CINE ESTE VINOVAT: ARAFAT SAU IOHANNIS! ARAFAT A DECLANȘAT GENOCIDUL, IAR IOHANNIS L-A ÎNCUNVIINȚAT! ARAFAT ESTE SLUGA PSD, NU ÎNȚELEGEM DE CE IOHANNIS NU L-A DEMIS DIN PRIMA ZI A PANDEMIEI PE ARAFAT. LUDOVIC ORBAN SUSȚINE CĂ PÂNĂ ȘI IOHANNIS I-A CERUT SĂ ÎL DEMITĂ! ARAFAT JUDECAT ȘI CONDAMANT! IOHANNIS ȘI RAFILA DACĂ VOR CONTINUA PROPAGANDA CU VACCINURI ȘI CERTIFICAT – SĂ FIE JUDECAȚI ȘI CONDAMNAȚI!

Ludovic Orban: Președintele Iohannis mi-a cerut să-l demit pe Raed Arafat. Am refuzat pentru că dacă aveam o situație de urgență nu puteam răspunde rapid/ Arafat a construit sistemul astfel încât să depindă foarte mult de el.

Fostul premier și președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de pe Prima TV, că președintele Klaus Iohannis i-a cerut să îl demită pe Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban a declarat că s-a opus pentru că dacă l-ar fi schimbat pe Arafat și ar fi apărut o situație de urgență sistemul nu ar fi funcționat. Repunerea sistemului de urgență pe picioare ar fi durat câteva luni a declarat fostul premier.

Acesta a mai spus că discuția a avut loc la începutul anului 2020: ”Dacă îl demiteam pe Arafat și ne prindea pandemia fără el ar fi fost foarte complicat de a reacționa rapid. Așa e construit sistemul. Când a construit sistemul l-a făcut astfel încât să depindă foarte mult de el”.

Context

În ianuarie 2012 au avut loc proteste importante de susținere a lui Raed Arafat, după ce acesta și-a dat demisia din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia acestuia a venit în urma unui proiect de reformă a sistemului sanitar susținut de Guvernul Boc cu care Arafat nu a fost de acord.

Protestele pro-Arafat s-au transformat în proteste împotriva lui Traian Băsescu care a dat înapoi și a cerut retragerea proiectului sanitar. Deși a încercat să dezamorseze astfel protestele, manifestațiile s-au amplificat.

Protestatarii au trecut de la mesajele de susținere pentru Arafat (”Arafat, român adevărat!”) la mesaje injurioase la adresa fostului președinte al României (”Ieși afară, javră ordinară!”).

Domnul Arafat va face multă pușcărie în țara asta! (…) Și va face și Tătaru pușcărie și cu tot neamul lor de liberali! O să aduceți spitalul în faliment, o să vedeți!”, i-a transmis social-democratul managerului interimar al spitalului Bârlad într-o ședință ordinară a Consilului Local (declarația lui Adrian Solomon, la minutul 9.26 al înregistrării).

Potriviti Vremea Nouă, reacția lui Solomon vine după presupuse greșeli de raportare făcute de managementul spitalului din Bârlad în această vară, când au angajat spitalul la un număr record de pacienți pentru valul patru al pandemiei, deși Ministerul Sănătății nu a mai cerut înființarea spitalelor suport Covid.

PSD nu uită trecutul și lansează un atac dur la adresa PNL, dar mai ales la adresa șefului DSU, Raed Arafat.

Cei de la PSD doreau să organizeze un eveniment în cadrul căruia să prezinte programul de guvernare, dar nu au primit aviz din partea DSU. Social-democrații constată faptul că Florin Cîțu a putut organiza Congres la PNL cu 5000 de oameni, dar un eveniment cu 20 de invitați nu se poate organiza.

“Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! #PSD respectă legea și renunță să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare!”, scriu cei de la PSD.

Candidatul propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, întrebat dacă ia în calcul demiterea lui Raed Arafat, că acesta şi-a făcut foarte bine treaba la DSU, fiind un foarte bun profesionist.

Cu toate acestea, Rafila afirmă că va avea o discuţie la nivelul Guvernului, astfel încât Ministerul Sănătăţii să aibă un rol activ în gestionarea pandemiei şi să nu mai fie coordonate toate activităţile de către CNSU.

”DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist (…) dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, ia MS să răspundă…”, a afirmat, miercuri, Alexandru Rafila, întrebat dacă ian calcul demiterea lui Raed Arafat.

