Cât costa o meditație cu profesorul Klaus Iohannis – cărăușul de copii din Sibiu!

Întrebat cu câțiva ani în urmă, într-un interviu, despre meditaţiile din care susţine că a făcut avere, Klaus Iohannis nu-şi aminteşte nici cât costau orele suplimentare, nici cum primea banii, potrivit Antena 3

“Cât costa o meditaţie cu profesorul Iohannis?”, l-a întrebat reporterul.

“Nu-mi amintesc”, a venit răspunsul lui Iohannis.

“Banii îi primeaţi în plic, în mână?”

Recent, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare, aceștia fiind nevoiți să plătească o amendă. În acest context, artistul Tudor Chirilă a avut o reacție dură cu privire la decizia lui Iohnnis de a nu întoarce legea în Parlament.

”Sa ne explice si noua Klaus Iohannis (ca tot ii platim salariul) cum a ajuns frate cu evazionistii si infractorii si de ce nu a retrimis aceasta lege mizerabila spre reexaminare. Bine, nu e mult de explicat, nu suntem nici prosti, nici orbi. Poate doar uimiti de doza de imoralitate a unui individ care se declara bucuros ca seamana cu Arnie Schwarzenegger”, este de părere Tudor Chirila.

”PS. Oare domnul presedinte a dat bon fiscal pentru meditatiile cu care si-a rotunjit veniturile? Sau a fost evazionist?”, mai spune acesta.

La solicitarea lui Varujan Vosganian, făcută în Parlament şi în faţa camerelor de luat vederi, o echipă de la ANAF s-a deplasat la Sibiu.

Scopul deplasării a fost pentru a verifica situaţia taxelor plătite de contribuabilii Klaus Werner Iohannis şi Carmen Iohannis pentru meditaţiile acordate elevilor. Reamintim că în campania electorală, întrebat asupra surselor de venit din care şi-a cumpărat cele 6 case, Klaus Werner Iohannis a declarat că banii pentru primele case i-a cîştigat din meditaţii. Conform surselor noastre, controlul efectuat la Direcţia Fiscală a Muncipiului Sibiu în fişele fiscale ale lui Klaus Werner Iohannis şi ale doamnei Carmen Iohannis nu indică pentru perioada 1990-2017 nici o taxă achitată de aceştia pentru un asemenea venit.

Absenţa taxelor din fişa fiscală a familiei Iohannis pentru sumele încasate din meditaţiile acordate de-a lungul anilor a stîrnit o adevărată panică printre funcţionari. Aceştia nu ştiu cum să comunice presei şi politicienilor că impozitele pentru sumele încasate din meditaţii pur şi simplu nu există.

La întrebarea PRESSALERT.ro cât primea pe o oră de meditaţii, având în vedere declaraţia că şi-a cumpărat şase case în Sibiu din meditaţii şi economii, Iohannis a răspuns în primă fază „asta chiar nu face subiectul conferinţei de presă. Colegii din presă de la Sibiu cred că v-au relatat că am aşa o marotă – despart aspectul public de cel privat şi la acuzaţii care sunt vădit rău intenţionate nu dau replici şi nu răspund”. Ulterior, când i s-a spus că este vorba de declaraţia sa de avere ca demnitar care vrea să ajungă preşedintele României, Iohannis a replicat „nu doresc să intru în aceste detalii”. Când a fost întrebat dacă va avea aceiaşi atitudine şi dacă va ajunge la Cotroceni, preşedintele PNL a răspuns ” cu aceiaşi atitudine o să intru, unde o să intru. Nu toate chestiunile private trebuie întinse în spaţiul public. E convingerea mea fermă. Până şi un politician, oricât de mizer, corupt ar fi, are dreptul la un colţ, acolo, de viaţă publică (sic!)”.