indirect celui care a fost preşedintele acestuia şi a patronat raptul istoric, primarul Klaus Iohannis. Primarul Sibiului nu ar fi putut face aceste matrapazlâcuri imobiliare pe seama statului român fără sprijinul serviciilor secrete germane BND (Bundesnachrichtendienst)? Cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu susţine pe blogul personal că Klaus Iohannis este posibil agent al serviciilor secrete germane, ca răspuns la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu că avem un ofiţer sub acoperire printre candidaţi. Nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla, dar primarul Sibiului trebuie să răspundă public la întrebarea lui Ion Cristoiu dacă este agent al serviciilor secrete germane. Nu aş vrea să aflu după câţiva ani că primarul Sibiului Klaus Iohannis era agent plătit pe bază de chitanţă a unui serviciu secret străin ca aventurierul iredentist Laszlo Tokes înainte de 1989. L-aş completa pe Ion Cristoiu, la supoziţia sa pe blog, că un cetăţean român care primeşte bani de la un serviciu secret străin nu este agent, ci trădător, lucru care se pedepseşte aspru de codul penal, cu ani grei de puşcărie.

Apar mai multe semne de întrebare. Unul dintre conducătorii influentei Fundaţii Hanns-Seidel, afiliată Uniunii Social Creştine (CSU) din Bavaria, acuzat că ar fi un spion dublu germano-chinez l-a decorat pe președintele Klaus Iohannis.

Parchetul Federal german vine cu informații de ultimă oră. Potrivit AFP, soţia unui politilog german vizat de justiţie cu privire la spionaj în favoarea serviciilor chineze de informaţii, a fost, la rândul său, inculpată din acelaşi motiv.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, Parchetul din Karlsruhe, competenet în domeniul terorismului şi spionajului, susține că germano-italiana Klara K. şi soţul său, Klaus L. au fost contactaţi de către serviciile de spionaj chineze în timpul unui turneu de confernţe la Shanghai, în China, în anul 2010.

Totodată, sursa citată mai precizează că bărbatul lucra de peste jumătate de secol pentru serviciul secret german BND. În același timp, potrivit ARD, Klaus L. era unul dintre conducătorii influentei Fundaţii Hanns-Seidel, afiliată Uniunii Social Creştine (CSU) din Bavaria, parte a CDU, partidul Angelei Merkel.

Klaus Iohannis, decorat de un spion

Renumita fundație este activă și în România, iar în anul 2018, acesta i-a acordat președintelui Klaus Iohannis Premiul Franz Josef Strauss în valoare de 10.000 de euro. În ceea ce privește premiul, acesta poartă numele lui Franz Josef Strauss, lider al aliatului bavarez al CDU, CSU, și este acordat la intervale neregulate începând cu anul 1996.

Totodată, parchetul mai precizează că din 2010 și până în 2019, cei doi soți au ”furnizat cu regularitate informaţii serviciilor chineze, înainte sau după vizite de stat sau conferinţe internaţionale”, inclusiv în timpul contactelor în România.

În schimbul informațiilor obținute cu ajutorul numeroaselor contacte politice la nivel înalt, stabilite în cadrul unui think-tank condus de către Klaus L. din 2001, cuplul a primit ”onorarii”, mai precizează sursa citată.

În același timp, cei doi soți mai sunt suspectați că ar fi fost plătiţi pentru a participa la reuniuni cu ofiţeri de informaţii chinezi, lucru care ar putea deveni stânjenitor pentru Germania.

Sursa citată mai percizează că Klaus L. ar lucra de peste 50 de ani pentru serviciul federal de informaţii german BND, dezvăluie postul public ARD îpntr-o anchetă aprofundată. Presupusa sa activitate de agent dublu i-a determinat pe poliţişti să-i percheziţioneze domiciliul în 2019, cu doi ani înainte să fie arestat.