Jurnalistul Adrian Onciu, CENZURAT de Mediafax, pentru o anchetă fabuloasă de care ar trebui să se ocupe Laura Codruța Kovesi: EXCLUSIV! Cum a ajuns soțul Ursulei von der Leyen pionul principal în afacerea Pfizer de 36 de miliarde de dolari.Scandalul contractării de către șefa Comisiei Europeane a 1.8 miliarde doze de vaccin de la Pfizer a ajuns și în presa din România. ActiveNews: Interesele secrete pentru care Ursula von der Leyen vrea să vaccineze toată Europa de 3 ori

Agenția de știri Mediafax i-a cenzurat jurnalistului Adrian Onciu, angajat al redacției și editorialist de mare calibru remnarcat și de ActiveNews, un articol de investigație despre dosarul de corupție privind modul în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a comandat anume de la Pfizer, cu șeful căruia se întreținea prin SMS-uri trimise de pe telefonul personal, vaccinuri Covid în valoare de 36 MILIARDE DE EURO, bani plătiți din taxele și impozitele contribuabililor europeni. Ursula von der Leyden este anchetată în prezent de Ombudsman-ul europen pentru refuzul de a preda mesajele cu șeful Pfizer, Albert Bourla (foto mai jos, în mari tandrețuri) dar, în urma acestui articol ar trebui investigată și de Procurorul european, Laura Codruța Kovesi. Articolul de investigație semnat de Adrian Onciu a rezistat pe pagina web a Mediafax doar două zile. În prezent, la link-ul unde a fost publicat apare o „eroare 404”. Ulterior, reclamă jurnalistul, i-au fost rase toate articolele de pe site-ul Mediafax. Jurnalistul bănuiește presiuni directe din partea industriei Big Pharma și presiuni indirecte din partea Ambasadei SUA a administrației vacciniste Biden care poate apăra interesele de miliarde de euro al firmei Pfizer, în special. La modul cum a început să prezinte „realitatea” „cel mai bun site de știri” – prin CENZURĂ – este foarte posibil ca Mediafax să-și schimbe în curând denumirea în MediaVax.

Ursula von der Leyen are destule interese nelegitime în această achiziție fabuloasă de „vaccinuri genetice” și, în general, în domeniul farmaceutic.”, scria Adrian Pătrușcă

Soțul său, Heiko von der Leyen, de asemenea medic, este din septembrie 2020 directorul medical al societății biofarmaceutice Orgenesis Inc., specializată în dezvoltarea de terapii celulare și genetice.

Heiko von der Leyen a venit la Orgenesis de la Universitatea din Hanovra în 2019, ocupând un post în consiliul științific al companiei americane.

În iunie 2020, Orgenesis a lansat Programul BioShield, cu scopul de a ridica nivelul de pregătire în lupta împotriva epidemiilor emergente și a evita o pandemie mondială.

Programul urma să combine diferite tehnologii aflate în stadiul preclinic pentru a induce o reacție a sistemului imunitar prin descoperirea de anticorpi neutralizatori.

Vincent Vandamme, vicepreședinte la Orgenesis din septembrie 2020, și coleg cu Heiko von der Leyen, a lucrat timp de 11 ani la GlaxoSmithKline, inclusiv ca vicepreședinte.

Cu un an înainte de venirea lui Vandamme la Orgenesis, și cu trei luni înainte de izbucnirea pandemiei COVID, în august 2019, GSK a încheiat un Joint Venture cu Pfizer, trustul rezultat devenind lider mondial în domeniul afacerilor de îngrijire a sănătății.

Înainte de a veni la GSK, Vandamme a deținut timp de opt ani (aprilie 1997-martie 2005) funcția de ofițer pentru calitate la… Pfizer.”

„GATA. AICI ESTE ANCHETA. EP.1 / Ar fi trebuit ”EXCLUSIV Mediafax”. Din păcate, nu se mai poate. Admit că am doar dovezi indirecte legate de implicarea Ambasadei SUA și foarte directe în legătură cu Big Pharma. Însă suficient de palpabile încât să cred că nu mă înșel. Au făcut-o prin intermediari, așa cum procedează oamenii cu școală la Harvard. Ăia, aroganții, îi știți. Care cred că nimic nu-i poate atinge dacă au un vapor plin cu bani. Bani murdari, făcuți în plină pandemie.  

