Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Mai multe organizații ale societății civile din Europa și România au început demersuri online către europarlamentari în vederea avertizării acestora asupra încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului care ar decurge din adoptarea Pașaportului de Vaccinare la nivelul UE în urma votului programat pentru 28 aprilie a.c..

Astfel, organizația Notre Bon Droit din Belgia (Cont FB) oferă AICI adresele de e-mail ale tuturor europarlamentarilor, împreună cu mai multe tipuri de scrisori care pot fi trimise către aceștia. În România Starea de Libertate condusă de Pompiliu Diplan oferă un mesaj clar, pe care îl reproducem și noi mai jos, alături de adresele europarlamentarilor din România.

O inițiativă complexa a declanșat Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept, reprezentată de doamna avocat Elena Radu. Respectiv, o Petiție Online, pe care puteți să o semnați AICI, și mai multe adrese către decidenții politici din Europa și România, pe care le reproducem mai jos cu îndemnul de a susține toate aceste acțiuni, la care subsemnează și ActiveNews în calitate de publicație liberă.

APEL CĂTRE EUROPARLAMENTARII ROMÂNI

La sfârșitul lunii aprilie urmează a fi votat în Parlamentul European Certificatul Digital Verde, cunoscut și ca Pașaportul de Vaccinare. Dumneavoastră, ca reprezentant al României, veți avea un cuvânt de spus în votarea sau respingerea acestui act. Drept urmare vă cerem imperativ, în numele sutelor de mii de români care au ieșit în stradă în peste 70 de orașe ale României, să RESPINGEȚI adoptarea acestui certificat, pe baza următoarelor:

MOTIVE PENTRU CARE REFUZĂM CERTIFICATUL VERDE DIGITAL SAU PAȘAPORTUL COVID

• Produce discriminare prin împărțirea societății pe două niveluri inegale: vaccinații care-și pot exercita drepturile și libertățile și nevaccinații, privați de acestea și excluși din viața publică.

• Gradul de protecție al vaccinării, în special împotriva noilor tulpini, este insuficient cunoscut și înțeles științific, ca și potențialul vaccinaților de contaminare a terțelor părți.

• Este o formă neetică de constrângere și încălcare a principiului consimțământului informat. Favorizarea vaccinaților penalizează persoanele cu obiecții religioase, filosofice sau pe cele care refuză vaccinarea pur și simplu din teamă de consecințe, exact ca persoanele care se protejează excesiv de virus, tot din teamă de consecințe.

• Dacă vaccinurile sunt eficiente, vaccinații sunt protejați și nu au nevoie de un document special care să-i separe de cei nevaccinați. Dacă vaccinurile nu previn infecția în sine, orice vaccinat poate să transmită și să răspândească virusul.

• Se creează un precedent periculos pentru segregări ulterioare pe baze medicale. Aceasta nu înseamnă de fapt nimic altceva, decât trecerea de la un stat de drept la un stat controlor, care utilizează tehnologia pentru monitorizarea vieții și sănătății cetățenilor. Sănătatea cetățenilor este decizia și responsabilitatea individuală a fiecăruia.

Sperând că veți ține seama de aceste puncte de vedere și cereri ale noastre,

Starea de Libertate

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept transmite azi, în continuarea demersurilor ei:

Să arătam europarlamentarilor si membrilor comisiei LIBE că nu suntem de acord cu introducerea adeverinței electronice verzi (pașaportul de vaccinare) – MOTIVUL # 8Mai mulți cetățeni și asociații non-guvernamentale din Europa, care militează pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, vrem să arătăm, motivat, de ce nu trebuie să se voteze regulamentul pentru introducerea adeverinței verzi și de ce încalcă acest regulament drepturile și libertățile fundamentale.
  În acest sens, pregătim e-mailuri care să fie transmise către europarlamentari și membrii comisiei LIBE în care arătăm detaliat argumentele aferente fiecărui motiv.
  Un al optulea e-mail pe care l-am pregătit în acest sens vizează criticile referitoare la faptul că nu poate fi adoptată o legislație proastă.
  Solicităm sprijinul cetățenilor care doresc să fie respectate drepturile și libertățile lor fundamentale și să trimită e-mailuri europarlamentarilor pentru a le demonstra că cetățenii nu doresc introducerea adeverinței verzi. Dacă vă pasă ca drepturile și libertățile fundamentale să ne fie respectate, transmiteți e-mailurile pe care le găsiți accesând link-urile de mai jos.

