Cine este George Simion – leader de galerie

George Simion, co-președinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a reușit ceva total neașteptat la alegerile parlamentare din acest an, îns nu este prima oară când acesta candidează. Totuși, este prima oară când reușește să treacă pragul electoral, într-un mod total spectaculos.

Se pare că George Simion a mai candidat și la alegerile europarlamentare din 2010, însă atunci nu a avut prea mare succes. În ceea ce privește biografia sa, co-președintele AUR are o serie de acțiuni controversate, iar declarația sa de avere este șocantă.

Cine este George Simion

George Simion are 34 de ani și s-a născut în Focșani, fiind absolvent al Colegiului Gheorghe Lazăr din București. A a urmat apoi cursurile Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București, apoi a făcut un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului”, arată biografia postată pe Wikipedia.

Încă de la o vârstă fragedă, în 2006 acesta a început să devină activ civic, organizând în București un protest pentru susținerea elevilor români de la liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Șase ani mai târziu, în 2012, organizează la Chișinău un marș comemorativ dedicat împlinirii a 200 de ani de la Anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist, marș la care participă 7.000 de oameni. Mare parte din activitatea sa este legată de Republica Moldova – de altfel, unul din principalele puncte ale AUR este unirea. Acțiunile sale peste Prut i-au adus și interdicția de a mai intra în Republica Moldova.

De menționat este faptul că George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat, iar ultima i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani.

În anul 2019, George Simion a suferit un mare eșec. Acesta a candidat independent la alegerile europarlamentare, sub sloganul „România Mare în Europa” și a obținut un scor de 1,21%. După acest eșec, tot în 2019, a fondat partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Ce avere are George Simion

Averea lui George Simion este ca o foaie de hârtie goală. La 34 de ani, acesta are resurse materiale extrem de limitate. Conform declarației de avere depusă în vederea alegerilor parlamentare, Goerge Simion nu deține nicio casă, niciun teren, nu are bijuterii sau obiecte de preț și nici conturi în bancă.

Singura sa avere este o mașină, destul de veche, un Ford Fiesta din 2006 și un venit de director de marketing la o firmă de construcții – 38.322 lei, adică un salariu de puțin peste 3.000 de lei pe lună.

Documentul poate fi accesat aici.