EXCLUSIV! Cum a ajuns soțul Ursulei von der Leyen pionul principal în afacerea Pfizer de 36 de miliarde de dolari

Chiar dacă Parchetul European nu se sesizează, din diverse motive ușor de intuit, continuăm să prezentăm informații de-a dreptul șocante din proximitatea dosarului Pfizer-Ursula. Informații oficiale, verificate. Nu povești de adormit copiii. 
ADVERTISING Rezultatele investigației de față sunt de-a dreptul explozive. Ele arată fără echivoc combinația murdară dintre politicienii de la vârful UE și mafia din Big Pharma. Și asta în plină pandemie. Și-au bătut joc de viața, de sănătatea și de libertățile a sute de milioane de oameni terorizați de sistemul de propagandă mincinoasă. Ne-au băgat pe gât miliarde de vaccinuri (cu mult peste ceea ce am fi avut nevoie), doar din goana disperată după profit. 
Marele pot este de circa 36 miliarde dolari. Adică 1,8 miliarde doze de vaccin Pfizer, negociate de șefa Comisiei Europene cu șeful firmei de medicamente, Albert Bourla. Negociate total netransparent, după cum am subliniat în articolele anterioare. Le mai găsiți pe site-ul Agenției Mediafax, dacă nu sunt ”defecțiuni tehnice”. 
Voi prezenta în prima parte povestea pe scurt, cu cifre mai puține, dar cu suficiente trimiteri și nume de protagoniști, așa cum rezultă din probele directe și indirecte puse cap la cap. Rămâne în sarcina procurorului-șef Kovesi să ducă investigația mai departe. Să verifice conturi bancare, circuitul banilor între firme, să ceară ajutorul FBI la New York și Bruxelles, să-i pedepsească pe vinovați. Așa cum a făcut-o și în România cu atâția politicieni de top. Numai să aibă voința necesară. 
Precizez că firma Pfizer nu se află la prima infracțiune. Are o groază de dosare, unele penale. Fără niciun vinovat, momentan. Procurorii americani au pus-o sub observație, însă nu au mers mai departe. Nu i-au pedepsit pe directorii executivi implicați. 
Cheia în negocierea afacerii de 36 de miliarde de dolari este soțul Ursulei von der Leyen. Până la declanșarea pandemiei, dar și mult după, nimeni nu auzise de medicul Heiko von der Leyen. Soțul primei doamne de la Bruxelles. Cum ar veni, soțul șefei guvernului european. 
Familia der Leyen locuiește din 2007 în apropiere de Hanovra (Germania) , pe proprietatea pe care Heiko a moștenit-o de la părinți. Au șapte copii și un nepot.  
Și acum, să ne amintim. Pandemia a debutat în România în martie 2020. Doar câteva luni mai târziu, în decembrie 2020, un medic relativ necunoscut din Germania, șef al unei clinici din Hanovra, aterizează direct în Consiliul de Conducere al unei foarte puternice firme Big Pharma din Statele Unite. Nu, nu e vorba de Pfizer. Ar fi fost mult prea simplu. Prea bătător la ochi. Doctorul Heiko a fost transferat peste ocean, ”în interes de serviciu”, tocmai la o companie farmaceutică specializată (de foarte mulți ani) în cunoscuta tehnologie ARNm. Este vorba despre Orgenesis Inc. Pe atunci, specialiștii de la Orgenesis făceau experimente pentru tratarea cancerelor. Însă s-a ivit o oportunitate imensă: pandemia! Așa că băieții buni de la Pfizer au mirosit imediat mega-afacerea globală. Doar aveau experiență!
Legătura dintre cele două firme americane, Pfizer și Orgenesis, este evidentă. În acționariatul semnificativ al acestora se regăsesc aceleași fonduri mutuale de investiții, potrivit bursei de la New York. Voi detalia ulterior. Încă nu știm dacă acționariatul s-a modificat odată cu venirea intempestivă a lui Heiko von der Leyen din Germania (pentru negocieri?) sau a fost așa dintotdeauna. Vom afla.   Cert este că soțul Ursulei a nimerit în board-ul companiei Orgenesis ca nuca în perete. Aproape nimic din CV-ul său nu îl recomanda pentru înalta funcție de ”Director medical”. Adică unul dintre executivii plătiți cu minim 1 milion de dolari anual. Iar coincidența a fost izbitoare. De ce Heiko a aterizat în conducerea Orgenesis tocmai în decembrie 2020, rămâne o întrebare a cărui răspuns devoalează misterul întregii afaceri. De remarcat că primul vaccin din România s-a administrat în aceeași lună. L-a primit o asistentă medicală. Chiar în devans față de Israel!
Apoi totul s-a desfășurat pe repede-nainte. În primăvara lui 2021, imediat după venirea lui Heiko la firma Orgenesis, au avut loc intense negocieri la nivel politic. Soția acestuia a schimbat mesaje text și apeluri telefonice atât cu șeful de la Pfizer, cât și cu soțul ei, aflat în imediata proximitate a celor de la Pfizer (practic, la câteva străzi distanță). Altfel, un medic plătit foarte generos de compania Orgenesis (înrudită strâns cu Pfizer, după cum vom vedea). Am scris în comentariile anterioare de pe Mediafax că mesajele și apelurile d-nei Ursula au dispărut apoi subit din telefon, spre stupefacția Ombudsman-ul Emily O’Reilly (un fel de Avocat al Poporului, dar la nivelul Uniunii Europene). De altfel, n-a fost prima dată în ultimii ani când Ursula von der Leyen și-a șters urmele din telefon mai ceva ca Harry Potter.  
Pe 8 mai 2021 a venit și marele anunț. Europenii au răsuflat ușurați. Ursula von der Leyen a bătut palma cu boșii de la Pfizer pentru 1,8 miliarde doze vaccin. Nu s-a înaintat o cifră per doză, nu avea rost chiar atât de multă transparență. Mai ales când un dolar în plus sau în minus înseamnă, per total, 1,8 miliarde dolari în plus sau în minus. Bani din buzunarele noastre, ale românilor, bulgarilor și ungurilor. Vaccinați și nevaccinați, n-a contat absolut deloc. În lipsa unor cifre oficiale, afacerea este estimată la circa 36 miliarde dolari, deci în jur de 20 de dolari doza. 
Cum transparența a fost ”maximă”, de aici încolo încep probele indirecte. Bazate, bineînțeles, pe fapte. Pe cifre și informații oficiale, atâtea câte am putut strânge deocamdată, în lipsa oricărei inițiative din partea ”eroinei anticorupție”, procurorul-șef Laura Codruța Kovei.


