Reacțiile adverse și decesele după vaccin nu au fost raportate de medici de frica de a nu li se ridica dreptul de a profesa, conform amenințărilor Colegiului Medicilor. Dr. Vasile Astărăstoae arată că decesele sunt mult mai numeroase

Toate reclamele la medicamente conțin avertismentul că dacă apar senzații neplăcute să ne adresăm medicului sau farmacistului.

Când a fost vorba de experimente medicale, toate reclamele la seruri „necesare” ca să ieșim din pandemie conțineau în loc de avertismentul că experimentele medicale pot ieși prost pentru cobai promovarea că sunt „sigure și eficiente”.

Deși realitatea a arătat că experimentele medicale nu se termină bine pentru animalele de experiență, deși mulți au avut senzații mai mult decât neplăcute după injecția prezentată mincinos ca sigură și concidențele au fost devastatoare la lotul oilor față de lotul conspiraționist, unii care făceau reclama la superbul, neprețiosul, necesarul, salvatorul, obligatorul în loc să aibă mustrări de conștiință pentru participarea la frauda pandemică, ei continuă să mușamalizeze evidențele, dovezile și să prezinte halucinațiile lor drept dovezi că trebuie totuși să renunțăm la conspiraționism, să devenim cobai și musai să suflecăm cămașa, altfel ne ia gaia!

Numărul celor 41,486 de efecte adverse raportate este extrem de mic față de ce s-a petrecut în realitate și încă se mai petrece în ce privește efectele secundare. Asta pentru că raportul nu include decesele cauzate de vaccin, fie prin morți subite provocate de atacuri de cord, fie ca urmare a unor cancere fulminante. Adevărul este că doar o mică parte din efectele adverse au fost raportate, pe de o parte pentru că românii, fie nu au știut că au posibilitatea să le raporteze, fie nu au știut cum să urmeze procedura foarte complicată a raportării efectelor secundare.

Numărul relativ mic al reacțiilor adverse, raportat la numărul de vaccinați și agresivitatea vaccinurilor experimentale, a rezultat și din presiunile la care au fost supuși medicii vaccinatori în a închide ochii și a ignora efectele adverse. Astfel, încă din aprilie 2021 Colegiul Medicilor a avut următoarea poziție în ceea ce îi privește pe medicii din România: https://b6a19f628891b905fb71927b8521fd11.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

„În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicală și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați și cercetați în cadrul comisiilor de disciplină ale CMR, putîndu-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa”.

Cu alte cuvinte, din punct de vedere al autorităților, a face publice efectele secundare ale vaccinării experimentale împotriva Covid-19, poate afecta sănătatea publică. Astfel, medicii care ar fi trebuit să raporteze reacțiile adverse, se gândeau de două ori înainte de a o face, consecința putând fi ridicare dreptului de a profesa. Ca dovadă Colegiul Medicilor a trecut și la fapte, declanșând anchete disciplinare împotriva unor medici ca Răzvan Constantinescu și Geanina Hagimă. Tot în acest sens trebuie spus că raportarea efectelor adverse după vaccinare ar însemna recunoașterea unei vinovății proprii pentru medicii vaccinatori, care s-ar raporta pe sine. Din această cauză nu au avut nici un motiv să raporteze numărul real de efecte adverse.

Prof. Vasile Astărăstoae analizează și el acest aspect într-un articol citat de ActiveNews:

…în intervalul 27.12.2020 – 31.12.2021, au fost raportate peste 40.000 de reacții adverse imediate la peste 19.000 de persoane și 5 decese postvaccin dintre care la 4 s-a infirmat legătura de cauzalitate cu vaccinul și unul este și acum în analiză. Acest număr este doar vârful icebergului. El trebuie multiplicat de 5 până la 9 ori așa cum cum ne arată numeroase cercetări (e drept nu în România).

Deși CNCAV se laudă în raport cu implementarea unei platforme on-line de raportare a reacțiilor adverse suspectate pe teritoriul României, destinată vaccinurilor COVID-19 și disponibilă pe site-ul oficial http://www.anm.ro, înca din 28 decembrie 2020 aceasta nu a fost popularizată și de aceea nu a fost cunoscut aproape de loc de public. În toate aparițiile publice, efectele adverse au fost bagatelizate,iar medicii au fost, prin diferite metode, descurajați să le raporteze. Mai mult, nu a existat o monitorizare a persoanelor vaccinate pentru a se depista reacțiile adverse și complicațiile post-vaccinale. Dar și dacă luăm de bune doar cifrele raportate, trebuie să constatăm că a existat o iatrogenie: peste 19.000 de persoane sănătoase s-au îmbolnăvit din cauza unui act medical – vaccinarea. Statistic e puțin, faptic e îngrijorător.

Anul 2022 nu este deloc pomenit. Este și normal, pentru că ar fi trebuit să se vorbească despre consecințele pe termen mediu și lung, despre tromboze, despre creșterea morbidității prin boli autoimmune, despre excesul de mortalitate, despre „epidemia” de moarte subită preponderent la persoane vaccinate și ar fi trebuit să se emită o explicație. Chiar dacă acceptăm că ele nu sunt urmare a vaccinari, ci a infecției cu SARS-CoV-2 (așa numitul long-covid) atunci sintagma că vaccinul este sigur și eficent  pe care s-a construit campania publicitara se dovedește a fi falsă.”

După cum semnalează mai mulți avertizori publici, cei care doresc să raporteze efecte adverse ale celor patru vaccinuri experimentale împotriva Covid-19, o pot încă face accesând formularul pus la dispoziție pe website-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. Cea mai mare parte a românilor, nici până azi nu știu că acest website există. Dacă cunoașteți persoane vaccinate care au avut probleme de sănătate după vaccinare, încurajați-le să raporteze aceste probleme accesând link-ul de aici: