Istoria se rescrie marți, 8 iunie 2021, ora 8 dimineața. Curtea Constituțională a României (sediul în Casa Poporului) judecă Legea 55, legea tuturor restricțiilor care ne-au umilit în ultimul an. STOP Abuzurilor Statului!

Vă așteptăm mâine, 8 iunie, la ora 08:00 în față la CCR, intrarea din Calea 13 septembrie, vis a vis de intrarea Senatului pentru a aștepta decizia Curții Constituționale a României referitor la neconstituționalitatea carantinării în cadrul epidemiei de Covid.

Un grup de oameni inimoși au atacat la Curtea Constituțională legea restricțiilor Covid (L55/2020). Pe 8 iunie este termenul de judecată, zi în care avem încredere că se va declara neconstituționalitate ei. Toate restricțiile să pice!Haideți să ne adunăm mii, zeci de mii, la sediul Curții.De ce? Pentru că interesele sunt mari, de a ține românii în continuare în lesa restricțiilor. Pentru că celor ce conduc nu le pasă cu adevărat de bunăstarea omului de rând, ci au calculele lor politice.Astfel, este probabil că se pune PRESIUNE pe judecătorii CCR de a declara constituționale restricțiile.Noi, în schimb, nu mergem să punem presiune, ci să le arătăm Iubirea noastră, Comuniunea, Încurajarea, Speranța alături de Credință!

Va reaminitm Curtea Constituţională a amânat pronunţarea pentru data de 8 iunie 2021 a cauzele referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ansamblul său”, conform comunicatului de presă de joi al CCR.

Judecătorii Curţii au amânat pentru aceeaşi dată pronunţarea pe „excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 88 ind.1 – 9 din legea 304/2004 privind organizarea judiciară, precum şi a ordonanţei de urgenţă 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Co-preşedintele AUR George Simion a declarat pe 20 mai că este neconstituţională instituirea stării de alertă în baza Legii 55/2020. El şi-a exprimat convingerea că şi judecătorii CCR vor constata acelaşi lucru, deoarece situaţia sanitară nu ar mai impune această măsură.

„Vrem să anunţăm că mâine se va judeca la Curtea Constituţională, începând cu ora 9.00, sesizarea legată de neconstituţionalitatea Legii 55/2020, în integralitatea ei. Este un demers făcut de doamna avocat Silvia Uscov, la care noi am depus la dosar argumente pentru neconstituţionalitate. Credem că starea de alertă bazată pe Legea 55 este neconstituţională. Măsurile de relaxare aşa-spuse, din ultima perioadă, vin şi în urma acestui proces la CCR. S-au comis multe abuzuri, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor. Această stare de alertă nu a ajuns niciodată să fie votată în Parlamentul României şi fără control parlamentar nu a existat procedura de confirmare a stării de urgenţă. De aceea, mâine, la CCR, se va face dreptate”, a spus George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

Liderul deputaţilor AUR a mai preciazat starea de alertă este în vigoare „doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale”.

„Credem că starea de alertă este în vigoare doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale. Va fi declarată neconstituţională această stare de alertă şi terminăm cu acest coşmar. Noi, AUR, ne asumăm că nu vom mai ajunge niciodată la cazurile în care drepturile şi libertăţile fundamentale să fie îngrădite şi libertăţile principale, de la libertatea de circulaţie până la libertatea şi dreptul fundamental la educaţie, să fie încălcate”, a completat Simion.

Leave a Reply