Iohannis dacă nu ar fi existat Ceaușescu ajungea maxim tinichigiu auto ca tatăl lui, Carmen, femeie de serviciu ca mama sau blănareasă ca tatăl ei. Sașii și Ceaușescu!

Iohannis , daca nu ar fi existat Ceausescu sa puna la punct cel mai performant sistem de invatamant pe care l-a avut Romania vreodata si gratuit, nu ajungea decat maxim tinichigiu auto ca taica-sau. Vedeti ca sasii aveau aceleasi drepturi ca romanii in comunism, aveau acces la educatie gratuita, in limba lor materna, aveau ziarele lor in limba materna, pai ce dictator era Ceausescu daca permitea asta minoritatilor. De revelion transmitea calde felicitari tuturor minoritatilor din Romania…. ceea ce nu se intampla in vremea monarhiei cand sasii si ungurii aveau prioritate la afaceri, la educatie buna sustinuta de bisericile lor, romanii abia aveau dreptul sa isi faca biserici din lemn si chirpici, ca si casele, nu aveau dreptul la cizme ca ungurii si ca sasii ci doar la opinci, vezi portul popular romanesc, nu aveau voie sa isi coasa haine de calitate, doar tesaturi mai slabe, romanii ( valahii) erau slugariti de catre populatiile germane si maghiare, erau tinuti analfabeti, caci scoala costa, iar in scolile lor nu intrau romani….toate aceste lucruri s-au egalat dupa intrarea bolsevicilor in Romania si au culminat in favoarea romanilor la aparitia lui Ceausescu…cea mai mare demnitate pe care a avut-o poporul roman din toate punctele de vedere a fost in EPOCA DE AUR a lui Ceausescu….de aceea au luptat toti sa il distruga pe Ceausescu caci dupa plata datoriilor la FMI am fi devenit o superputere mondiala, iar romanii superiori in gandire si educatie, urmau sa fie superiori si la capitolul nivel de trai…si atunci cine ar mai fi slugarit vestul?

Sotia lui Iohannis Georgeta ar fi ajuns maxim menajera ca maica-sa sau blanareasa ca tatal, ei….Suferinta cu frigul si lipsurile de alimente sa datoreaza efortului de a face scoli, universitati de care au beneficiat cei care denigreaza comunismul astazi.

Circula o stire falsa cu privire la Ceausescu, ca i-ar fi vandut pe sasi nemtilor. Haideti sa va spun cum stateau lucrurile de fapt. Nemtii incepusera dupa razboi sa cumpere forta de munca din tari precum Italia, Spania, apoi cand s-au epuizat intelegerile dintre aceste state, au facut un contract intre guvernul german si cel turc pentru a aduce asa-numitii “gastarbeiter”, muncitori oaspeti, dupa care au apelat la muncitori “russlanddeutsche” nemti-rusi un fel de sasi din Rusia. Cand au inceput sa o taie sasii in vest, statul roman pierdea banii de scolarizare pe care acesta ii investise in ei…astfel ca Ceausescu stabilise cu Germania un acord prin care cei cu studii superioare erau cumparati de catre statul german la un pret mai mare, cei cu scoli profesionale sau postliceale mai mici ai tot asa pana la cei cu 8 clase si scoli profesionale, fiind primiti de catre statul German in functie de analizele dosarelor, in urma carora se emitea un Runummer si astfel li se dadea drumul de catre comunisti inspre vest cu acte legale…Cei care fugeau peste granita erau primiti cu bratele deschise de catre nemti, deoarece Germania nu mai trebuia sa despagubeasca statul roman cu nimic. Foarte multi sasi au declarat proprietati false in Germania, in sensul ca au declarat ca la parasirea tarii au lasat terenuri uriase case, proprietati, Nemtii trebuind sa le dea o suma de bani in schimbul acestora. Adevarul este ca statul comunist ii despagubea pe sasii care paraseau legal tara, stabilind o suma fixa pentru bunurile pe care le lasau aici, apartamente , mobila etc. De regula cei care aveau vile frumoase se intelegeau cu un securist corupt, sa grabeasca analiza si procesarea pasapoartelor in schimbul intrarii securistului in vila sau in schimbul marcilor germane. Sute de sasi ca sa nu mai stea la cozile de la pasapoarte plateau sute de marci primite de la neamurile din vest pentru a-si obtine pasapoartele peste rand, adica fara stirea lui Ceausescu si a celor de la Bucuresti. De asemenea cine pleca legal isi primea banii de la stat pe lucruri, iar dupa revolutie multi sasi au venit in tara si cu avocati corputi au revendicat proprietatile dupa ce fusesera despagubiti odata de statul roman, apoi fiind “egalati” de statul german cu niste sume compensatorii, deoarece acolo minteau ca nu au primit niciun ban ( declarand de multe ori proprietati peste nivelul detinut), dupa care au venit dupa revolutie si si-au revendicat din nou proprietatile.