Rafila afirmă că va discuta la nivelul Guvernului, despre rolul Ministerului Sănătăţii în gestionarea pandemiei, în relaţie cu CNSU.

”Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar MS să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei supra-structuri”, a mai afirmat Rafila.

Raed Arafat e rudă cu Omar Hayssam?! Șeful DSU a răbufnit: Nu e singura minciună

Conexiunile lui Ceauşescu în lumea arabă sunt binecunoscute şi la fel de cunoscute sunt cele ale urmaşului său, ilici, cu Yasser Arafat şi organizaţiile teroriste arabe cărora a continuat să le livreze armament până când NATO a început să dea semne de nervozitate. După acest moment, abordarea vechilor relaţii a fost schimbată, totul trecând de la unele semi-oficiale, la unele chiar neoficiale şi acoperite aproape complet.
După “Revoluţie”, ilici şi-a construit sistemul care-i permitea să asigure supravieţuirea cadavrului comunist. Ideea centrală era continuarea acelei părţi a politicii lui Ceauşescu agreată de Moscova. Cum Rusia nu s-a ferit să-şi declare nici sprijinul faţă de Siria şi nici n-a ezitat în a se… abţine ori de câte ori era vorba despre o ţară arabă suspectată de terorism, ilici şi cartelul său au urmat politica Moscovei, că erau ai lui sau nu la putere. După implementarea sistemului şi după apariţia “oamenilor de afaceri” foşti rupţi-în-fund, colaborarea cu structurile militare teroriste a continuat sub diverse forme.
“Fratele” Hayssam este un personaj de-acum foarte bine cunoscut. Plecat din ţară pentru că nimeni nu încerca să-l oprească, teroristul Omar Hayssam era un fel de Nicolae Popa : cu cât era mai departe de România, cu atât dormeau mai mulţi liniştiţi. Unchiul lui Hayssam, Mohamed Farzat era un rezident în România al Serviciilor de Informaţii Siriene şi scriptic exporta « tractoare » în ţara de baştină prin ICE Dunărea şi… Crescent, firma Securităţii trecută pe numele său de către turnătorul odios, Felix. Deşi era un mort de foame, Hayssam a reuşit să devină repede unul dintre cei mai bogaţi arabi din România, implicat la vârf în psd-ul pe care îl servea, dar şi la nivel statal prin apropierea sa de fostul preşedinte al ţării – ilici. Conexiunile infracţionale ale lui Hayssam nu se opresc aici. În timpul guvernărilor psd, din România au plecat zeci-sute de milioane de dolari atât spre Siria şi Cisiordania, dar şi spre Yugoslavia supusă embargoului a lui Slobodan Miloşevici ; şi nu doar de-acum binecunoscutul trafic de benzină. În epocă, legile referitoare la scoaterea valutei din ţară erau special concepute pentru a oferi portiţele necesare alimentării cu valută a ţărilor… cu “probleme”. Aducerea lui Hayssam în ţară va arunca în curând o altă lumină asupra relaţiilor psd cu organizaţiile teroriste arabe.
Vărul lui Hayssam, Raed Arafat este un siriano-palestinian care s-a decis la 16 ani să facă facultatea de medicină în România. Vine în ţară în acelaşi timp cu vărul Omar şi-şi face studiile ca un elev silitor. Înfiinţează după model scoţian SMURD, un serviciu fără mari fonduri, dar care ulterior este preluat de Ministerul de Interne. Simultan, Arafat este numit subsecretar de stat la Sănătate şi devine neoficial ministru al Sănătăţii. În această calitate a sa, Arafat stabilea condiţiile de participare la licitaţiile organizate de Ministerul Sănătăţii. La fiecare licitaţie, toate condiţiile cerute de Arafat erau îndeplinite doar de Deltamed, srl-ul de apartament al prietenului său Dan Vasile Gorgan (natura suspectată a prieteniei nu face obiectul articolului). Când Preşedintele Băsescu a propus o lege a sănătăţii de nivel european, singurul care a protestat vehement şi a demisionat a fost Arafat ; legea îi ameninţa licitaţiile şi oricum ar fi sunat legea, dar să fie lăsat să-şi facă