VREM NEUTRALITATE! NU FORȚAȚI UN RĂZBOI CARE NU E AL NOSTRU ȘI SĂ LUPTĂM PENTRU MERCENARII DIN ȚARĂ ȘI DE LA BRUSSELS! DACĂ VEȚI FORȚA VOM ÎNTOARCE ARMELE ÎMPOTRIVA VOASTRĂ ALĂTURI DE RUȘI! PENTRU VOI VA FI DIN CE ÎN CE MAI RĂU DE ACUM ÎNAINTE! MAI AVEȚI TIMP SĂ FUGIȚI, DAR DE JUDECAT TOT VĂ VOM JUDECA PENTRU CE AȚI FĂCUT ÎN PANDEMIE ȘI 32 DE ANI! NU VĂ JUCAȚI CU FOCUL!

COMUNICAT – Starea de Libertate

Nu dați arme cetățenilor – va ieși urât pentru voi!

În contextul războiului din Ucraina, ținând seama de proximitatea României cu zona de conflict armat ruso-ucrainean, în virtutea experienței istorice a poporului român cu vecinii din Răsărit, pentru păstrarea și manifestarea liberă a ființei noastre naționale, cerem Guvernului României în regim de urgență următoarele:

1. Refuzul oricărui sprijin militar al vreunei tabere beligerante din conflictul militar ruso-ucrainean și oferirea de sprijin EXCLUSIV umanitar populației afectate din Ucraina. Poporul român, ospitalier, va primi vecinii suferinzi, dar trebuie să fie apărat de proprii săi conducători.

2. Anularea deplină, definitivă, imediată și fără echivoc a stării de alertă (și/sau urgență/criză, ce se perpetuează arbitrar de doi ani) în România și a tuturor restricțiilor legate de aceasta (măști, vaccin, certificat verde, formular PLF și amenzi) și restabilirea drepturilor și libertăților constituționale.

3. Revenirea Basarabiei la România trebuie realizată numai în condiții de pace. În momentul de față, propunerea unor forțe politice din România de a înfăptui acum acest proces firesc și legitim din punct de vedere istoric este un pretext perfect, o provocare servită Rusiei, de a ocupa militar și politic Basarabia, după același scenariu din Ucraina.

4. Recunoașterea automată a cetățeniei române pentru toți etnicii români și urmașii acestora aflați în Republica Moldova și Ucraina. Este o reparație istorică față de aceste familii private forțat de cetățenia română în urma anexării Basarabiei în 1940 de către Uniunea Sovietică (entitate statală inexistentă astăzi).

Semnatarii acestei petiții își dau acordul pentru a fi contactați de noi pentru viitoare acțiuni ce privesc interesele fundamentale ale societății romanești. Dacă crezi că poți face o diferență, include și numărul tău de telefon. Subscrie și distribuie! l Acest comunicat va fi depus la Guvern, Parlament, Presedentie, CSAT si alte institutii ale statului român.


Subscriu comunicatului următoarele organizații:

Comitete Cetatenesti Locale
Convoiul pentru Libertate
StopPlandemia
Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisorile Comuniste
Grupul Civic Iași
Asociatia Europa Veche
Asociatia Juristilor pentru Apararea Drepturilor si Libertatilor
Bucovina Profunda
Obstea Manastirii Paltin Petru Voda (110 maici, 34 de bunicute din azilul manastirii si 14 persoane din schitul/satul apropiate – multumim Maicei Teodosia pentru jertfa intocmirii listelor)
41 pentru Romania
<lista ramane deschisa>


Persoane publice:

Dr. Mircea Puscasu
Av. Marina-Ioana Alexandru
Dr. Geanina Hagima Dragnea
Adrian Aciu
Pavel Pântea
Marian Motocu
<lista ramane deschisa>

     Deoarece multe persoane ne-au semnalat faptul că nu pot semna petiția online, în cazul în care întâmpinați aceeași situație vă recomandăm să trimiteți mesaj pe numărul de telefon: 0785735555, folosind una din următoarele variante:
– SMS
– Telegram
– WhatsApp

Mesajul va cuprinde:
– textul ,,Susțin petiția Românii vor neutralitate”
– nume și prenume, localitate, număr de telefon sau/și adresa de e-mail (preferabil număr telefon)

ACTUALIZARE 17:54 Proiectul de lege prevede trecerea în „rezervă generală” a tuturor bărbaților români, cu vârste cuprinse între 18 și 60 ani, anunță Europa FM.

De asemenea, se prevede că cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani, dar și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani.

Nu în ultimul rând, este definită și rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război. Aceasta este formată, potrivit proiectului de lege, din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.

Conform legii 446/2006, cu actualizări, până acum, bărbații de peste 35 de ani erau luați în calcul doar dacă efectuaseră stagiul militar, fiind considerați rezerviști.

Conform articolului 7, alineatul (1) „Cetăţenii încorporabili, în sensul prezentei legi, sunt consideraţi cetăţenii români, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a executa serviciul militar, în situaţiile prevăzute la art. 3”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Guvernul se pregătește să introducă starea de criză în România, potrivit surselor citate de Antena 3.

Conform Antenei 3, rolul acestei noi „stări” este de a permite trecerea unor structuri ale MApN vor putea trece în subordinea forţelor armate străine staţionate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO.

Această veste vine pe fondul încetării stării de alertă, după doi ani.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribuila susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit proiectului de lege la care a lucrat Guvernul în ultimele zile, această situaţie de criză va fi instituită la propunerea ministrului Apărării, va trebuie avizată de premierul în funcţie şi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Antena 3 afirmă că starea de criză va fi instituită în momentul în care, potrivit proiectului de lege, societatea se confruntă cu apariţia sau iminenţa apariţiei unor incidente care sunt menite să afecteze sau să pună în pericol condiţiile de viaţă, stabilitatea politică, economică, socială, securitatea sau apărarea ţării sau să pună în pericol orice alte valori constituţionale.

Aceasta este definiţia care se regăseşte în proiectul de lege şi care urmează, potrivit surselor, să fie adoptat săptămâna aceasta într-o sedinţă de Guvern.

Şi Parlamentul este pregătit să adopte acest poiect de lege în procedură de urgenţă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni, că are cunoştinţă despre acest proiect de lege.

Constituția spune că Armata este subordonată voinței poporului

Conform Constituției României, legea supremă recunoaște existența stării de mobilizare, a stării de război, de asediu sau de urgență.

Aceste măsuri pot fi instituite, după ce Președintele a cerut încuviințarea Parlamentului, conform articolului 93, alineatul 1 din Constituție.

Conform articolului 118, alineatul 1 din Constituția României, „Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale. În condiţiile legii şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte, armata contribuie la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară şi participă la acţiuni privind menţinerea sau restabilirea păcii”.

Preluare: R3media