Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de boli infecţioase din Constanţa: 9 persoane au decedat

Un incendiu a fost semnalat vineri dimineaţă Spitalul de boli infecţioase din Constanţa, fiind degajări mari de fum. Pompierii din mai multe judeţe intervin. Din primele informaţii, se pare că opt persoane au decedat.

UPDATE: Publicația locală replicaonline.ro: Sunt nouă morți în urma incendiului.

UPDATE: Prefectul Silviu Coșa a confirmat la fața locului 4 decese. Reprezentanții ISU Constanța au confirmat doar că există decese, dar că nu știu deocamdată despre câte persoane este vorba.

Incendiul a izbucnit la secția ATI, potrivit primelor informații.

Pacienți au fost scoși pe geam.

Incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat, la Digi 24, că s-a dispus evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă, iar pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean Constanța.

Echipaje ISU din Călăraşi şi Ialomiţa au fost trimise la incendiu pentru a ajuta la transferul pacienților. De asemenea, premierul Florin Cîțu îl trimite pe secretarul de stat Raed Arafat la fața locului.

Ministerul Sănătății a anunțat, referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, vineri dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Evacuarea pacienţilor şi căutarea eventualelor victime continuă.

În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei se instalează un spital mobil pentru triajul pacienţilor.

La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 10 paturi de ATI,  toate fiind ocupate joi seară.

Potrivit unei informări a Prefecturii Constanţa de joi seară, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 118 din cele 140 de paturi pentru pacienţii COVID erau ocupate.