SPITALELE DIN ROMÂNIA FOCARE DE CORUPȚIE ȘI NEPOTISME PE LINIE POLITICĂ. MEDICINA TREBUIE SĂ EVOLUEZE DE LA SISTEMUL ACTUAL SOCIAL-COMUNIST DE STÂNGA SPRE CEL INDIVIDUAL DE DREAPTA. OAMENII TREBUIE SĂ AIBĂ UN KIT BASIC PRIN CARE SĂ SE TRATEZE ȘI SĂ SE FEREASCĂ DE MĂCELARII ACTUALI DIN SPITALE! TERORIȘTII DE PE AMBULANȚE ȘI MEDICII TREBUIE ANCHETAȚI PENTRU PERIOADA PLANDEMICĂ!

Pe lângă mizeria fizică în spitalele din România s-a adunat și mizeria și corupția umană, care este mai rea decât cea fizică.

Nu există oraș în toată Europa în care să urle ambulanțele de zici că e război nuclear ca în București. Totul bineînțeles la comandă politică pentru terorizarea și panicarea populației pentru a conștientiza, chipurile în mintea acestor criminali, pericolul COVID-19. Banii PNRR nu se vor duce pe modernizarea acestor spitale, pentru achiziționare de aparatură ultramodernă de tratatament a pacienților, se vor duce la toate neamurile lor din spitale, la firmele clientelă, care mai căptușesc acolo un soft vai de mama lui, la chinezării second și alte lucruri inutile. Banii vin, dar mizeriile și corupția rămâne.

Mizeria din spitale e relatată chiar de martori ai acestor orori, pe lângă incediile și carbonizarea pacienților în decurs de numai doi ani.

Încet, încet, iese la iveală puroiul din tot mai multe spitale. Datorită dumneavoastră, pentru că aţi tras linie şi aţi decis că este prea mult, scoatem la iveală realitatea cruntă a spitalelor din România. În Iaşi, fiica unei paciente şi-a primit mama după două săptămâni în spital cu răni pe spate şi la călcâie, cu vânătăi pe mâini şi incapabilă să mai mănânce singură. În Constanţa, pacienţii stau claie peste grămadă, acoperiţi cu saci de plastic pe post de protecţie. Iar în Reşiţa, după reportajul Observator de ieri, Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de Control.

Fiica unei paciente: Când am scos-o din spital şi când m-a văzut atât mi-a zis: şi-a bătut joc de mine! Pe seară, când am zis să o schimb, m-am speriat ce era acolo. Au lăsat-o aşa…în urină, în materii fecale.

Este povestea unei femei din Iaşi, care şi-a internat mama infectată cu COVID la Spitalul Sfântul Spiridon. Femeia de 73 de ani, suferind de demenţă, a intrat în spital pe picioarele ei. A fost ţinută 27 de ore la urgenţă şi apoi internată. Două săptămâni mai târziu, nu mai ştia să meargă sau să mănânce. Iar călcâiele şi spatele îi erau acoperite de răni. 

Fiica unei paciente: Ea două săptămâni nu a mers. E vânătă toată pe mâini. Nu i s-a dat mâncare, numai sondată a fost. Eu acum mă chinui, numai pasate, să pot să o învăţ să mănânce. 

Şi mamă, şi fiică au fost tratate inuman de către medici. 

Pacientă: Un medic de-acolo mi-a spus, doamnă, oricum o să moară. Că era Dumnezeu şi ştia ce se întâmplă. Îşi bat joc de oameni, nu altceva, îşi bat joc. 

Culmera ironiei, spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi a fost decorat de 1 decembrie de autorităţile locale cu Ordinul Meritul Sanitar. Pentru eroii în alb şi eforturile lor din pandemie. 

Ioan Bârliba, manager Spitalul Sf. Spiridon: Am cerut câteva relaţii cu privire la această pacientă. Dacă se adevereşte vom lua măsurile ce se impun.

