Liderul tenisului mondial, sârbul Novak Djokovici, se opune vaccinării obligatorii și pașaportului de vaccinare: Am fost întotdeauna un susținător al libertății de a alege

Liderul tenisului masculin mondial, sârbul Novak Djokovici, a afirmat că nu va spune public dacă se va vaccina sau nu împotriva Covid-19, dar cert este că singura sa dorință este ca fiecare persoană să decidă pentru sine.

El a mai spus că nu dorește să fie asociat cu niciuna dintre tabere: nici cea provaccinare, nici cea antivaccinare.

„Este un subiect sensibil. Mulți oameni doresc să se întoarcă la viața lor normală, indiferent care a fost, și încearcă să evite infectarea cuiva sau a lor înșiși, înțeleg asta, este o responsabilitate.
Dar când vine vorba de vaccinări, am fost întotdeauna un susținător al libertății și libertății de alegere.

Cred că asta este, acum, ceva în care nu vreau să mă implic. Dacă spun „Da” sau „Nu” aș fi atras către o tabără, ca să zic așa și în acest moment este un mare conflict între persoanele care vor să se vaccineze și cele care nu vor.

Singurul lucru pe care îl cer este ca oamenii să-mi respecte decizia de păstra decizia mea, în ceea ce privește vaccinarea, doar pentru mine.
Oricine dorește să se vaccineze se poate vaccina și eu respect asta, cine nu vrea, nu trebuie.

Nu sunt medic, nu sunt virusolog, pentru a vorbi cu cunoștință de cauză despre acest lucru, dar din ceea ce am văzut din afară … există o mulțime de diversitate și opinii cu privire la ceea ce trebuie făcut.

Libertatea de alegere este ceea ce susțin.

Voi păstra decizia dacă mă voi vaccina sau nu pentru mine, cred că este o decizie intimă și nu vreau să intru în acest joc de pro și împotriva vaccinurilor. Doar nu vrea să fiu etichetat ca cineva care este pro sau contra vaccinurilor”, a declarat Djokovici, la o conferință de la turneul de tenis desfășurat în țara sa natală.

În ceea ce privește discuția privind introducerea pașapoartelor de vaccinare în tenis, în care sportivii ar trebui să prezinte un certificat de vaccinare pentru a participa la evenimente, asul sârb s-a declarat complet împotrivă.

„A existat o mare neclaritate, aș spune, dacă va fi nevoie de vaccinare obligatorie pentru a participa la un turneu organizat de ATP. Nu cred că se va ajunge la asta. Sper că nu, pentru că eu am crezut întotdeauna în libertatea de a alege. Sper să nu devină obligatoriu, o spun clar de pe-acum, pentru că sunt total împotrivă”, a explicat liderul mondial, citat de Eurosport.

De precizat este că atât Novak Djokovici, cât și soția sa, au fost infectați cu Covid-19.î

Într-o conversație cu mai mulți sportivi sârbi, în aprilie anul trecut, Djokovici se pronunța împotriva vaccinării obligatorii.

Personal, mă opun vaccinării și nu aș vrea să fiu forțat de cineva să ia un vaccin pentru a putea călători”, a spus el. „Dar dacă devine obligatoriu, ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri despre această problemă și nu știu dacă aceste gânduri se vor schimba la un moment dat”, menționa sârbul anul trecut.

Leave a Reply