Rezistența franceză: peste 100 de mii de cetățeni în stradă. Nu vrem green pass! La Radio France se spune că UE ar putea reintroduce vizele pentru români din cauza nevaccinării. Ei au proteste cu sute de mii în fiecare weekend, cifre măsluite cu vaccinați și îndrăznesc să vorbească de alte țări. ATENȚIE: francezii protestează chiar dacă s-au vaccinat.FREXIT & ROEXIT!

Pentru al zecelea weekend consecutiv, în Franţa s-au organizat, sâmbătă, 180 de manifestaţii împotriva paşaportului sanitar şi a obligativităţii vaccinării angajaţilor cu anumite profesii, relatează Ouest France.

“Nu m-am vaccinat şi am demisionat. Nu ştim ce este în vaccin, noi nu suntem cobai”, a afirmat Hager, o îngrijitoare din domeniul sanitar în vârstă de 37 de ani.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, anunţa joi că aproximativ 3000 de suspendări s-au decis în cazul angajaţilor din sistemul de sănătate care nu s-au vaccinat împotriva covid-19, după intrarea în vigoare miercuri a obligativităţii de imunizare în ceea ce îi priveşte.

Armelle, educatoare specializată în psihiatrie infantilă din Val-d’Oise, suspendată din 16 septembrie, a afirmat la protestul de la Paris că nu va renunţa la dreptul său de a alege.

Noile manifestaţii au avut loc în momentul în care s-a atins pragul simbolic de 50 de milioane de oameni care au primit cel puţin o doză.Poliţia se aştepta sâmbătă la aproximativ 17.000 de manifestanţi la Paris şi la 80.000 până la 120.000 în restul Franţei.

La Toulouse au protestat 1.500 de persoane, la Montpellier 3.000 şi la Lille 2.100. Au avut loc manifestaţii şi în alte oraşe.

Sâmbăta trecută, autorităţile au anunţat că la proteste au participat 121.000 de oameni.

Înapoi la perioada vizelor?

Până acolo încât nu este exclus ca aceasta să se traducă în măsuri restrictive, care să ne amintească de perioada de dinainte de anul 2002, când, pentru o vizită în occident, românii erau nevoiți să recurgă la numeroase formalități, mâncătoare de timp și, în esență, umilitoare.

Cel care mi-a atras atenția asupra acestui risc este Dan Luca, vicepreședinte al rețelei Euractiv. Este un expert în probleme europene foarte bine conectat la dezbaterile din Bruxelles, invitat în emisiunea Decriptaj, difuzată joi seara de la ora 19.15:

”Ursula von der Leyen deja a spus că vom ajuta și alte regiuni, din Africa. Deci noi riscăm să intrăm în zona țărilor africane, nici măcar la o periferie europeană. Și dacă vom fi marcați de la 1 ianuarie cu o bulină roșie, pentru 12 luni, ca țară care nu a atins 40% vaccinare, vor fi implicații.Dânsa a spus: Să nu avem o pandemie a nevaccinaților! Trebuie să știm că se va întâmpla ceva pe segmentul acesta și până la sfârșitul anului. Și nu vrem să ajungem la acele vize pe care le-am avut înainte de 2002 – chiar dacă ești vaccinat, pentru că vii din România trebuie să completezi tot felul de formulare birocratice sau chiar mai mult. Trebuie să privim cu toată seriozitatea acest aspect, pentru că la Bruxelles se pune un foarte mare accent pe acest dosar al vaccinării”, a spus Dan Luca.

Franța are proteste și revolte cu sute de mii în fiecare weekend, cifre măsluite cu vaccinați și îndrăznesc să vorbească de alte țări. FREXIT.