Jurnalist american: Companii majore din SUA, precum Oracle, General Electric sau Verizon au RENUNȚAT la obligativitatea vaccinării pentru angajați.Peste 150.000 de angajați ai Google au ales să nu se vaccineze. Compania îi trimite în concediu fără plată și în amenință cu concedierea

Compania Oracle și-a anunțat angajații că nu mai este obligatorie vaccinarea, anunță jurnalistul american Alex Berenson pe blogul său.

Berenson a intrat în posesia unei comunicări interne a companiei americane, prin care angajații sunt informați că nu mai este obligatoriu să prezinte certificatul de vaccinare.

Decizia Oracle, unul dintre cei mai mari angajatori din SUA, cu peste 132.000 de angajați și unul dintre liderii mondial în IT, vine după ce mai multe instanțe au respins ordinul executiv al lui Joe Biden prin care acesta obliga firmele private cu peste 100 de angajați să-și vaccineze sau să testeze personalul.

Peste 150.000 de angajați ai companiei Google din SUA au refuzat să se vaccineze, astfel că sunt trimiși în concediu fără plată și riscă să fie concediați, informează CNBC.

Practic, angajații respectivi refuză să se opună obligativității certificatului verde, pe care compania Google îl impune. Google le-a cerut angajaților să prezinte certificatul de vaccinare până pe 3 decembrie.

După expirarea termenului de 3 decembrie, compania îi va contacta individual pe cei care au ales să nu se vaccineze și îi va avertiza că au până pe 18 ianuarie să se supună.

Cine nu se va supune hotărârii Google, va fi trimis în „concediu administrativ” pentru 30 de zile, apoi „concediu fără plată” și în final, concedierea, precizează sursa citată.

Compania Google a precizat, într-un document, că decizia sa se înscrie în cadrul ordinului lui Joe Biden privind vaccinarea obligatorie sau testarea regulată pentru firmele care au peste 100 de angajați.

Curțile judecătorești au blocat, însă, acest act al președintelui SUA. CNBC a scris luna trecută că peste 600 de angajați au scris și distribuit un manifest prin care au cerut să înlocuiască obligativitatea vaccinării cu o decizie „inclusivă pentru toți cei care lucrează la Google”.

Compania Google, prin siteurile deținute, s-a angajat masiv în susținerea versiunii oficiale privind vaccinarea și pandemia. Deși pretinde că susține libertatea de exprimare, google a cenzurat, inclusiv pe Youtube, persoanele și clipurile care au ridicat semne de întrebare privind măsurile decise de autorități.