Convoiul Libertății din SUA a ajuns la Washington. Coloana de camioane are peste 96 de kilometri. Război truckers în SUA!

Convoiul Libertății, în varianta din Statele Unite ale Americii, a ajuns în preajma capitalei Washington DC, informează Breitbart.

Camionagiii au ajuns duminică pe centura Capitalei americane, dar nu au cauzat probleme în trafic, deși unele surse afirmă că lungimea convoiului este de 96 de kilometri.

Luni, conducătorii de mașini grele au dat, din nou, ture Capitalei americane, scrie Breitbart. Protestatarii cer eliminarea obligativităților de orice fel în privința vaccinării, deși criticii afirmă că majoritatea au fost deja eliminate.

Reamintim că acest protest este similar cu cel al camionagiilor canadieni, cel care a atras atenția lumii întregi.

Sute de camioane, rulote și mașini au ajuns duminică la Washington, D.C., după o călătorie de peste 4000 km, începută pe 23 februarie în sudul Californiei, cu scopul de a îngreuna traficul în jurul capitalei, în semn de protest față de restricțiile și ordinele impuse abuziv sub pretextul pandemiei de COVID-19, dar și a prelungirii nejustificate a stării de urgență națională. Luni, Convoiul Poporului, o versiune americană a Convoiului Libertății din Canada, a intrat în cea de-a doua zi de protest în zona capitalei Statelor Unite, informează New York Post și Washingtonian.
Ieri, Convoiul Poporului, cantonat în Hagerstown, Maryland, a făcut de două ori înconjurul capitalei SUA pe autostrada de centură de 100 km lungime, circulând cu viteza minimă legală. Deși nu a reușit să blocheze complet circulația, a încetinit-o semnificativ în anumite puncte.

Din cauza traficului intens pe autostradă și a faptului că nu au ocupat decât o singură bandă, unele vehicule s-au desprins de convoi pe traseu. Din acest motiv, dar și pentru a da o amploare mai mare manifestației, astăzi, grupul a hotărât să ocupe două benzi de circulație. 
Scopul lor este să atragă atenția politicienilor asupra protestului și să se întâlnească cu membri ai Congresului pentru a-și exprima nemulțumirile.
Organizatorul Brian Brase a declarat că protestul se va prelungi cu fiecare zi de întârziere a răspunsului conducătorilor țării la revendicările lor, intenționând să continue turele de autostradă. VIDEO via LiveNOW from FOX: