STAREA DE ALERTĂ, suspendată de judecătorii Curții de Apel Cluj. Urmează marea contestare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până atunci, restricțiile se anulează. MASCA, RESTRICȚIILE ȘI VACCINUL SUSPENDATE PE ÎNTREG TERITORIUL ROMÂNIEI!

Curtea de Apel Cluj a anulat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, potrivit sentinței 180/17.06.2021 din dosarul 310/33/2021, în care avocatul Adrian Samuilă Rusu a dat în judecată Guvernul României. Decizia C.A. Cluj poate fi contestată doar prin recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Până atunci, o dată cu starea de alertă se anulează toate măsurile adiționale, inclusiv purtarea măștilor, distanțarea, termometrizarea ș.a.
„Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G. R. și pe cale de consecință, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021. 
Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului de a nu mai adopta Hotărâri de Guvern cu același conținut. 

Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenție voluntară în interesul pârâtului formulată de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenită inadmisibilă cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020. 
Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunțare cu privire la soluția de respingere a cererii de sesizare și în termen de 15 zile de la comunicare pentru restul dispozițiilor sentinței, recursurile urmând a se depune la Curtea de Apel Cluj sub sancțiunea nulității. 

Pronunțată prin punerea minutei la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, azi 17.06.2021.
Document: Hotarâre  180/2021  17.06.2021”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanțelor de judecată.    Demersurile de contestare a dictaturii sanitare au început pentru Adrian Rusu după ce acesta a resimțit pe propria-i piele efectele aplicării abuzive a forței, la 6 luni după instituirea stării de alertă, prelungite lunar. Avocatul clujean mărturisea în decembrie 2020 că a fost bruscat și amendat din cauză că nu purta mască, socotind aplicarea generalizată a acestei măsuri drept un exces de autoritate. El a primit și avertismente scrise de la polițiști, pe care le-a contestat în instanță. Nu mică i-a fost mirarea să descopere că unii judecători considerau că merita mai mult decât un simplu avertisment – înscriindu-se, probabil, în școala de gândire a hashtagistului Cristi Dănileț de la Cluj. 
Despre aceste aspecte s-a plâns avocatul Adrian Rusu într-o scrisoare deschisă către colegii lui din Baroul Cluj, pe care i-a îndemnat să se disocieze de „dictatura mascată”:
„Subsemnatul, Rusu Adrian-Samuilă, vă solicit respectuos să luați poziție publică în concordanță cu doleanțele oamenilor care-și manifestă dorința de normalitate.
De mai multe luni de zile am promovat această idee, și anume că nu suntem preșcolari, ci suntem oameni maturi, care putem să luăm deciziile cele mai bune pentru noi. Nu trebuie să vină un străin să ne spună cum să ne purtăm, când ieșim din casă, cu cine ne vedem șamd.
Bunul-simț a fost depășit de mult cu toate aceste așa-zise măsuri pe care eu nu le recunosc și nu le respect, deoarece îndepărtează omul de starea lui naturală. Nu este natural ca un om sănătos să poarte mască, să stea izolat sau să se distanțeze de semenii lui. Despre asta e vorba. S-au luat la grămadă, ca de obicei, toate persoanele, pentru că, nu-i așa, e mai ușor … decât să se ia măsuri țintite și cu titlu de RECOMANDARE, nu obligatorii? (…)

Am fost ridiculizat când am postat pe grupul de facebook cu multe luni în urmă apelul meu către colegi de a nu mai face parte din acesată farsă. Mi s-a pus pumnul în gură și la propriu și la figurat. Am fost agresat verbal și chiar fizic de doi oameni care mi-au reproșat că de ce nu port mască. Unul dintre ei mi-a smucit umărul în 13.12.2020 și, de atunci, încă resimt dureri. Am luat două avertismente și o amendă de la organele de forță care, culmea, ar trebui să apere oamenii împotriva abuzurilor.
Chiar nu e destul? Chiar nu credeți că e cazul să luați atitudine?” își întreba avocatul Adrian Rusu colegii din Baroul Cluj într-o scrisoare deschisă, citată pe 30 martie 2021 de CluJust.ro.

Leave a Reply