Prim ministrul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de către protestatari, în timpul unei vizite electorale

Prim ministrul canadian, Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de către protestatari, în timpul când acesta efectua o vizită electorală în Ontario. Se întorcea la autobuz după ce a vizitat o fabrică de bere, când mai multe persoane au aruncat în direcția lui cu pietre.

Justin Trudeau nu a fost rănit în urma incientului, relatează BBC.

Trudeau a convocat alegeri anticipate la mijlocul lunii august, în speranța de a forma un guvern majoritar, în care partidul său liberal de centru-stânga să dețină cele mai multe portofolii. Dar campania sa a fost întreruptă de demonstrații împotriva campaniilor de vaccinare anti-Covid-19 și a altor restricții.

În urmă cu o săptămână, premierul canadian a fost nevoit să anuleze un miting electoral, după ce o mulțime de protestatari furioși au sabotat evenimentul. Vorbindu-le jurnaliștilor din avionul de campanie după incidentul din Ontario, Trudeau a spus că ar fi fost lovit în umăr și a comparat incidentul cu momentul în care o femeie a aruncat în el cu semințe de dovleac, în 2016.

Erin O’Toole, liderul partidului conservator de opoziție, a descris incidentul ca fiind „dezgustător”.

„Violența politică nu este niciodată justificată și mass-media trebuie să fie liberă, nu hărțuită și atacată”, a scris pe Twitter.

Planurile lui Trudeau privind vaccinarea au devenit o problemă cheie înainte de alegerile din 20 septembrie. Luna trecută, guvernul a anunțat că toți funcționarii publici, inclusiv lucrătorii din sectoarele reglementate la nivel federal, cum ar fi transportul feroviar, trebuie să fie vaccinați până la sfârșitul lunii octombrie sau riscă să-și piardă locurile de muncă.

Canada are una dintre cele mai mari rate de vaccinare anti-Covid din lume.

Leave a Reply