MAIA SANDU – CANDIDAT PREZIDENTIALE 2024. TARGET: UNIREA! Ce șanse are repetarea scenariului „Cuza”!

Motto: „E un imbecil liniştit şi îi e frică de mine,de ce l-aş schimba cu un imbecil de care să-mi fie mie frică?”Marin PredaCred că acest citat din ”Cel mai iubit dintre pământeni” ar putea fi motto-ul politicii de azi, din mai toate țările aflate în starea României – colonii.

A apărut un scenariu extraordinar. Un scenariu care poate deveni realitate în 2024, cu condiția ca Maia Sandu să candideze independent și să nu fie părtinitoare cu niciun partid din Romania sau Moldova.

Acela ca Maia Sandu să devină și președinte al României, pentru a se realiza unirea celor două țări.

Sigur, sunt niște diferențe; față de România anilor 2000, Moldova e mai avizată, a văzut ce s-a întâmplat la noi – și e posibil ca serviciul secret de la Chișinău să fie mai greu de preluat decât cele de pe-aici. Cât despre Maia Sandu… hai să vorbim despre distinsa și frumoasa președintă a Moldovei ceva mai târziu.  Sincer, dacă ar fi să dau un sfat celor din Republica Moldova încotro să o ia, către vest sau către est, le-aș răspunde simplu: în direcția celor care le permit să se dezvolte și să se administreze cât mai liber, in directia care respecta drepturile omului, dreptul la exprimare, la circulatie, dreptul economic, pe scurt in directia in care sa nu devina colonie nici a rusilor, nici a americanilor. Moldova vede asta – cel puțin așa sper! Deși… s-ar putea să fie prea târziu pentru frații de peste Prut.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu, a reușit să învingă în alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova cu un scor zdrobitor. PAS a obținut 52,80% din voturi, la mare distanță de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 27,17%, și Partidul Politic Șor – 5,74%

Victoria spectaculoasă a formațiunii pro-europene și anticorupție controlată de Maia Sandu vine la scurt timp după ce tânăra politiciană l-a învins, în toamna anului trecut, pe fostul președinte pro rus Igor Dodon, devenind astfel președintele Republicii Moldova. 

Succesul Maiei Sandu în lupta politică cu oligarhii și oamenii susținuți de Moscova a stârnit un mare entuziasm în România. Până într-acolo încât au fost voci care au propus scenariul ca președinta Republicii Moldova să candideze și la președinția României, în 2024. 

Pe de o parte, pentru că s-ar repeta astfel scenariu din 1859, când unirea dintre Moldova și Țara Românească a fost posibilă prin alegerea în cele două provincii a aceluiași om: Alexandru Ioan Cuza. 

Astfel, România ar pune din nou în practică, spun adepții acestei teorii, strategia prin care Moldova să revină în granițele României. 

Pe de altă parte, și pentru că, deocamdată partidele politice românești nu au nici o personalitate credibilă, pro europeană și anticorupție, cu o imagine similară Maiei Sandu, care să candideze în 2024, când jalnicul și eșuatul președinte colonist Klaus Iohannis își încheie ultimul mandat.

Un specialist în drept constituțional a menționat că, având și cetățenie română, Maia Sandu poate candida la președinția României. 

„În Constituția României există doar o cerință expresă care trebuie îndeplinită, anume cetățenia română. Maia Sandu are cetățenia română. Dar are și cetățenia moldovenească. Legea fundamentală nu spune nimic despre dubla cetățenie, dacă o persoană cu dublă cetățenie poate candida la președinție. 

Această chestiunea ar fi de domeniul Curții Constituționale, care ar trebui să lămurească dacă cineva cu două cetățenii poate deveni președinte al României.

Problema vine din faptul că datoria șefului statului este de fidelitate față de țară. În acest caz, care țară?”, a explicat expertul în drept constituțional. 

Pe de altă, noi nu am trăit ca ei, în URSS. La noi s-a promovat naționalismul, la ei a fost o integrare într-un gigantic stat multinațional, URSS. Per total, basarabenii au destule argumente să ia în calcul experiența noastră, dar trecând-o obligatoriu prin filtrul experienței lor unice.Se zice că rușii nu permit (re)unirea Moldovei cu România. Totuși, declarațiile reprezentanților Moscovei sunt cât se poate de corecte: lăsați popoarele să decidă!Ori, până atunci să observăm un aspect – spre deosebire de oficialii ruși, americanii, stăpânii coloniei România, și-au manifestat deschis opoziția față de unire!

”Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran și independent, în interiorul unor granițe sigure”, declara acum câțiva ani ambasadorul american la Chișinău, James Pettit, subliniind că ”unirea nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune”.

Văzând ce fac americanii prin România, o primă impresie a mea este că ei nu au interesul să preia o populație pe care să o bănuiască (în proporție imensă!) de legături cu Rusia.

