GENOCID MASACRU PUR JIDAN: Peste 900 de morți în urma bombardării de către Israel a Spitalului baptist din Gaza. Corpuri de femei și copii împrăștiate în toată zona. Cel mai mare atac mortal israelian din ultimele 5 războaie cu palestinienii – VIDEO CU AVERTISMENT / UPDATE

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, condus de Hamas, afirma inițial că cel puțin 500 de persoane au fost ucise într-o explozie asupra Spitalului din Gaza care, potrivit acestuia, a fost provocată de un atac aerian israelian, a transmis într-o Alertă Media DailyMail.

Noutăți: Armata israeliană susține că explozia s-ar datora unei rachete Hamas sau a Jihadului Isalmic care ar fi scăpat de sub control @ Înregistrări Twitter contrazic aserțiunea @ Abbas anulează întâlnirea cu Biden de la Amman, unde arde ambasada Israelului @ Erdogan condamnă atacul israelian @ Manifestații de amploare la Istanbul și Ankara @ Se cere expulzarea ambasadorului evreu @ Tel Aviv transmite cetățenilor israeliani aflați în Turcia să părăsească țara @ Numărul morților din Gaza crește vertiginos @ OMS protestează oficial față de atacul inacalificabil @ Rusia și Emiratele Arabe Unite au solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate @ La Tel Aviv, cancelarul german Olaf Scholz și delegația sa au fost puși pe burtă pe aeroport după un atac Hamas cu rachete asupra orașului @ Arabia Saudită și Egiptul condamnă vehement atacul israelian asupra spitalului baptist din Gaza @ Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a calificat atacul drept un „masacru” și o „rușine pentru umanitate” @ Proteste la Bagdad, Teheran, Beirut, Rabat, Tunis, Amman, Ierusalimul de Est @ Ministrul palestinian al Sănătății a susținut o conferință de presă din mijlocul cadavrelor @ Hezbollah anunță o zi de „furie fără precedent” în urma măcelului de la spitalul baptist Al-Ahli @ Lumea islamică e în clocot


MAI MULTE VIDEO CU AVERTISMENT ÎN BAZĂ – IMAGINI ORIBILE ALE MASACRULUI!

Alte surse de pe X Twitter afirmă în urmă cu 26 de minute de la ora publicării articolului nostru că Spitalul național baptist Al-Ahli din Gaza tocmai a fost bombardat într-un atac aerian israelian fără niciun avertisment prealabil.

Un nou raport vorbește de cel puțin 900 de persoane care au murit în urma acestei lovituri aeriene, multe dintre victime femei și copii, alături de doctori și personal medical de la spitalul creștin din Gaza.

Sute de persoane căutau adăpost la Spitalul al-Ahli în momentul exploziei.

Dacă se confirmă, atacul asupra spitalului al-Ahli din orașul Gaza ar fi de departe cel mai mortal atac aerian israelian în cele cinci războaie purtate din 2008 încoace.

Armata israeliană a declarat că analizează raportul.

ACTUALIZARE: Inițial, Hananya Naftali, consilier al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul a comis atacul asupra spitalului Al-Ahli din Palestina pentru a ținti o bază Hamas. Apoi și-a șters postarea, păstrată însă AICI. Al Jazeera, de asemenea, a raportat că un purtător de cuvânt al IDF afirmase că armata lansase un avertisment către spital păentru a fi evacuat.

Prima reacție a IDF: Potrivit reprezentanților Armatei israeliene, „investigațiile preliminare arată că deflagrația ar fi fost provocată de lansarea nereușită de către Hamas a unei rachete”. 

Afirmația este contrazisă pe Twitter, unde un utilizator compară sunetul unei rachete Hamas cu una din dotarea Israelului. VIDEO:

Israelienii au lansat mai multe filmări în spațiul public pentru a-și susține ipoteza dar utilizatori Twitter afirmă că fake-videoclipurile israeliene afișează orare care nu se potrivesc cu momentul atacului și sunt din 2022 (înainte de a fi întreruptă electricitatea în Gaza). 

Știrea e în curs de dezvoltare. Vom reveni! FOTO APĂRUTĂ PE X TWITTER, VIDEO TERIBILE ȘI ACTUALIZĂRI MAI JOS:

ACTUALIZARE: Sute de persoane ar fi căutat adăpost la spital în momentul exploziei. Mai multe spitale din orașul Gaza au devenit refugii pentru sute de persoane, în speranța că vor scăpa de bombardamente, după ce Israelul a ordonat tuturor locuitorilor din oraș și din zonele învecinate să se evacueze în sudul Fâșiei Gaza. Cel mai probabil Tsahalul – Armata israeliana – a vrut „să dea o lecție” „animalelor-umanoide” pentru a nu se mai refugia în spitale.

„Nu am putut număra morții pentru că majoritatea cadavrelor sunt făcute bucăți” – „30% până la 40% dintre victime sunt copii” – „Am văzut un masacru, un genocid”, sunt comentariile unui salvator de la fața locului filmat și publicat de agenția turcă de presă Anadolu.