La suma de 38 de miliarde de dolari, orice astfel de contract comercial are așa-zise ”comisoane de performanță”. La primarii din România, pentru că sumele sunt foarte mici, vorbim despre 10-15 la sută. La Bruxelles se merge pe procente mici, dar din sume foarte mare. Chiar dacă profitul este unul uriaș. Până și mie mi-a fost greu să scriu pe calculator cât înseamnă 2 la sută din 38 de miliarde. Înseamnă fix 760 de milioane de dolari ”comision de performanță”. 
Acum, dacă l-ați întreba rapid pe SOV, părintele FNI, v-ar spune că suma respectivă (sau una chiar dublă, că era loc de mai mult) a fost virată repede și frumos, elegant, din profitul Pfizer către firma înrudită Orgenesis. Sub formă de ”bonusuri de performanță” pentru soțul doamnei. 
Adică directorul medical abia aterizat pentru negocieri. Respectabilul domn Heiko von der Leyen, vlăstar de viță nobilă germană. Însă asta doar dacă procurorul Kovesi ar putea verifica niște conturi, împreună cu FBI, procurorii americani și europeni. Și dacă, bineînțeles, fosta șefă a DNA mai are cât de puțin din aura de incoruptibil care a propulsat-o iute la Bruxelles, în proximitatea Ursulei von der Leyen. 
Mă ofer să-i pun la dispoziție tot dosarul. Mă rog, informații oficiale culese din surse sigure. Și conexiunile, dacă nu are suficienți angajați. Gratuit, doar cu taxă ramburs pentru DHL. Cu date verificate, nu fake-news-uri de pandemie, promovate de cine știe ce site-uri obscure. 
Pentru că lecturarea unui dosar atât de stufos poate confuza cititorii, am decis să îl prezint în serial. Acum am dat povestea generală, firul acțiunii. Voi reveni cu amănunte: nume, firme, acționari semnificativi, CV-uri, legături directe și indirecte. Doamna Kovesi știe unde mă poate găsi. În orașul de provincie Iași, undeva în nord-estul României. Aproape de ruși, cum ar spune haștagiștii. Am speranța că va face o mică pauză de la hăituirea traficanților de mașini bulgari și se va ocupa de lucruri mult mai serioase. De adevărata corupție la nivel european. 
Veți vedea zilele următoare un păienjăniș scandalos. Pentru că politicienii, mână în mână cu Big Pharma, au profitat fără scrupule de pandemie ca să se îmbogățească pe spinarea și pe buzunarele europenilor. Pe viețile și sănătatea noastră. Voi reveni. 
P.S. Încă o dată, mii de mulțumiri prietenilor de pe Facebook, din Austria, din Germania, din Olanda, din România, care m-au sprijinit dezinteresat în ducerea la bun sfârșit a acestui maraton. Pentru că a fost un adevărat maraton de 24 de ore de documentare și scriere. Vă mulțumesc, ținem aproape! Show-ul nu s-a terminat. De-abia începe.” Adrian Onciu

