Predoiu, ai distrus Justiția, du-te acasă!

Semnează petiția!

Către: Președintele Klaus Iohannis

Premierul Nicolae Ciucă

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem demiterea lui Cătălin Predoiu de la conducerea Ministerului Justiției. Predoiu a mințit în legătură cu desființarea Secției Speciale și a promovat o lege care blochează anchetele privind magistrații care comit fapte de corupție. Dacă nu ați fost părtași, în calitate de premier și președinte, atunci remaniați-l!

De ce este important?

Comisia de la Veneția a publicat pe 21 martie opinia referitoare la desființarea de fațadă a Secției Speciale. Comisia susține că acest proiect încetinește investigațiile care vizează magistrați, în loc să le facă eficiente, și afectează lupta anticorupție. 

Or, ministrul Justiției a promovat cu bună știință o lege care va afecta independența justiției. El ne-a mințit în față și chiar ne-a desconsiderat argumentele, care astăzi sunt susținute și de Comisia de la Veneția. Va fi greu ca magistrații acuzați de corupție sau crimă organizată să fie trași la răspundere de niște procurori de la parchetele locale. Astfel, justiția riscă să redevină coruptă, ca în perioada anilor 2000. 

Cătălin Predoiu și-a asumat un proiect despre care a declarat că este în acord cu Comisia de la Veneția și cu cerințele Comisiei Europene. În realitate, acest proiect a fost realizat pentru a liniști baronii PNL-PSD-UDMR. Pentru că a fost condus de interesele de partid, Predoiu nu mai poate rămâne la Ministerul Justiției. Altfel, riscăm să distrugă complet sistemul judiciar și să îl treacă în subordinea politicului.  

Proiectul privind SIIJ 2.0 a trecut într-un timp record de Ministerul Justiției, Parlament, CCR și Președintele Klaus Iohannis. În mai puțin de o lună a fost promulgat, chiar înainte de publicarea opiniei Comisiei de la Veneția. Pentru încercarea de distrugere a luptei anticorupție, Cătălin Predoiu trebuie să plece!  

Semnează și tu și cere demiterea lui Cătălin Predoiu! 

https://facem.declic.ro/campaigns/predoiu-sa-plece-acasa?utm_campaign=wIOdNopBDB&utm_medium=whatsapp&utm_source=share