Ce ascunde Mascarada epidemiei cu Covid-19. MOMENTAN ÎN SPATELE MASCARADEI SE ASCUND PREȘEDINȚI, PARTIDE, COMPANII, AFACERIȘTI ȘI GUVERNE CORUPTE!

Micile ecrane difuzează în buclă imagini cu oameni mascați, în combinezoane, care stropesc cu vermorelul pe unde apucă. Bolnavii sunt transportați într-un soi de copărșee etanșe. Femeile de serviciu sunt filmate cum freacă barele de la tramvaie, redând astfel încrederea în transportul în comun.

Rafturile goale îmi trezesc noastalgia anilor ’80, când nu aveam de nici unele, dar eram normali la cap.

Politicieni, medici, igienologi, bloggeri ne îndeamnă să stăm pitiți ca orbeții și să ne spălăm bine pe mâini. Nu așa! Și mai bine!

Orice alt subiect de presă, cu excepția coronavirusului, nu mai există: nu tu guvern Câțu, nu tu congres PSD, nu tu alegeri anticipate, nu tu criză din Orientul Mijlociu, nu tu buget UE. (Doar ambițiosul Nicușor Dan mai face concurență Covid-ului).

Sunt prezentate hărți, grafice și tabele cu numărul infectaților și al morților, pe țări și regiuni ale globului.

Slavă Domnului că am intrat și noi în rândul lumii: avem un caz în Gorj, de unde era și „domnul sculptor” pe care l-am serbat recent! Pacientul nu are nici un simptom, dar un detaliu atât de mărunt nu o să taie entuziasmul morbid al presei.

Peste tot în lume, bursele se prăbușesc, întreprinderile se închid. Criza din 2008 a fost moft, dau asigurări specialiștii.

O mască se poate cumpăra pe Amazon cu 300-500 de dolari. Merge până la 1000, probabil pentru colecționari.

Nebunia cuprinde și pe capii Bisericii. Patriarhul Daniel, altminteri om cu carte, îi îndeamnă pe fiii săi duhovnicești mai slabi de înger să lase pupatul icoanelor și să vină la împărtășanie cu lingurița de acasă. Ca și cum Hristos ar fi intrat și El în carantină, lăsând vraiște Sfântul Potir.

În acest spirit progresist, ne așteptăm ca numele Prea Fericirii Sale să fie scandat cu entuziasm la viitorul miting din Piața Victoriei de Andrei Caramitru și tovarășii lui.

În toată Biserica, un ierarh obscurantist, Episcopul Hușilor, PS Ignatie, a comentat amar: „Dacă timp de peste două mii de ani Împărtășania a fost „medicamentul nemuririi” (Sfântul Ignatie Teoforul), în era coronavirusului a devenit medicamentul muririi. Ce metamorfozare secularistă!”

(Revenirea grăbită Patriarhului – cum că n-a vrut să spună ce a spus – nu poate șterge dezastrul efectului deja creat: Relativizarea Sfintelor Taine.)

Vedem coșmarul, dar, până la urmă ce ascunde el?

Coronavirusul, sau pe numele său științific Covid-19, este mai puțin periculos decât gripa de sezon, arată datele statistice.

Mortalitatea sa este de circa 2,5%, și aproape exclusiv la persoane care suferă și de alte maladii și au organismul foarte slăbit.

Covid-19 are codul genetic asemănător în proporție de 80-90% cu cel al SARS (Sindromul Respirator Acut Sever). Epidemia cu SARS din 2002 – 2003 a cuprins 29 de țări, s-au înregistrat 8096 de cazuri, și a avut o rată a mortalității de 9,6%.

România a înregistrat 20 de cazuri de SARS, toate tratate la Matei Balș, și nici un deces.

Nici la noi, nici în lume, SARS nu a provocat nebunia de acum.

O epidemie mai recentă la nivel mondial a fost cea cu MERS (Sindromul Respirator al Orientului Mijlociu). Coronavirusul MERS a apărut în 2012 și s-au înregistrat 2494 de cazuri în 27 de țări, cu 858 decese. Așadar o mortalitate de peste 30%!

Cazuri sporadice se înregistrează și astăzi, dar din 2012 până azi nu s-a înregistrat nici o isterie legată de MERS.

Singura isterie comparabilă de care îmi aduc aminte este cea a gripei aviare H5N1 din țara noastră, în 2005-2006. Hecatomba găinilor amețite cu butelia de aragaz și apoi îngropate de vii cu buldozerul în gropi comune.

Personajul principal de atunci al isteriei era Adrian Streinu-Cercel. Pe 21 iulie 2006, în cadrul unui seminar, acesta anunța apocalipsa. Nu la găini, ci la oameni:

„Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane (!) de români, iar 2 milioane (!!!) dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv”, spunea Streinu-Cercel.

Iar Florin Popovici, epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică București adăuga la fel de catastrofic:

„Având în vedere să se estimează atâtea decese, trebuie să știm cu exactitate care este capacitatea morgilor și câte paturi cu ventilație avem în spitale. Trebuie să ne preocupăm și de procurarea sacilor pentru cadavre. Va trebui să avem grijă și de persoanele care lucrează în domeniul gazelor, al electricității și chiar de persoanele care vor săpa gropi în cimitire.”

În 2009, cu ocazia gripei porcine, Adrian Streinu-Cercel recidiva, ce e drept ceva mai ponderat: prezent la Antena 3, el a estimat că noua maladie poate provoca între 3300 și 6000 de decese la oameni.

Astăzi, Streinu-Cercel ne liniștește – „Coronavirusul este de 10 ori mai slab decât virusul gripal” – și ne dă calm lecții de spălat pe mâini și de folosit toaleta.