Imagini şocante ies la iveală şi dintr-un spital aflat în celălalt capăt al ţării. La Constanţa, pacienţi sunt ţinuţi claie peste grămadă, cu celofan pe ei, aşteptând radiografia pulmonară. Celofan “de protecţie”, dat de la un pacient la altul, ne-a povestit o martoră.

Pacientă: M-au ţinut de la ora două până la ora zece noaptea, în urgenţă, acolo amestecaţi cu toţi. Deci nu ştiam dacă am COVID sau gripă. Nu am văzut pe nimeni să dezinfecteze un pat. Nimic! Sunt şocată de ce am văzut!

În Reşiţa, puroiul de la Spitalul de Urgenţă din oraş abia începe să supureze. Observator a primit noi imagini ale dezumanizării. 

Pentru că personalul este puţin, nimeni nu stă cu pacienţii permanent. Bolnavii primesc numerele de telefon ale asistentelor şi sună… la nevoie. 

Dr. Miatovici Svetozar: Ne anunţă prin telefon: vedeţi că îi e rău lui cutare. Noi în cinci minute ne echipăm, urcăm imediat sus pe secţie.

Cât de bine funcţionează sistemul, povestesc pacienţii. 

Ieri v-am arătat imagini din acelaşi spital, cu pacienţi care zac pe jos, oameni imobilizaţi la pat în aşternuturi murdare şi cadavre lăsate în salon lângă ceilalţi pacienţi. Astăzi, ministerul Sănătăţii a anunţat că trimite Corpul de Control în inspecţie, şi la Spital, şi la DSP. Inspectorii sanitari din oraş au mers deja în control şi au dat amenzi de peste 18.000 de lei. 

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin: La vechimea spitalului, cum arată el înăuntru, e maximul ce se poate face din el. E relativ curat. Trebuie să analizăm să vedem culpa fiecăruia.

Alina Stancovici, manager spitalul Reşiţa: Situaţia s-a perpetuat şi nu cred că poate fi imputabilă managerului de acum. 

Doar că empatia şi grija nu ţin de administraţie. Nici autorităţile şi nici cadrele medicale nu au găsit de cuviinţă să îşi ceară scuze faţă de pacienţi. În schimb, şi-au găsit scuze. 

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin:Femeie care a fost căzută jos, ea în mod normal trebuia să stea într-un pat cu grilaj. Familia a venit şi a făcut scandal, că ce-i aia, să o pună pe un pat normal, au pus-o, a căzut jos. 

Asistentă medicală: Îşi fac campanie electorală pe chinul nostru şi pe bătaia noastră de joc. Pozele sunt făcute acum cel puţin o lună, nu-s făcute de-acum. Pacienţii ăia care erau pe jos erau cu probleme psihice.

Din păcate aceste fotografii nu sunt singulare şi arată de fapt realitatea de dincolo de paravan, din spitale… Spuneţi povestea pe povesteata@antena1.ro și o poate afla o țară întreagă.

Un lucrător medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu acuză faptul că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați cu Midazolam, Propofol și Fentanyl, anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.

”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, povestește sub anonimat cadrul medical pentru publicația sibiană Turnul Sfatului.

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

El acuză faptul că în ATI nu intră decât medici rezidenți, fără experiență, care aplică un tratament universal pentru toți pacienții, indiferent de particularitățile lor, de alte boli sau de evoluția sau involuția bolii lor. În plus, ”pe șeful ATI nici nu cred că l-am văzut de două ori în viața mea”, mărturisește Domnul S.

Publicația Turnul Sfatului mai scrie că procentul de mortalitate în secția ATI a Spitalului Județean este de 71,51%, de la începutul plandemiei. În ultimele șase luni, însă, lucrurile sunt mai grave. Au fost 392 de pacienți internați în ATI și au decedat 297 – 75,76%. În comparație, la Timișoara mortalitatea la ATI este de 66%, iar la Institutul Marius Nasta din București – 61%. Totul din cauza acestei proceduri greșite.

Turnul Sfatului a transmis o serie de întrebări Spitalului Județean Sibiu, marți, 2 martie, iar până la postarea acestui articol pe site ziarul precizează că nu a primit răspunsuri.