Toate aceste intelegeri economice, de despagubire pe cap de locuitor a celor care doreau sa paraseasca Romania, dupa ce beneficiasera de spitalizari, studii etc.. erau normale intre Germania si alte state spre exemplu, de ce sa nu primeasca si Romania despagubiri pentru sasi si pentru evreii care paraseau tara, bani cu care Ceausescu a platit datoriile la FMI, deoarece FMI-ul parsiv cerea valuta, stiind ca Ceausescu nu poate sa produca valuta, dar asta e alta poveste.

Sasi de buna credinta, ca nu toti au facut ilegalitati mi-au spus ca nu le venea sa creada ce declarau sasii mai saraci din Romania….bagau hectare intregi de teren din burta si altele ca sa incaseze o suma frumusica. Cei care fugeau din Romania prin Austria nu erau despagubiti de catre nemti, nu primeau acele 7000 de marci germane de acomodare, mobila etc…Copii sasilor plecati veniti din scolile comuniste erau pregatiti peste nivelul mediu, motiv ce starnea adeseori invidia si ura profesorilor pe copiii care proveneau din Romania, umilind astfel sistemul scolar german. Indignarea si revolta profesorilor cat si a angajatilor germani de la agentiile de ocupare a fortelor de munca, la vazul acestor “Ausländări” sau “Aussiedleri”, trad. emigranti, asa le ziceau in fata, desi sasii credeau ca ii vor astepta nemtii cu bratele deschise, trada de fapt scopul pentru care Germania ii cumparase. Nu de multe ori copiilor de sasi sau familiilor mixte care au emigrat in Germania, li se spunea in fata: voi nu ati venit aici sa faceti studii superioare, voi ati venit aici la munca bruta, munca de jos, sasii fiind ce e drept si trebuie sa recunoastem , buni executanti si buni meseriasi in toate domeniile. Foarte putini, doar 10% dintre copii emigrantilor sasi sau dintre parinti au reusit sa devina independenti, sa isi faca afaceri, sa cumpere o proprietate sau sa faca studii superioare. Foarte putini statistic , dintre sutele de sasi pe care ii cunosc personal, arata ca majoritatea copiilor lor au suferit caderi psihice majore, o buna parte dintre ei devenind homosexuali in cazul baietilor, multi au intrat in depresii, dependente si si-au ratat viata pe care ar fi putut-o avea in tara lor natala.

Intr-un sat din Romania am intalnit 90% analfabeti dintre cei care s-au nascut dupa 1990, sau care aveau 6 ani in 1990. de ce, pentru ca scoala se desfiintase, fiind revendicata de catre biserica evanghelica, statul nu mai voia sa plateasca chirie, iar copii trebuiau sa mearga la gradinita si la scoala intr-o comuna altaurata, la 9 km…parintii nu au mai avut bani si nici interes dupa revolutie sa ii trimita la scoala si astazi tinerii aceia nu stiu sa citeasca, asculta manele, se imbata si se uita la filme porno pe telefon, unii dintre ei merg sezonieri in agricultura in Germania iar restul stau pe ajutor social…Deci iata ca dupa 1990 am revenit la regimul din monarhie unde scoala se platea, unde analfabetismul era in randurile populatie de 90%.

