Chris Terheș: Când tu accepți că în propria ta țară, Constituția nu mai e supremă, trebuie să pleci acasă, pentru că nu ai mai stat. Asistăm la disoluția României. George Simion: Fac un apel la întreaga societate, fac un apel inclusiv la presă, să se mobilizeze și să apere Constituția României. Din păcate statele nu mai există demult o dată cu liberalizarea pieței muncii la nivel internațional, ci doar grupuri politice infracționale care ajung la guvernare prin minciună!

Degeaba se protestează, statele nu mai există demult, sunt doar ceva formal reprezentate de grupuri politice infracționale care spală banii proveniți din taxe și impozite impuse firmelor, companiilor și cetățenilor. Legile și regulile la nivel global sunt făcute ad-hoc de către multinaționale. Președinții și politicienii sunt doar marionetele acestora.

Președintele AUR, George Simion, alături de europarlamentarul Chris Terheș, au susținut, în fața Ministerului Justiției, o conferință de presă cu privire la modificările făcute de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei la proiectul de lege privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Mai precis, este vorba despre eliminarea sancțiunilor pentru magistrații care ignoră deciziile Curții Constituționale a României, eliminând practic obligativitatea respectării Legii Supreme a Țării.

Europarlamentarul Chris Terheș a zis că dacă va trece în această formă, statul român dispare, intră în disoluție.

„Dacă tu nu mai ai Constituție, înseamnă că nu mai ai stat. Când tu accepți că în propria ta țară, Constituția nu mai e supremă, trebuie să pleci acasă, pentru că nu ai mai stat.

Asistăm la disoluția statului român. Acest individ (Cătălin Predoiu), a aruncat în aer, prin votul PNL-PSD tot ceea ce înseamnă România ca stat suveran, unitar și independent. Pentru că dacă spui în justiție și te judeci și Constituția propriei țări nu mai are supremație, atunci ce are”,  spus Terheș.

Europarlamentarul Cristian Terheș a subliniat că, într-un moment istoric, unic, favorabil României, când atâția oameni au fost cu ochii pe noi și am avut toate astrele aliniate pentru ca în sfârșit să putem intra în Schengen, din cauza ministrului justiției Cătălin Predoiu și din cauza votului dat de PNL și PSD, din păcate, foarte mulți încep să se întrebe dacă mai este democrație în România, dacă țara noastră mai este stat de drept, dacă vor mai fi drepturile omului respectate în România.

„Cu toții am văzut în ultimii 10 ani ce înseamnă o justiție care se bazează pe protocoale secrete, pe acte secrete, unde există prezumția că orice judecător sau procuror poate fi agent acoperit sau lucrător sau informator al unui serviciu de informații. Vedem astăzi că justiția din România, care în urmă cu 10 ani de zile avea printre cele mai mari rate de încredere între instituțiile din România, acum e printre ultimele de la coadă. (…)

În Parlamentul României s-a creat Comisia specială pentru modificarea legilor justiției care, pe repede înainte, la solicitarea domnului Predoiu, a trecut o serie de amendamente sau a scos din legi o serie de amendamente votate deja în Camera Deputaților, care ridică extrem de serioase probleme. (…)

Ce s-a întâmplat ieri în Comisia specială, dincolo de faptul că s-a dovedit că majoritatea PSD – PNL efectiv votează la ordin, s-a creat un precedent pe plan extern pentru România, care îl face pe orice om care înțelege mecanismele diplomației și relațiilor dintre state să spună: de fapt, voi cine sunteți și ce sunteți? Noi cu cine discutăm în România, dacă tu spui că a ta Constituție nu mai e supremă în propriul tău stat? Înseamnă că nu mai e stat?”, a declarat europarlamentarul Cristian Terheș.

La rândul său, președintele AUR, George Simion, a făcut un apel către toate forțele politice, să respingă schimbările propuse de PNL și ministrul Cătălin Predoiu.

„Vreau să aduc aminte parlamentarilor PSD că au promis propriilor votanți și celorlalți parlamentari din comisie că vor susține supremația Constituției României față de dreptul european. Vreau să îi amintesc dlui ministru Predoiu că orice tratat la care România face parte, inclusiv tratatele constitutive ale Uniunii Europene, nu au o putere mai mare în raport cu Constituția României. Sper că USR se trezește în ultimul moment și devine loial față de acest popor și înțelege că avem o Constituție care trebuie respectată și care nu e mai prejos de tratatele europene.

Tocmai de aceea, noi având doar 2 membri în Comisia specială și 12 voturi la votul final din Senat, fac un apel la întreaga societate, fac un apel inclusiv la presă, să se mobilizeze și să apere Constituția României.

PSD ne-a spus că e un partid suveranist, așa încearcă să se portretizeze în ultimele săptămâni. Nu e nimic suveranist în eliminarea amendamentului de ieri și votarea contra amendamentului AUR, care prevedea faptul că a noastră Constituție e mai presus decât orice decizie a CJUE sau a oricărei instituții. E un atac la statul de drept, la Constituția României. Au încercat multe regimuri – regimul Dragnea, regimul Năstase, regimul Băsescu – să știrbească din puterile Constituției și ale CCR.

E fără precedent ce s-a întâmplat ieri și, totodată, opinia pe care o avem noi e împărtășită de asociațiile profesionale prezente la lucrările comisiei și de președintele ICCJ”, a afirmat președintele AUR, George Simion.