După ce AUR s-a aliat cu USR PLUS, a eliminat din moțiunea de cenzură referințele la vaccinare, primirea de refugiați, educație sau economie. AUR VEȚI AVEA ACEAȘI SOARTĂ CA ȘI CELELALTE PARTIDE DACĂ URMAȚI DOAR INTERESELE VOASTRE!

După ce AUR s-a aliat cu USR PLUS, moțiunea de cenzură depusă de către cele două formațiuni s-a modificat drastic. Din 16 pagini cât avea inițial documentul AUR au dispărut 13, toate criticile pentru miniștrii USR PLUS au dispărut, iar Florin Cîțu a ajuns din „infractor”, cum era menționat în prima versiune AUR, în „penal”, fiind trimitere la retorica folosită de către USR PLUS. Dispărute s-au făcut și referințele la vaccinare, primirea de refugiați, educație sau economie.

„Nu dorim să intrăm în conflicte ideologice și stilistice cu ceilalți parlamentari care vor debarcarea lui Florin Cîțu din funcție. Așadar textul moțiunii inițiate de noi va fi unul minimal, care se rezumă la chestiunile care îl vizează pe viitorul fost premier”, a declarat George Simion, după ce a fost întrebat despre modificările din moțiune.

Moțiunea depusă de către USR PLUS și AUR are trei pagini și are titlul dat inițial de către partidul lui George Simion – „demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi”. În afară de titlu, singura parte care a mai rămas din textul AUR o reprezintă doar criticile pentru premierul Florin Cîțu, de altfel umflate și mai mult de părțile adăugate de USR PLUS.

„Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor”, se mai arată în moțiunea de cenzură, pasaj care exprimă mai degrabă nemulțumirile USR PLUS în cadrul coaliției de guvernare decât un motiv real pentru demiterea întregului guvern.