Sunt 13 e-mailuri, cu conținut identic, fiecare e-mail fiind adresat unui număr de europarlamentari și membri ai comisiei LIBE (pentru a nu intra în spam).
  Pentru a transmite fiecare dintre cele 13 e-mailuri, urmați următorii pași:
  1. Descărcați fișierele cu e-mailurile de pe link-ul postat mai jos. Sunt două fișiere. Unul cu textul în limba română și unul cu textul în limba engleză. 2. La începutul fiecărui fișier găsiți grupate mai multe adresele de e-mail la care trebuie transmise e-mailul. Trimiteți câte un e-mail pentru fiecare ”calup” de adrese de e-mail. Procedați numai la copierea acestora si adăugarea în e-mailul dvs. la destinatar (”Către”). 3. În fiecare fișier se găsește ”subiectul” e-mailului. Procedați la fel: copiați textul de la subiect (ex: “NU” unei legislații proaste – Partea a treia) si adăugați-l la rubrica ”subiect” din e-mailul dvs. 4. În corpul e-mailului, copiați textul din fișier (de la ”stimate domn..” până la final). 5. La final, treceți numele dvs. și puteți transmite e-mailul.
  Link-urile cu fișierele privind e-mailuri pe care să le transmiteți:
  1. Adrese europarlamentari  2. Adrese europarlametari din România și e-mail-uri în limba română
  Noi depunem eforturi pentru a studia, analiza și găsi argumente pertinente pentru a se vota împotriva regulamentului și pentru ca drepturile și libertățile fundamentale să fie respectate. Dacă vă pasă de drepturile și libertățile dvs., puteți să alocați câteva minute pentru transmiterea acestor e-mailuri, pentru a arăta europarlamentarilor că suntem mulți care gândim la fel și cărora ne pasă. Textul celui de al șaptelea motiv:
  „Stimate Domn/Doamnă europarlamentar,   Ca urmare a raportului anterior privind standardele pentru o mai bună legiferare, iată încă trei motive juridice pentru care vă solicităm să VOTAȚI “ÎMPOTRIVA” adeverinței electronice verzi:
1. Principiul habeas corpus trebuie să fie respectat în societățile democratice
  Habeas corpus ad subjiciendum et recipiendum enunță un drept fundamental, potrivit căruia nimeni nu poate fi încarcerat fără proces, în opoziție cu arbitrariul, care permite ca oricine să fie arestat fără un motiv întemeiat. Conform acestui principiu, orice persoană arestată are dreptul de a ști de ce este arestată și de ce este acuzată. Nimeni nu poate fi arestat, deținut sau exilat în mod arbitrar. Autoritatea judecătorească, gardian al libertății individuale, asigură respectarea acestui principiu în condițiile prevăzute de lege. Habeas Corpus proclamă intervenția puterii judecătorești în materie de libertate individuală/personală și încredințează autorității judiciare sarcina de a asigura protecția acesteia. Cu alte cuvinte: Legea are dreptul de a înfrânge doar acele acțiuni care sunt dăunătoare pentru societate. Odată cu punerea în aplicare a adeverinței electronice verzi a UE, cetățenii UE vor fi privați de libertățile fundamentale (de exemplu, arestul la domiciliu) dacă nu sunt de acord să prezinte un test RT-PCR negativ, o dovadă de vaccinare sau o dovadă de recuperare după o boală.
2. Răsturnarea cadrului juridic prin inversarea prezumției de vinovăție, cerând fiecărui cetățean al UE să prezinte un pașaport de sănătate al UE pentru a confirma că:
  • el sau ea a obținut un test PCR negativ, • este vaccinat, • este imunizat după ce a contractat virusul. Acest lucru duce la inversarea sarcinii probei că este sănătos/nevinovat. Aceasta este o prezumție puternică de vinovăție, toată lumea fiind considerată o amenințare reală pentru sănătatea publică. Un studiu chinez publicat la 20 noiembrie 2020, realizat la Wuhan pe baza a 10 milioane de persoane (reprezentând 94,1% din populația din Wuhan, într-o meta-analiză), a arătat că persoanele asimptomatice nu sunt contaminante: practica generalizată a testelor PCR în cadrul unei populații este deci perfect inutilă. În cazul în care indivizii prezintă simptome de Covid-19 (adică “bolnavi”), în calitate de responsabili pentru propria sănătate, aceștia ar trebui să ceară unui medic să fie tratați cu unul dintre tratamentele disponibile și, eventual, să fie izolați în urma diagnosticului unui medic, care este singurul autorizat să ia decizii medicale pentru pacienții în cauză. Nu este deloc absolut nevoie de un pașaport de sănătate al UE care să inverseze sarcina probei asupra cetățenilor. Statele nu pot deține o putere arbitrară de a le interzice cetățenilor să își părăsească domiciliul și nici de a-i obliga să rămână în el.
3. Privarea de libertate a cetățenilor UE care nu doresc să fie testați sau vaccinați
  Cetățenii UE care au dreptul să refuze intervențiile medicale (să fie testați sau vaccinați) sunt condamnați să rămână acasă. Din punctul de vedere al dreptului penal aplicabil în mod obișnuit, acest lucru este echivalent cu arestul la domiciliu. Acest lucru încalcă în mod clar libertatea individuală a cetățenilor UE și, prin urmare, demnitatea și integritatea fizică, psihologică și morală a acestora. Vom continua, în zilele următoare, să vă trimitem elemente juridice și științifice care să justifice și să susțină opinia că ar trebui să VOTAȚI “CONTRA” acest atac fără precedent la adresa libertăților noastre fundamentale. Cu stimă, Semnătura/Numele Dvs”  

Vă vom ține la curent cu aceste demersuri.Semnat Activenews

Leave a Reply