Ministrul palestinian al Sănătății a susținut o conferință de presă chiar de la fața locului:

ORELE 22.30: Declarația OMS privind atacul asupra Spitalului Arab Al Ahli și raportarea de victime la scară largă

„OMS condamnă cu fermitate atacul asupra Spitalului Arab Al Ahli din nordul Fâșiei Gaza. Spitalul era funcțional, acolo fiind adăpostiți pacienți, îngrijitori și persoane strămutate.

Primele rapoarte indică sute de decese și răniți.

Spitalul a fost unul dintre cele 20 din nordul Fâșiei Gaza care se confruntă cu ordine de evacuare din partea armatei israeliene.

Ordinul de evacuare a fost imposibil de îndeplinit având în vedere insecuritatea actuală, starea critică a multor pacienți și lipsa ambulanțelor, a personalului, a capacității de pat din sistemul de sănătate și a unui adăpost alternativ pentru cei strămutați.

OMS solicită protecția activă imediată a civililor și îngrijirea sănătății. Ordinele de evacuare trebuie anulate. Dreptul internațional umanitar trebuie respectat, ceea ce înseamnă că îngrijirea sănătății trebuie protejată și niciodată vizată.”, se arată într-o declarație a OMS de la orele 22.10, ora României.

Abbas anulează întâlnirea cu Biden

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat trei zile de doliu în urma atacului aerian asupra spitalului, potrivit rapoartelor presei de stat.

Abbas și-a anulat, de asemenea, participarea la o întâlnire programată miercuri cu Biden și alți lideri din Orientul Mijlociu, a afirmat un oficial palestinian de rang înalt.

El urma să se alăture regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei și președintelui egiptean Abdel Fattah el-Sissi la summitul de miercuri de la Amman, în Iordania, unde urmau să discute cu Biden despre războiul dintre Israel și Hamas, transmit agențiile de presă. 

Și președintele Turciei, Recep Erdogan, condamnă atacul din această seară asupra unui spital din Gaza, soldat cu moartea cel puțin 500 de oameni, transmite Ziua.md pe Telegram.

„Lovirea unui spital în care se află femei, copii și civili nevinovați, este cel mai recent exemplu de atacuri ale Israelului lipsite de cele mai elementare valori umane. Invit întreaga umanitate să ia măsuri pentru a opri această brutalitate fără precedent din Gaza”, a spus Erdogan pe X.

Manifestații de amploare au loc la Ankara și la Istanbul, Turcia. Mii de oameni în fața Consulatului General al Israelului, în sprijinul palestinienilor. La Ankara (video), oamenii cer ca ambasadorul Israelului să fie expulzat din țară. Poliția intervine.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a calificat atacul drept un „masacru” și o „rușine pentru umanitate”. În Iordania, ambasada Israelului ar fi fost incendiată.

Și Egiptul denunță în „cei mai duri termeni” atacul, afirmând că întreaga comunitatea internațională trebuie să intervină urgent pentru a opri astfel de încălcări ale drepturilor omului.

Arabia Saudită, care tocmai a umilit SUA, condamnă, de asemenea, vehemen, atacul israelian.

Proteste în Teheran, Iran.

Proteste și la Bagdad, Irak.

Proteste și la Rabat, în Maroc.

Proteste în Tunisia și Liban contra ambasadelor franceze. La Beirut, mii de oameni se îndrepată în valuri spre Ambasada SUA.

Palestinenii au ieșit pe străzile Hebronului iar în Ierusalimul de Est au loc confruntări cu forțele israeliene.

La Tel Aviv, cancelarul german Olaf Scholz și delegația sa au fost puși pe burtă pe caldarâmul aeroportului după ce au fost forțați să se evacueze din avion înainte de decolare după un atac cu rachete lansat asupra orașului.

În timp ce cancelarul german Olaf Scholz se pregătea să plece de pe aeroportul Ben Gurion în urma vizitei sale de solidaritate în Israel, un tir de rachete a fost lansat la Tel Aviv și centrul Israelului.

Au fost activate sirenele de alertă roșie, ceea ce a determinat evacuarea avionului cancelarului. Cancelarul Scholz și restul delegației erau deja la bord când a avut loc atacul, informează Ziua.md.

Hezbollah anunță o zi de „furie fără precedent” în urma măcelului de la spitalul baptist Al-Ahli

MASACRU, afirmă martorii oculari în filmări transmise în direct pe X Twitter, ridicând numărul morților la peste 900.

VIDEO X RECENT, CU AVERTISMENT, URMAT DE UN VIDEO CARE SURPRINDE MOMENTUL LOVITURII RACHETEI ȘI APOI UN ALTUL CARE ARATĂ CRATERUL ÎN FLĂCĂRI RĂMAS DUPĂ EXPLOZIE. ÎN CONTINUARE UN VIDEO CARE ARATĂ NIVELUL MASACRULUI: