Pfizer confirmă identificarea unor doze false ale vaccinului său anti-coronavirus. În Polonia fiolele conțineau un tratament anti-riduri, iar în Mexic acestea se vând la prețul de o mie de dolari doza.

Wall Street Journal a aflat că aproape 80 de cetățeni mexicani au primit un vaccin fals în luna februarie, dar substanța inoculată nu le-a afectat sănătatea. Șase persoane au fost reținute în acest caz. 

Între timp, în Polonia, mai multe doze false de vaccin Pfizer au fost confiscate din apartamentul unui bărbat. Fiolele erau umplute cu un lichid care conținea o substanță folosită în produsele de îngrijire a pielii. Aceste vaccinuri nu au apucat să fie administrate nimănui. 

Pfizer a confirmat raportul publicației The Journal, declarând că se așteaptă la o creștere a acestor tipuri de fraudă, mai ales prin intermediul vânzărilor pe internet. Compania a adăugat că lucrează cu guvernele și forțele de ordine din mai multe țări pentru a combate comerțul ilegal de vaccinuri. 

Pfizer avertizează pacienții să nu cumpere niciodată vaccinuri online, deoarece “niciun vaccin autorizat” nu este vândut pe internet, adăugând faptul că “oamenii ar trebui să se vaccineze la centre oficiale sau la un personal certificat din domeniul sănătății publice”. 

Interpol a confiscat la începutul lunii martie mai multe mii de vaccinuri false, provenite din China și Africa de Sud. 

Sursa: The Wall Street Journal

Leave a Reply