Marius Albin Marinescu vs Klaus Iohannis. Toată România este MARIUS ALBIN MARINESCU până băgăm la pușcărie mârlanul, infractorul, impostorul, traficantul de copii și turistul de la Cotroceni! I s-a arătat pisica mârlanului!

Președintele Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen Iohannis, sunt mplicați într-un dosar nefinalizat nici până astăzi. Este vorba de celebrul proces ”Șase case”, iar dezvăluirile pe această temă erau făcute de un jurnalist din Sibiu. Pe numele său, Marius Albin Marinescu, jurnalistul a fost primul care scotea la iveală ilegalitățile din spatele acestei averi.

Undeva prin anul 2000, jurnalistul Marius Albin Marinescu începea o serie de dezvăluiri. Pe vremea aceea actualul Președinte era primar al orașului Sibiu. La vremea respectivă ieșea la iveală modalitatea ilegală prin care familia Iohannis și Baștea intrau în posesia unor imobile din centrul orașului Sibiu.

Cei de la Rise Project au preluat, ulterior, ancheta jurnalistică. Aceștia au dezvăluit toți pașii prin care cele două familii aveau să intre în posesia imobilelor cu pricina. Atât jurnalistul sibian, cât și cei de la Rise Project, au scos la ieală documente prin care se dovedea faptul că familia Iohannis încălcase legea.

”Materialele jurnalistice pe care le-am scris pe parcursul a opt ani, despre furtul imobiliar săvârşit de familia primarului sibian Klaus Iohannis, zis Johannis, ar putea să alcătuiască o carte, care s-ar putea intitula „Manualul proprietarului impostor.”, scria în 2008 jurnalistul Marius Albin Marinescu.

Timp de mai mulți ani Klaus Iohannis a fost implicat în procesul intentat de stat. Nici până în ziua de azi cazul nu a fost rezolvat și nu există o sentință clară. La primul proces, din 2000, era dată o decizie care a putut fi contestată, prin care se dovedea modul ilegal prin care se intrase în posesia imobilelor.

Conform Rise Project, familia Iohannis a avut beneficii în valoare de 640.000 de euro. Dezvăluirile Rise Project erau făcute în 2015. De atunci și până astăzi s-au mai adăugat și alte sume la cele deja existente. În 2005, mai spune Rise Project, se dădea o sentință în acest caz:

”După ce lipsa lor de legitimitate a fost descoperită, actul care le consfințise dreptul de proprietate asupra imobilelor – un certificat de moștenitor, întocmit în 1999 – a fost anulat în justiție, în 2005.” (Rise Project)

Klaus Iohannis s-a mai liniștit, nu mai are dușman

Toate anchetele și dezvăluirile făcute, la început, de către jurnalistul Marius Albin Marinescu au devenit notorii în timp. Dar, așa cum relata jurnalistul, lucrurile au rămas nerezolvate. Acum, însă, familia Iohannis va putea sta mai liniștită. Din păcate, publicația în care Marius Albin Marinescu făcuse dezvăluirile, a anunțat decesul jurnalistului, de ieri, 15 decembrie.

”Justiţiarul presei româneşti, sibianul Marius-Albin Marinescu, ne-a părăsit astăzi, în cursul după-amiezii, în urma unui stop cardio-respirator. Cumplita veste am primit-o de la soţia apreciatului jurnalist, Maria Mihu, care i-a fost alături până în ultima clipă.

(..) Sicriul regretatului jurnalist va fi depus la biserica din strada Mihai Viteazu din Sibiu cu hramul “Înălţarea Domnului” (n.r. – hram sărbătorit chiar de Ziua Eroilor…) iar înmormântarea va fi joi. Sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l primească la dreapta Sa!”, se spune în comunicatul dat publicității.