„Noua ordine mondială”, anunțată de Lavrov: 12 țări

Rusia a înfrânt SUA: Despre sfârșitul supremației militare SUA – NATO și moartea portavioanelor
(Ante scriptum: a se citi aceasta postare pe melodia “This is the End” a celor de la Doors!)
Ieri, pe 29 Iulie 2022, a luat sfârșit supremația militară a „lumii civilizate”, a „Planetei Mici”.
„Cea mai mare alianță militară a tuturor timpurilor” – cum se intitula până mai ieri NATO, a devenit mică, asemenea „Planetei” pe care o deservește (sic!).
Asta înseamnă că, pe cale diplomatică, independent de situația de pe frontul Ucrainian, Rusia a înfrânt NATO:
”Am semnat azi aderarea Rusiei la o alianță largă militară defensivă alcătuită din 12 țări: Rusia, China, Iran, India, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Siria, Brazilia și Venezuela”, a declarat ministrul de externe rus, Serghej Lavrov, în briefing-ul de după semnarea acordului de la New Dehli, conform agentiei de presă TASS.
Cu alte cuvinte BRICS-ul și-a tras armată!!!
Să vă explic ce înseamnă asta:
China – 1.412.600.000
India – 1.394.640.000
Rusia – 145.478.097
Iran – 85.641.800
Kazakstan – 19.185.024
Uzbechistan – 35.438.573
Azerbaijan – 10.156.366
Armenia – 2.967.900
Belarus – 9.349.645
Siria – 18.276.000
Brazilia – 215.007.000
Venezuela – 28.435.943
Și e doar începutul…
Adică 3,377 miliarde de oameni de pe planetă (până acum!) și-au făcut o armată. Asta înseamnă mai mult de un miliard de bărbați încorporabile sub arme – aproape cât decât toată „Planeta mică”. Căci “întreaga lume civilizată”, adică SUA + UE + UK + Canada + Australia + Japonia, are o populație, conform ultimelor statistici, de maxim 1,126 miliarde oameni… adică „Planeta mică” are o populație incorporabilă sub arme de maxim 400 milioane, adică o treime din armata „Planetei Mari”. Unde mai pui că mulți dintre cei incorporabili în armata „Planetei Mici” sunt „pizdificați” – poartă pantofi cui și își fac unghiile cu lac sau pur și simplu molâi și grași…
Îmi veți spune că numerele astea nu contează, că tehnologia… bă contează! Soldații de pe câmpul de luptă, numărul și dârzenia lor contează! Și nu vă trimit în istorie la Termopile… ci anul trecut, în Afganistan.
În plus, China, Rusia, India și Iranul au și cercetare și fonduri și resurse umane, așa că…
Dar chiar mai important decât tehnica soldaților este amplasamentul acestora. Este motivul pentru care de la mijlocul secolului XX SUA și-a consolidat supremația militară prin intermediul marinei militare, mai exact a portavioanelor, care le permitea să”fie acasă” pe orice ocean a lumii.
Uite că actuala alianță militară a BRICS este și ea acasă în toate oceanele: din Oceanul Pacific până în Atltanic, din Oceanul Arctic până în Oceanul Indian… în Marea Mediterană, în Marea Chinei, în Marea Neagră, Marea Baltică, în Marea Barents…
Să nu uităm că de la începutul anului (ca o coincidență) China își construiește o bază militară în insulele Solomon, situate în imediata vecinătate a Australiei.
Cu alte cuvinte, ei sunt prezenți în toate oceanele și mările lumii, fără portavioane… pentru că sunt casă peste tot.
Dacă nu mă credeți, uitați-vă pe hartă!
”Alianța a fost semnată azi la New Dehli și prevede exercitii militare defensive comune pe teritoriul nostru, al Iranului și al Venezuelei. Pe viitor alianta își va găsi un nume, un deziderat si mai multe obiective. Alianta reprezintă într-o oarecare măsură ”noua ordine mondială” fiind o contrapondere la NATO. Lumea a devenit bipolară, și noi, Federația Rusă, trebuie să asigurăm securitate popoarelor mici și înlăturarea influentei negative NATO împreuna cu partenerii nostri. Rusia are datoria morală de a pune lumea pe un alt făgaș, cel al normalității și respectului între popoare și eliminarea colonialismului actual asupra popoarelor mici sub orice formă”, a spus Lavrov.