Și atunci, din nou, de unde toată isteria aceasta, nu doar în România, ci pe toată planeta (cei din emisfera sudică au fost avertizați că la vară Covid se va oploși la ei)?

Un personaj cheie în această afacere este Thedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Acesta a fost înainte Ministru al Sănătății în Etiopia, în calitate de membru marcant al Frontului Popular de Eliberare din Tigray, un partid marxist-leninist.

În calitate de ministru al Sănătății, chipurile pentru a nu terfeli prestigiul Etiopiei, el a ascuns trei epidemii de holeră, declarându-le „erupții de diaree apoasă acută”. A fost nevoit să recunoască realitatea când s-au înregistrat primele cazuri de holeră în țările vecine

Nu altfel a procedat și China, ascuzând epidemia cu coronavirus în faza ei incipientă și punând pumnul în gura celor care vorbeau despre ea.

Astăzi, Ghebreyesus este cel care dirijează eforturile globale împotriva Covid-19. Dacă dorim să înțelegem mai multe despre dedesubturile panicii mondiale, ar trebui să urmărim cu atenție mișcările etiopianului marxist.

Pe de altă parte, medicii încearcă să explice isteria actuală prin faptul că noul coronavirus se răspândește foarte rapid și nu există un vaccin împotriva sa.

Covid-19 are într-adevăr o răspândire mai mare și mai rapidă decât SARS și MERS, dar, repet, un grad de periculozitate infinit mai mic.

În ceea ce privește vaccinul, după 18, respectiv opt ani, de la izbucnirea epidemiilor cu SARS, respectiv MERS, nici împotriva acestor viruși nu au fost descoperite vaccinuri, dar nu s-a dat nimeni cu capul de pereți de panică.

De data aceasta, se pare că lucrurile stau altfel. Companiile de biotehnologie Moderna (americană) și MIGAL (israeliană) au anunțat că vor scoate vaccinul anti-Covid pe piață în câteva săptămâni.

Alte mari laboratoare au anunțat că sunt și ele într-un stadiu foarte avansat cu cercetările.

Dar aceste vești nu au temperat isteria. Iar isteria crește prețul și cererea pentru viitoarele vaccinuri. De pe urma oricărei epidemii se fac averi frumoase.

Donald Rumsfeld, bunăoară, șeful Pentagonului, a câștigat peste 5 milioane de dolari în 2004, pentru că a fost inspirat să-și cumpere acțiuni la compania californiană de biotehnologie Gilead Sciences, producătoarea celebrului Tamiflu, vaccinul împotriva gripei aviare și a gripei porcine.

Rumsfeld a făcut parte din conducerea Gilead în perioada1988-2001, după care a intrat în administrația George W. Bush, ca secretar al Apărării.

În 2004, el și-a vândut doar o parte din acțiunile deținute la Gilead, păstrând un pachet estimat la 25 de milioane de dolari.

Ulterior, Gilead a vândut patentul pentru vaccinul împotriva gripei aviare companiei Roche. Gilead continuă și azi să primească o cincime din prețul fiecărei pastile de Tamiflu vândute.

O amplă investigație a Rise Project, având titlul „Institutul de boli inventate”, dezvăluie relațiile financiare strânse dintre Roche și Adrian Streinu-Cercel.

Iată o posibilă explicație pentru estimările cu milioane de morți, care au sporit exponențial cererea de Tamiflu pe piața românească cu ocazia gripelor aviară și porcină.

Dar acum de unde isteria?

Zilele trecute, adjunctul directorului general al prietenul nostru marxist din Etiopia, Ghebreyesus, a făcut un anunț spectaculos: anume că Remdesivir, un medicament experimental produs de Gilead, ar putea fi eficient și împotriva Covid-19.

„Există un singur medicament în acest moment care considerăm că are o eficiență reală, și acesta este Remdesivir”, declara pe 25 februarie Bruce Aylward, director general adjunct al OMS, într-o conferință de presă la Beijing.

Interesant este că anunțul publicitar nu a făcut de Gilead însăși, ci de un oficial al OMS. Drept urmare, acțiunile Gilead au crescut instantaneu pe burse cu 5%.

Orice criză aduce câștiguri pentru câțiva inițiați, pe seama nenorocirii generale. Cu cât panica este mai mare, cu cât profiturile sunt mai babane.

Pentru a vedea cine a indus isteria actuală, va trebui să urmărim banii, când apele se vor liniști.

Totuși… Totuși ar mai fi ceva. Caracterul polițienesc al crizei, inspirat direct de China. Beijingul, și după el aproape toate statele atinse de Covid, au profitat pentru a restrânge o serie de drepturi și libertăți: de circulație, la intimitate, libertatea de expresie sau de comunicare. În China, mai apăsat, în restul, mai prudent.

Epidemia a fost pretextul pentru regimul comunist de a anunța noi succese pe frontul supravegherii indivizilor. De pildă, noile tehnologii de recunoaștere facială pot identifica figurile, chiar acoperite cu măști.

UE a anunțat, cam în același timp, că renunță la moratoriul de cinci ani pentru utilizarea tehnologiilor de recunoaștere facială, dând practiv verde acestei tehnici Big Brother. Coincidență?

Valul de atacuri teroriste din Occident, de după 2015, urmat de măsuri de restrângere a libertății (inclusiv pe Internet) pare să fi fost Faza I.

Banala epidemie de gripă, exacerbată artificial pentru a induce panica în populație, pare a fi Faza a II-a.

Tare mi-e teamă că mascarada de acum este doar repetiția generală pentru adevărata Mascaradă care ni se pregătește.