Interesant este că și pe ex-premierul român Florin Cîțu îl paște un dosar la DNA pentru o comandă supradimensionată de vaccinuri, respectiv de 120 de milioane de doze cu o valoare de peste 1 miliard de euro. Ancheta DNA nu ar strica să vizeze și schimburile de mesaje dintre Cîțu și Ursula sau chiar să se interconecteze cu cercetarea europeană a șefei Comisiei.   De asemenea, și presa română ar putea fi interesată de aceste comunicații, pentru că tot ce se emană din interiorul Palatului Victoria, mai puțin secretele de stat, sunt de interes public și pot fi dezvăluite. Inclusiv SMS-urile, după cum atestă ancheta europeană.
  La vizita recentă a șefei C.E., Ursula von der Leyen, președintele Klaus Iohannis a mulțumit Comisiei pentru că a furnizat vaccinuri României și aproape că și-a cerut scuze pentru rata scăzută de vaccinare din țara noastră, promițând în numele guvernului reluarea campaniei agresive de injectare sau restricții draconice pentru nevaccinați. Dar, să revenim la știrea cu anchetarea Ursulei von der Leyen: 

„O știre veche de mai bine de trei săptămâni nu a atras atenția, deși subiectul nu este deloc de neglijat. Ombudsman-ul european, dar la nivelul Uniunii Europene, a deschis o anchetă referitoare la refuzul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a nu face publice discuțiile avute cu Pfizer privind achiziționarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin. Anunțul deschiderii acestei anchete a fost făcut de Ombudsman-ul Emily O’ Reilly printr-un comunicat de presă din 16 septembrie”, titrează Q-magazine miercuri, 6 octombrie. 
ActiveNews scria încă de pe 25 septembrie: „Șefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, a corespondat pe telefon prin sms-uri timp de o luna cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, despre prețuri și vaccinuri, dar refuză să prezinte sms-urile, conform legii, ba chiar mai mult, susține ca le-a pierdut. (…)
„Refuzul Comisiei Europene de a permite accesul public la mesajele text schimbate între președintele Comisiei și directorul general al unei companii farmaceutice cu privire la achiziționarea unui vaccin COVID-19”, se intitulează articolul publicat de Ombudsman, publicația instituției europene, pe 16 septembrie, citat de ActiveNews.

Reclamantul a solicitat Comisiei Europene accesul public la mesajele text și la alte documente referitoare la discuțiile dintre președintele Comisiei și directorul general al unei companii farmaceutice cu privire la achiziționarea unui vaccin COVID-19. 
În schimb, Comisia a declarat că nu poate oferi acces la niciun mesaj text, deoarece nu a fost păstrată nicio înregistrare a unor astfel de mesaje. 
Reclamantul susține că instituția Comisiei Europene are obligația de a înregistra mesajele instantanee referitoare la chestiuni politice sau de politică importante, cum ar fi achiziționarea de vaccinuri COVID-19”, este știrea relatată de ActiveNews pe 25 septembrie. 
Evenimentul Zilei titrează de asemenea ieri că Van der Leyen este investigată, citându-l pe europarlamentarul Christian Terheș.
Scandalul ar fi pornit după ce NY Times, pe data de 28 aprilie 2021, sub titlul “How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls” (Cum a finalizat Europa o înțelegere pentru vaccinul Pfizer prin SMS și apeluri telefonice), a publicat un articol în care descrie, citând surse interne, că Ursula von der Leyen ar fi purtat discuții directe și personale cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, pentru încheierea unui nou contract cu Pfizer. Încă din luna iulie, Adrian Pătrușcă releva pentru citititorii noștri Interesele secrete pentru care Ursula von der Leyen vrea să vaccineze toată Europa de 3 ori

Pe data de 25 aprilie 2021 Ursula von der Leyen a anunțat public cu mândrie pe Twitter că a încheiat această înțelegere cu Pfizer, în urma căreia angajează UE să cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin, în contextul în care populația Uniunii Europene este de 450 de milioane de oameni, după cum a relatat și ActiveNews.   Tot în luna aprilie, ActiveNews a fost singura publicație din România – și una dintre foarte puținele din Europa – care a publicat CONTRACTELE SECRETE ale UE cu PFIZER și MODERNA. Primele prețuri ale vaccinurilor „GRATUITE” și problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacțiile adverse. Clauzele sunt ILEGALE În ciuda importanței covârșitoare a acestei dezvăluiri, nu am avut reacții în România decât de la avocatul Gheorghe Piperea și, pe plan european, de la un grup de experți în domeniu:Avocatul Gheorghe Piperea, reacție la Scandalul Contractelor companiilor Pfizer și Moderna „imune” în fața reacțiilor adverse: Dreptul UE nu permite exonerarea de răspundere a producătorilor de vaccinuri