Asta înseamnă nici mai mult nici mai puțin sfârșitul erei portavioanelor, cea mai de temut armă a SUA (și nu rachetele nucleare, așa cum s-ar fi putut crede)!
Urmările vor fi alea pe care vi le-am zis deja, dintre care cea mai importantă va fi sucombarea actualului Sistem Monetar Internațional – căci fără supremația forței militare și cu o economie rămasă fără resurse și fără mână de lucru ieftină – Dolarul nu va mai rezista mult ca unic monedă de referință.
Și de aici sfârșitul. Sfârșitul dominației SUA.
Și uite cum cea mai ineptă clasă politică a vestului (dar despre asta vom mai vorbi) a reușit ca în mai puțin de un an de la retragerea din Afganistan (nu uitați de ceea ce am numit „Blestemul Afgan”!), să piardă complet de sub control lumea.
Căci, oricât s-ar chinui propaganda să ne aburească, să ne facă să mai credem în fantome, un lucru e clar: de ieri SUA a pierdut războiul pe care l-a dus timp de 77 ani cu lumea, indiferent ce se întâmplă în Ucraina, devenită doar ultima bătălie purtată de SUA în calitate de hegemon al lumii…
Războiul mare e pierdut deja!
SUA a pierdut!
De unde cred că începe să fie rațională teama unei conflagrații nucleare. Căci sunt îngrozit de ideea ca, din disperare, inepții care conduc acum SUA și „Planeta Mică” să un încerce orice pentru păstrarea supremației lor.
De unde și provocarea cu vizita lui Pelosi in Taiwan, percepută de China ca un act de agresiune. Da, alergăm pe o muchie de cuțit…
Disperarea și prostia sunt un cocktail cu potențial letal!
Căci, vă reamintesc ce v-am spus pe 14 Iulie: Criza energetică și economică în pragul cărora se află „bătrânul continent” sunt cele mai mici riscuri pe care hlegemonul de mai ieri a întregii lumi este gata să le „asume” în numele și pentru Europa… de la distanță. Foamea și frigul cetățenilor europeni din iarna ce va să vină sunt un preț mic pentru SUA în zbaterea agonizantă ei… preț care mai e și plătit de alții! Nici măcar perspectiva nucleară nu este pentru unii exaltați de la Washington la fel de rea precum pierderea statului de „Șef al lumii”, „Jandarm al Planetei”, de… „cel mai puternic om al lumii”!
Căci nimic nu e mai periculos decât disperarea. Iar acum SUA sunt într-o stare disperată, iar disperarea politicienilor corupți și inepți de la Washington este atât de mare încât vor fi gata să arunce întreaga lume în crize îi războaie. E tot ce mai știu să facă: războiul, căci „Pax Americana” a dispărut odată cu renunțarea și a spoielii de identitate „culturală” pe care această țar a avut-o vreodată, renunțare expresă și explicită prin conceptele „Cancer Culture” și „Build Back Better”. Or, în imposibilitatea de a consolida victoriile militare cu modele culturale, singura soluție rămâne „războiul permanent”. Un război pe model „troțchist”, un război continuu, care doar își mută teatrul de desfășurare dintr-o țară în alta, de pe un continent în altul. „Războiul permanent” este probabil ultima doctrină reală aplicată de SUA în lume.
