Germania | Mai multe persoane ar fi fost „vaccinate” cu soluție salină în loc de serul anti-Covid-19

O infirmieră este vizată într-o anchetă a poliției, în Germania, după ce a administrat o soluție salină unui număr de șase persoane, pentru a ascunde faptul că a spart un flacon de vaccin împotriva Covid-19 Pfizer-BioNTech, relatează AFP, citat de news.ro și știripesurse.ro.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este diluat cu o soluție salină înainte de administrare. Infirmiera însărcinată cu pregătirea injecțiilor a spart accidental un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech. Ea a mărturisit ulterior că a folosit în locul vaccinului o soluție salină.

„Femeia a declarat că motivul faptei sale a fost evitarea informării spargerii fiolei.”, a anunțat poliția într-un comunicat.

În Franța, 140 de persoane care au venit să se vaccineze marți într-un centru de vaccinare în nord-estul țării, au fost vaccinate din greșeală cu ser fiziologic, o soluție salină, în loc să fie vaccinate cu vaccinul împotriva Covid-19 Pfizer-BioNTech.

Totuși, Premierul nostru, Florin Cîțu, a declarat recent că „vocile sceptice” cu privire la vaccin ar trebui eliminate total din spațiul public.

Leave a Reply