SEARĂ NEAGRĂ pentru Armata Română: 8 MILITARI AU MURIT! Două aeronave românești s-au prăbușit în județul Constanța: un MIG 21 LanceR și elicopterul IAR 330-Puma trimis în căutarea lui. Unde sunt miliardele de euro, luate de la gura copiilor noștri, pentru cumpărarea la prețuri astronomice a tuturor tinichelelor aruncate la gunoi de marile puteri – sicrie zburătoare sau plutitoare sau umblătoare.
- Vai de steaua noastră! Cred ca Putin se tăvălește de râs; dacă armata roșie face o pauză de țigară, cucerește Bucureștiul!
- Nu e nevoie să ne atace cineva, ne distrugem singuri!
- Unde sunt miliardele de euro, luate de la gura copiilor noștri, pentru cumpărarea la prețuri astronomice a tuturor tinichelelor aruncate la gunoi de marile puteri – sicrie zburătoare sau plutitoare sau umblătoare.
- Toti miniștrii “apărării” României ar trebui să-și tragă câte un glonte în cap!
- Dumnezeu să-i odihnească pe toți soldații români morți în aceste accidente provocate de corupția criminală și incompetența înspăimântătoare a tuturor responsabililor militari, și nu numai… și să ne ferească Dumnezeu și Maica Domnului să vină Putin peste noi, că nu mai rămâne piatră pe piatră din Romania!
- Sunt cu atât mai criminali cu cât ȘTIAU CLAR că sunt sicrie zburătoare. Câți aviatori și soldați vor mai muri până in 2024?
ACTUALIZARE 3.03.2022, ORA 2:
Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbușit miercuri în județul Constanța, și-a pierdut viața, a anunțat Ministerul Apărării Naționale, citat de Agerpres.
Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit și nu avea copii.
Din anul 2014, el îndeplinea funcția de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea.
Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MApN, o comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene și de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
“Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20,00, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei”, precizează sursa citată. Ulterior și elicopterul trimis spre salvare a dispărut de pe radar la orele 20.44!
MApN anunță că toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice de miercuri seara – MiG-21 LanceR și IAR 330 Puma – au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.
În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma și-au pierdut viața 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române. Amintim în acest context că Insula Șerpilor, baza militară cu capacități de război electronic, a fost ocupată de forțele ruse chiar la începutul războiului din Ucraina.
Ministerul Apărării Naționale a făcut publice și numele militarilor decedați în urma incidentului aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma.
„Suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri!
În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, și-au pierdut viața 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.
Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit și avea trei copii.
Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit și avea doi copii.
Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.
Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, căsătorit, doi copii.”
Dumnezeu să-i odihnească în pace!
Miercuri seara, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, anunță Ministerul Apărării Naționale, citat de Știri pe Surse. Același lucru s-a întamplat cu elicopterul trimis în ajutor. Cei 7 militari aflați la bordul lui au murit, a confirmat MApN. Coincidența misterioasă lasă loc speculațiilor legate de războiul din Ucraina.
Aeronava MiG 21 LanceR decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.
Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.
Nici elicopterul trimis în ajutor nu a avut o soartă mai bună
Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, anunță MApN.
Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, elicopterul s-a prăbușit, fără a fi cunoscute cauzele, iar cei 5 soldați și 2 salvatori de la bord au murit.
Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din 5 militari, era zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Reacția MApN: O seară neagră pentru Armata Română
Costi Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a confirmat, miercuri seara, la B1 TV, moartea celor cinci militari din elicopterul plecat să caute epava avionului MIG 21 LanceR în județul Constanța.
„O seară neagră pentru Armata Română. Toți cei 5 membri au fost găsiți morți. Se caută în continuare pilotul. Sunt condiții delicate în zona Dobrogei”, a spus reprezentantul MApN, citat de Știri pe Surse.
Dumnezeu să-i ierte!
Preluare: ActiveNews