Doar că… Afganistan. După înfrângerea rușinoasă în războiul de 20 de ani din Afganistan, SUA a descoperit într-adevăr disperarea. Disperare observată și speculată de inamicul tradițional al SUA, Rusia, care, la 6 luni de la retragerea din Afganistan (probabil că nu mulți au observat că invadarea Ucrainei de la 24 Februarie 2022 a avut loc la doar 6 luni și 2 zile de la anunțul oficial al retragerii SUA din Afganistan, anunț făcut de Biden la 22 August 2021!!!) a declanșat o nouă provocare: a invadat aliatul informal și terenul de joacă al SUA din estul Europei, Ucraina.
Mișcarea lui Putin, o mișcare abjectă și sângeroasă din punct de vedere uman dar de o eficiență cinică dar maximală în domeniul politicii internaționale, a fost la rupere căci știa că SUA vor pune totul la bătaie în războiul din Ucraina pentru simplul motiv că o a doua înfrângere în decurs de un an e o umilință cu neputință de îndurat, o umilință mare precum extincția celui mai mare imperiu cunoscut vreodată de Lume, primul și singurul Imperiu Unic Global de până acum.
Iată de ce Europa trebuie să realizeze că sacrificarea ei și a popoarelor europene pe altarul hegemoniei mondiale este absolut acceptabilă din punctul de vedere al „celui mai puternic om al lumii”, de fapt al celor care stau în spatele bătrânelului senil care joacă stângaci rolul de Președinte al Americii. Dar pentru noi, europenii, prețul este de inacceptat, cu atât mai mult cu cât nu este „jocul” nostru, ci doar e jocul care se joacă pe masa și pe bani și pe zilele noastre.
Totul se joacă acum! În Ucraina, în Pacific, în Asia – acolo unde „inexplicabil” au izbucnit „revoluții portocalii” și răzmerițe „spontane”.
Totul se joacă acum cu toate cărțile pe masă.
Pentru noi, aici, în margine de „Planetă Mică”, rămâne să vedem. Să vedem cât de greu ne va fi ca vasali ai unei puteri în plină decădere. Și de aici două posibile scenarii, pe care le vom discuta ulterior: fie SUA va înțelege că va trebui să arate mai mult respect și atenție „aliaților” vasali – interesându-i material și afectiv în păstrarea coeziunii NATO de dragul „principiilor” și „istoriei” acestei alianțe. Fie vor trage și mai tare pe colonii, încercând să recupereze ce au pierdut în comerțul cu țările care s-au mutat pe „Planeta Mare”. Și la câr sunt de inepți actualii „lideri” ai „Planetei Mici”, din păcate sunt convins că vor adopta a doua strategie.
Certe este e un lucru: noi avem nevoie de o clasă politică în stare să joace jocul ăsta strâns, capabili să navigheze pe marea asta învolburată, chiar furtunoasă, a istoriei, având capacitatea să spună ce trebuie când trebuie, să ceară răspicat e ni se cuvine… și, în cazuri extreme, să aibă curajul unor decizii capitale. Și noi, din păcate nu avem această clasă politică… ea fiind chiar mai ineptă și sclerozată în prostie și lașitate decât mai marii lor, decât șefii la „Planeta Mică”.
Situație în care vă rog același lucru ca și până acum:

FițiNeProști!

Căci prostia este echivalentă cu sinuciderea în zilele noastre!
Și mai ales, țineți în inimă aceste versete ale Psalmilor:
„În necaz am chemat pe Domnul şi m-a auzit şi m-a scos întru desfătare.
Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul.”
(Psalmul 117: 5-6) și
„În Dumnezeu voi lăuda toate cuvintele mele toată ziua; în Dumnezeu am nădăjduit, nu mă voi teme: Ce-mi va face mie omul?” (Psalmul 55: 4)

NuVăTemeți!

Și cu astea în minte și în inimă, stați calmi și deșteptați și priviți apusul: apusul lumii pe care o știați!
Post script: Acum înțelegeți de ce a început și apusul mitului zEroului Zdrelenski?
El va fi cel care va purta toată vina pentru greselile mai marilor “Planetei Mici”!
Va fi ultimul rol al carierei lui!