Foarte multi sasi fugeau din Romania desi puteau sa isi depuna actele de plecare legal, afirmand apoi ca comunismul i-a chinuit, ca Ceausescu nu le dadea liber sa plece etc…motivul pentru care dura atat de mult procesarea dosarelor lor, nu tinea de statul roman, oricate spagi ar fi dat sasii securistilor, caci dosarele erau analizate in Germania.Nemtii decideau ce forta de munca aveau nevoie la momentul respectiv si ce specialisti, pe cale legala, desi primeau cam tot ce avea doua maini si doua picioare si era apt de munca, pentru ca Germania s-a ridicat mereu pe munca emigrantilor platiti mai prost decat cetatenii lor si la munci pe care nemtii nu doreau sa le faca. Dar dura foarte mult, caci nemtii aveau mii si mii de dosare in lucru si atunci multi sasi fugeau peste granita si lasau casa, familie si totul de izbeliste. Statul roman considerand ca acestia au plecat pe cale ilegala, au fugit,nu mai aveau nevoie de casa si nu le mai trebuia niciodata, cam asa cum a procedat regele Mihai cand si-a lasat balta tara, proprietatile, fugind ca un iepure fricos de ce urma sa se intample, neinteresandu-l ca romanii ramaneau in tara. Statul roman a ingrijit toate aceste proprietati, le-a renovat, consolidat, le facea bai in case spre exemplu in centrul vechi al Brasovului, sute de imobile avand veceul in curte, chiar in centrul orasului, refaceau fundatiile, peretii plin de igrasie etc Tin minte cum venea ICRALUL si ii intreba pe toti locatarii, dumneata ce bai vrei, cate camere, le betona curtile, zugraveau fatadele, canalizari, siteme de electrificare etc….ca sa vina pe urma fugarii dupa revolutie sa le pretinda din nou, caci daca nu le ingrijea statul roman, casele fiind de sute si sute de ani se daramau pana la revendicare si mai revendicau fix pix vechii proprietari. Astfel au ajuns multi romani in strada, iar cum statul roman nu a mai construit locuinte de stat, decat cele ANL unde se baga tot nomenclatura partidelor si familiile lor, mii si mii de romani au ajuns boschetari…..

Pe regele Mihai il plange toata presa inclusiv TVR, insa pe Ceausescu care a facut TVR nu il plange nimeni….Mihai nu a facut nimic pentru Romania, Ceausescu a facut totul, defilarile grandioase din vremea monarhiei nu sunt criticate si etichetate drept “megalomanie” si “cultul personalitatii”, cele ale lui Ceausescu care nu era de acord cu ele, doar i le bagau tradatorii pe gat ca ” asa trebuie” sunt denigrate, Mihai a trait in palate toata viata , Ceausescu nu a avut nimic pe nume ci totul era pentru popor, iar copiii lui nu revendica nimic, Mihai a facut scoala “acasa” si totusi era greu de cap si incult, Ceausescu a fost un elev foarte bun la scoala dar parintii nu l-au mai putut tine la scoala caci in monarhie scoala trebuia platita, Mihai nu a facut absolut nimic pentru poporul roman, doar a venit dupa revolutie sa isi ia “proprietatile” inapoi, de pe urma lui Ceausescu traim si astazi in apartamente, beneficiem de infrastructura si tot ce a facut el, in vremea monarhiei scoala se platea, in vremea lui Ceausescu educatia a fost gratuita, in vremea monarhiei romanii stateau la lumina lumanarii, in vremea lui Ceausescu s-au electrificat toate catunele, in vremea monarhiei familia regala statea in palate in timp ce lumea majoritara in mediul rural statea in bordeie si noroaie, in vremea lui Ceausescu orice tanar avea sansa sa plece de la sat , sa isi faca familie si sa primeasca apartament,, masina, etc. in vremea monarhiei romanul era obligat sa se lupte in razboaie in care ne bagau regii, in vremea lui Ceausescu am fost aparati de razboaie datorita calitatilor exceptionale ale lui Ceausescu de a apara tara. In vremea monarhiei eram desconsiderati ca popor chiar si de neamurile de sange albastru ale casei regale romanesti, in vremea lui Ceausescu am fost respectati de toate tarile si de toti regii planetei, comparatiile nu se termina in defavoarea lui Mihai si a casei regale nici pana la revelion, insa acum vine sfarsitul, Mihai a tradat tara si a fugit ca un iepure las sa nu fie lichidat vezi Doamne ca Romanovii si ne-a lasat pe mana bolsevicilor ( cum au spus si Hitler, Churchill etc), Ceausescu desi fusese avertizat din timp, s-a intors in tara si a murit ca un patriot….

Sursa: autor anonim din Transilvania!