Apoi, Bruxellesul nu are interesul ca state din dictatura progresistă europeană să își modifice granițele, ceea ce ar da idei altora… Plus o exacerbare a sentimentelor naționale etc. Nu, tema Moldova e folosită de  SUA și UE doar pentru a menține un grad de rusofobie în România – și pe care să-l transmită și noilor generații de peste Prut.  Bun, dar hai să vedem ce se va întâmpla dacă motorul și simbolul partidei câștigătoare de acum, Maia Sandu, ar anunța că vrea unirea? Și, mai mult, dacă ar face un pas semnificativ pentru asta, candidând în 2024 la prezidențialele din România? Se vor opune oare urmașii lui Traian și Klaus Werner, ciolacii, cioloșii, habarniștii sau prostănacii de pe la NATO?! Ce s-ar întâmpla dacă un partid românesc ar propune-o candidat, pentru prezidențialele din România, în 2024? Mă uitam că primul care a emis o idee de genul acesta e scriitorul și istoricul Marius Oprea. Șeful Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului face un prim pas: o compară pe Maia Sandu cu ”valorile” politicii de pe cocioc, din colonie – și ce să vezi: distinsa politiciană de peste Prut îi taie pe toți la capitolul studii și chiar CV profesional! Da, mărturisesc o fascinație de ordin personal pentru Maia Sandu. Și, da, sigur, nu pot să spun că Maia Sandu are deocamdată vreo mare împlinire ca președinte în Moldova. Ba chiar alunecă spre fundătura aceea steril-populistă, cu anticorupția. I-aș sugera să vadă cine sunt apostolii anticorupției: tocmai reprezentanții celor mai corupte state, în frunte cu SUA! Dar, hai să fim serioși – cine are realizări? Iohannis? Cîțu? Ciolacu? Barna? Cioloș? Geoană?! Deocamdată Maia Sandu a pus mâna pe putere…

Deci, revin cu întrebarea – ce s-ar întâmpla dacă Maia ar candida la președinția României, cu scopul clar de a uni cele două țări? S-ar opune PNL sau PSD? Păi când ar fi un moment mai potrivit decât acum? Economia României ”bubuie”, zice Cîțu, Aurescu ne bagă în toate combinațiile NATO – ca băț prin gard, ce-i drept, dar suntem acolo! Și toți suntem pro-europeni, vrem unirea – deci, hai, davai-davai, acum e momentul! Eu zic că o temă care invită la reflecție. Sigur, acum mai poate fi o problemă – și anume că ”stăpânii” să aibă altă comandă pentru România. Iar faptul că România este „o colonie” ai cărei lideri sunt impuși ”din afară” este acceptat de mult timp de analiști, mass media și pe mediile de socializare. De fapt, de o mare parte din opinia publică. Practic, de la finele primului mandat Băsescu, se confirmă faptic această teză. Ori, în acest context, vine o personalitate de talia fostului premier Năstase, probabil cel mai important diplomat român de la Ștefan Andrei încoace, și spune clar: la viitoarele alegeri, președintele va fi ales dintre cei susținuți de puteri externe. Concret, Adrian Năstase consideră că alegerile prezidenţiale din 2024 ”vor fi jucate de candidaţi susţinuţi de alte ţări, iar românii nu vor avea un candidat”.

”Vom vedea ce candidat va fi, vom vedea şi marile puteri europene ce candidaţi îşi vor alege pentru alegerile din România”, a spus Năstase, subliniind – ”M-aş mira să nu se întâmple aşa. Nu ştiu dacă românii vor avea un candidat în 2024. Cred că asta este problema”.

Ori, aici apare o problemă – românca Maia Sandu, cea care ar putea face Unirea, ar putea să NU aibă loc de străinătate!  

O străinătate care, fără doar și poate, vrea ca românii să devină un popor imbecilizat. Chiar acum vedem o accelerare a acestei proceduri de imbecilizare. Este vorba de imbecilizarea prin… PNL, PSD & USR! Prin spectacolul zilnic oferit de ”alegerile” PNL! Așa zișii liberali NU au personalități, ci personaje obscure și, de multe ori ridicole, pentru care scopul guvernării  pare a fi ori afacerile personale și de grup, ori servirea unor interese străine.De nicăieri nu rezultă vreo șansă ca vreunul dintre personajele pomenite de mass media să realizeze ceva pentru România. Nici din parcursul lor, nici din modul de manifestare sau de exprimare. Iar promovarea bălăcelii acestor pitici într-un lighean găurit de 20% este sinonimă cu participarea la imbecilizarea românilor! Și atunci – cum ar putea să fie acceptată o candidatură a Maiei Sandu, când PNL partidul agreat de SUA, UE și NATO este, de fapt, un mijloc de imbecilizare a românilor? De fapt, la fel ca Iohannis, autorul acelei ironice, cinice teme: ”România educată”.

Imi aduc aminte de o carte excepțională despre judecătorul Giovanni Falcone, celebrul luptător contra mafiei siciliene, ucis într-un cumplit atentat cu bombă. Imediat după atentatul din 1992, ziaristul Marcelle Padovani transformă interviurile pe care i le luase judecătorului într-o carte – ”Judecătorul şi oamenii de onoare”.În carte apare următorul dialog, care reflectă, atemporal cred, situația din politica unei țări tip colonie – pe care stăpânii vor să o țină sub control: Judecătorul: ”Signor Coppola, ce înţelegi dumneata prin mafie?”

Coppola: ”Domnule judecător, la ora actuală există trei magistraţi care doresc să devină procurori ai Republicii. Unul este foarte inteligent, cel de-al doilea este puternic sprijinit de partidele de guvernământ, iar al treilea este un imbecil. Care dintre ei va fi alesul? Imbecilul, de bună seamă. Aceasta este Mafia”.

Cam asta cred că este cu speranțele unirii legate de Maia Sandu. Au stăpânii imbecilii lor, pregătiți. Nu au nevoie de surprize. Dar, în fine, cum scriam mai sus – subiectul rămâne deschis: Maia Sandu, președinte al României?! Totul ține de voința noastră!

Leave a Reply