mendrele. Povestea este larg cunoscută şi, spre deosebire de neterminaţii usl, care să fac de cacao din cap până-n picioare cu fiecare ocazie, d-rul “Calafat” a ştiut să gestioneze criza cu şiretenie. Eforturile sale n-au fost în van : a revenit la Minister, iar iubitul său prieten Gorgan a câştigat în 2012 şi mai multe licitaţii oraganizate la Sănătate, Metrorex, C.J. Cluj (cu largul concurs ne-dezinteresat al lui Uioreanu), C.J. Constanţa, S.T.S., S.R.I., Spitalul clinic de Urgenţă Bucureşti (al lui Şerban Bradișteanu), Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitara: Euronest, Sud Muntenia, Sud-Est, București-Ilfov, Transilvania Nord, dar şi CET Turceni, Mittal Steel, Arpechim, Bechtel etc. Lista spitalelor care au beneficiat de… cheltuieli pentru ambulanţe (şi nu numai) e si ea lungă. Toate aceste entităţi, din fonduri bugetare, proprii sau europene au achiziţionat maşini (unele nedotate cu aparatură medicală – foto 1,2,3 – Cătălin Prisecariu) de la Porsche România: BMW X3, Mercedes de toate tipurile, Mitsubishi Pajero, Nissan Pathfinder, VW, multe dintre ele fiind construite, conform autorizaţiei Ministerului Sănătăţii, de către… Deltamed, de altfel singura beneficiară a unei asemenea calităţi. Nu e limpede cum construieşte Deltamed… BMW-uri X3, de exemplu, dar e foarte posibil ca, urmare a autorizaţiei primite ea să cumpere nişte 4X4 en-gros, să le vopsească în roşu-galben şi să le revândă la preţuri ce depăşesc imaginaţia (o asemenea „utilitara” costă 170.000 euro pentru firmele private şi 200.000 euro când e vorba despre o licitaţie organizată de prietenul Calafat). La fel de posibil este ca Deltamed să aplice “reţeta lui Copos”: import de subansamble cu taxe de piese de schimb, care apoi sunt asamblate în ţara și vândute ca produse finite. Cât despre avionul SMURD, cel cumpărat formal din banii pe care „Fundaţia pentru SMURD” i-a primit prin virarea a 2% din impozitele populaţiei care a pus botul la vrăjeala, el apărea în scripte astfel: „Avion sanitar la dispoziţia SMURD – buget 1.524.358 lei” adică în jurul a 340.000 euro. De unde preţul anunţat de puţin peste un milion euro, din ce fonduri şi în beneficiul cui s-a făcut tranzacţia… altă dată… 
 Fraţii Ahmad şi Murad Muhamad sunt alţi exponenţi ai lumii arabe adânc înfipţi în lumea afacerilor româneşti. După traficul masiv de ţigări şi implicarea discretă în Ţigareta II, fraţii Murad dezvoltă o adevărată industrie în România. Venit în România la fel ca şi R. Arafat şi în acelaşi timp, Muhamad Murad şi-a făcut studiile la noi. Fireşte, tot medicină. Fraţii Muhamad au fost monitorizaţi de antitero pentru că provin din Libanul de Sud, zonă cunoscută ca loc de recrutare a gherilelor islamiste şi pentru simpatia faţă de organizaţia “Amal”, aripa politică a mişcării Hezbollah. Apropierea lor de PSD este dovedită şi de prezenţa fostului preşedintele Ion Iliescu la inaugurarea Hotelului Majestic din Mamaia. În timp, fraţii Muhamad au construit hoteluri după hoteluri (Phoenicia), „Spring Time”, dar şi Mandy şi cele şase hoteluri Perla Majestic. Implicarea lui Muhamad Murad este mult mai adâncă, aşa cum ne informează Tiberiu Lovin (aici): „Urmează doar să fie luată licenţa de la Cozmin Guşă, cu care Murad este prieten vechi. Acesta vrea să pună pe roate o televiziune generalistă cu multe vedete. Potrivit surselor ReporterVirtual, noua televiziune ar fi la un pas să încheie contracte cu Andrei Gheorghe, Dan Chișu, Horia Alexandrescu şi Anca Ţurcașiu, dar şi cu Sorin Roşca Stănescu şi Cornel Nistorescu. Ultimele două nume n-au fost confirmate încă. Sediul postului este în fostul studio al Zece TV, spaţiul fiind în proprietatea lui Mohammad Murad”. De remarcat „coincidenţa”: Muhamad Murad seamănă izbitor cu… Yasser Arafat.