22 de observații despre Noul Război Mondial început în Ucraina. De-acum înainte, evenimentele globale vor escalada rapid. Pregătiți-vă în consecință

Michael Snyder, scriitor și analist de succes din zona alternativă americană, autor al blogului The Economic Collapse, a scris o analiză interesantă, publicată pe 24 februarie 2022, despre războiului tocmai declanșat în Ucraina. Cu excepția estimărilor sale asupra avansului Rusiei pe teren, care s-au dovedit pentru mulți greșite, observațiile sale sunt puncte de vedere pertinente, drept pentru care am tradus pentru cititorii ActiveNews această perspectivă a altermediei americane:

22 de observații despre Noul Război Mondial început în Ucraina

„La fel ca mulți dintre voi, am petrecut mult timp ținând pasul cu urmărirea înfiorătoarei invazii a Ucrainei de către Rusia. Sunt foarte supărat pe ruși pentru că au ales să invadeze toată țara, pentru că acum s-a trecut o linie care nu va putea fi depășită niciodată, niciodată. De aici încolo, vor exista războaie nesfârșite și zvonuri despre războaie și un număr nenumărat de oameni vor muri. În viitor, unii istorici ar putea să privească înapoi și să determine că viitoarea invazie chineză a Taiwanului a fost începutul celui de-al treilea război mondial, iar alții ar putea indica viitorul conflict dintre Israel și Iran. Dar pentru mine, 23 februarie 2022 a fost începutul celui de-al treilea război mondial și nimic nu va mai fi la fel.

Întrucât majoritatea dintre voi ați urmărit îndeaproape știrile despre război, nu voi repeta aici faptele de bază. Rușii câștigă victorie după victorie și se pare că bătălia pentru Ucraina s-ar putea termina în câteva zile.

Dar odată ce bătălia pentru Ucraina s-a încheiat, adevăratul război va începe.

Următoarele sunt 22 de observații despre noul război mondial care tocmai a început în Ucraina…

#1 Acum că Rusia a invadat Ucraina, orice speranță de pace între Statele Unite și Rusia a dispărut pentru totdeauna.

#2 Conflictul dintre cele două națiuni ale noastre va continua până când una sau cealaltă parte va fi învinsă total.

#3 Ambele părți sunt înarmate cu arme nucleare și este doar o chestiune de timp până când cineva decide să le folosească.

#4 În timp ce a lansat invazia Ucrainei, Vladimir Putin a avertizat de fapt alte țări că ar putea folosi arme nucleare împotriva lor dacă ar încerca să intervină.

#5 Administrația Biden, ucrainenii și rușii ne-au mințit din nou și din nou.

#6 Ar trebui să fim cu toții foarte supărați pe Vladimir Putin. El a distrus complet ultima speranță pe care o avea lumea pentru pace atunci când a lansat o invazie completă a Ucrainei. Dacă și-ar fi păstrat forțele doar în Donețk și Lugansk, ar fi existat încă posibilitatea unei soluții diplomatice.

#7 Joe Biden spune că se gândește să lovească Rusia cu cel mai mare atac cibernetic din istorie. Ar fi un act de război.

#8 Dacă lansăm un atac cibernetic împotriva Rusiei, ei vor riposta cu un atac cibernetic propriu, iar noi suntem extrem de vulnerabili.

#9 Rușii au peste 1.000 de moduri diferite de a ne face să simțim durere și nu le este frică să joace murdar.

#10 Cred că Volodymyr Zelensky este poate cel mai prost șef de stat pe care l-am văzut vreodată.

#11 Zelensky și-a împins toate jetoanele în mijlocul mesei când rușii știau foarte bine că nu ținea nicio carte. Acum își va pierde toată țara.

#12 Se pare că Zelensky credea de fapt că Statele Unite și alte puteri occidentale i-ar veni în ajutor dacă rușii ar invada. După ceea ce am asistat în ultimul an, a fost un lucru incredibil de nebun de crezut.

#13 Biden și slujitorii săi aveau un plan pentru ceea ce doreau să realizeze în Ucraina, iar acel plan a eșuat dramatic.

#14 În această etapă, cred că administrația Biden va încerca să întoarcă restul lumii împotriva rușilor și va încerca să le sufoce viața economic. Dar asta nu va funcționa, pentru că Rusia este foarte autosuficientă când vine vorba de alimente, energie și alte produse esențiale, iar Putin a semnat, de asemenea, acorduri comerciale foarte extinse cu China.

#15 Nu cred că Putin ar fi făcut această mișcare dacă nu ar fi avut o înțelegere cu China în culise. Chinezii le permit rușilor să invadeze Ucraina, dar în schimb cred că există un acord ca rușii să sprijine China atunci când chinezii vor invada în cele din urmă Taiwan.

#16 Acum că chinezii au văzut cât de slab au răspuns puterile occidentale la invazia Ucrainei, cred că asta face ca o invazie a Taiwanului să fie mult mai probabilă.

#17 Dacă chinezii decid să apese pe trăgaci, aproape sigur o vor face cât timp mai rămâne mult timp în mandatul lui Biden.

#18 Putin nu este atât de inteligent pe cât credeam că este. El va câștiga bătălia pentru Ucraina, dar acum țara sa nu va mai avea niciodată relații pozitive cu națiunile occidentale.

#19 Criza energetică globală se va agrava mult. Rusia exportă o cantitate imensă de energie, iar națiunile europene o înghită ca pe niște dependenți. Acest conflict amenință să disloqueze fluxul de energie globală într-o măsură pe care nu l-am mai văzut de la al Doilea Război Mondial.

#20 Mulți au avertizat că retragerea noastră dezastruoasă din Afganistan i-ar încuraja pe ruși să se miște împotriva Ucrainei. Cei care au emis astfel de avertismente s-au dovedit a avea dreptate.

#21 Armata americană este în cea mai proastă stare pe care am văzut-o vreodată în toată viața mea. În acest moment, armata americană nu este deloc pregătită să lupte cu rușii sau cu oricine altcineva.

#22 Mulți oameni de acolo adoră să-l critice pe președintele Trump, dar chiar și el a înțeles că nu te încurci cu rușii. Dacă nu se încurcă cu tine, cel mai bun lucru de făcut cu rușii este să-i lași în pace. De-a lungul istoriei, cei care au ales să se lupte cu Rusia au ajuns să regrete. Rușii vor face tot ce este necesar pentru a câștiga și sunt absolut nemiloși.

Aceasta este cu adevărat o zi tristă, pentru că asta nu trebuia să se întâmple.

După cum am detaliat în alte articole, ar fi fost atât de ușor să se ajungă la un acord diplomatic care i-ar fi ținut pe ruși complet departe de Ucraina.

Din păcate, nu mai are rost să vorbim despre asta, pentru că vremea diplomației a trecut.

Sperăm că mulți dintre voi începeți să înțelegeți gravitatea cu care ne confruntăm. De ani de zile, am avertizat fără încetare că se apropie războiul cu Rusia, iar acum este aici.

Am încercat să avertizez pe toată lumea despre ce s-ar întâmpla dacă am rămâne pe drumul pe care ne aflam, dar acum este prea târziu.

Nu este nimic mai mult decât se poate face, pentru că al treilea război mondial a început deja.

Din acest moment înainte, evenimentele globale vor escalada rapid. V-aș încuraja pe toți să vă pregătiți în consecință.”