Bill Gates, investigat! Reputația sa a fost compromisă, divorțul de Melinda Gates se complică

Membrii Consiliului de Administrație Microsoft au deschis o investigație asupra lui Bill Gates la sfârșitul anului 2019, după ce o angajată a spus că a avut o relație sexuală cu el timp de mai mulți ani, a informat duminică The Wall Street Journal.

Consiliul a angajat o firmă de avocatură pentru a efectua ancheta după ce personalul a prezentat acuzația și, în 2020, a decis ca Gates să renunțe la consiliul de administrație. Când Gates a demisionat în martie 2020, el a spus că se va concentra asupra „priorităților filantropice”.

Într-o declarație transmisă către Business Insider, un purtător de cuvânt al Microsoft a spus: „Microsoft a primit o sesizare în a doua jumătate a anului 2019 că Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000”.

„Un comitet al Consiliului de Administrație a examinat sesizarea, ajutat de o firmă de avocatură externă pentru a efectua o investigație aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a făcut sesizarea”, se mai arată în declarație.

Bill Gates a recunoscut aventura

Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a declarat că decizia sa de a demisiona din consiliul de administrație nu are legătură cu ancheta asupra relației, dar a spus că „a existat o aventură în urmă cu aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă”.

Materialul WSJ a apărut în aceeași zi cu un articol al The New York Times, potrivit căruia Gates ar fi urmărit angajații de sex feminin la Microsoft și la Fundația Bill & Melinda Gates. Raportul Times a mai spus că Gates a fost respingător față de soția sa, Melinda French Gates, în timpul ședințelor de la Microsoft.

Cuplul Gates a anunțat la începutul acestei luni că divorțează după 27 de ani de căsătorie. Aceștia au mai spus că vor continua să lucreze împreună la fundația lor caritabilă.

Combaterea coronavirusului: cât a donat Fundaţia Bill & Melinda Gates

Circa 30 de milioane de dolari au mers spre instituţii precum OMS, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) şi omologul său din China, dar şi pentru Comisia naţională pentru sănătate din China. Alte 20 de milioane de dolari au fost alocate autorităţilor de sănătate publică din ţările din Africa Subsahariană şi Asia de Sud-Est, zone care au fost afectate disproporţionat de mult de epidemiile recente, inclusiv de pandemia de H1N1 din 2009. Până la 60 de milioane de dolari au fost alocaţi programelor de cercetare iniţiate pentru obţinerea unor vaccinuri, pentru tratamente medicale şi pentru instrumente de diagnosticare. OMS a trimis echipamente de protecţie în 24 de ţări, între care 500.000 de măşti şi 350.000 de perechi de mănuşi. Circa 250.000 de teste au fost trimise în peste 70 de laboratoare din întreaga lume, iar o echipă de experţi s-a deplasat în China. La cele două spitale din Wuhan au ajuns echipamente medicale de la Siemens, este vorba de două scanere cu ultrasunete şi un scaner CAT (Tomografie Computerizată Axială) pentru analize pulmonare.

Leave a Reply