Ce contin vaccinurile anti-COVID-19? De la material genetic din fetuși morți până la adenovirus preluat de la cimpanzeu! De ce este ignorat sistemul imunitar natural? Cronologia unui genocid!

Care-i treaba cu anticorpii?

Faci test, observi că-i ai, dar e posibil să faci boala. De ce? Să înțelegem mecanismul. Când te infectezi cu ceva, intră în acțiune sistemul imunitar. Dacă e ceva cunoscut, sistemul imunitar produce „gloanțele” specifice, menite a învinge dușmanul. De unde știe asta? Din confruntările anterioare. Dar dacă nu cunoaște dușmanul, ce face? Aici intră în acțiune componenta nespecifică a sistemului nostru imunitar. Ea are strategii generice de înfrângere a dușmanilor microscopici. Creșterea temperaturii e un exemplu de acțiune a sistemului imunitar nespecific, cunoscut fiind că multe microorganisme sunt sensibile la temperaturile înalte. Sistemul imunitar crește temperatura și încearcă astfel să anihileze dușmanul. Să revenim acum la anticorpi. Sistemul nostru imunitar îi produce atunci când are nevoie. Ei se găsesc în sânge. Probabil vă întrebați câți anticorpi aveți în sânge când sunteți sănătoși. De obicei mai niciunul. Sistemul imunitar nu poate menține activi anticorpii pe care-i produce pentru că astfel sângele s-ar îngroșa și ar avea o consistență similară piftiei. Cu siguranță bucățile de piftie nu pot circula sub formă de sânge prin corp. De aceea sistemul nostru imunitar, după ce a învățat să atace un dușman, își „notează” rețeta și la viitorul atac știe să genereze anticorpii specifici. Ce fac vaccinurile? Cele clasice introduc în corp virus inactivat. Sistemul imunitar detectează dușmanul și învață să producă anticorpii. Așa se face cu bolile copilăriei. E o tehnică destul de funcțională. Totuși, are două dezavantaje:

  • e posibil să nu te întâlnești cu acea boală toată viața, deci prin vaccinare ți-ai ocupat ”un slot” absolut aiurea. Nu știm exact care e capacitatea de memorare a sistemului nostru imunitar, dar e posibil să fie limitată, astfel încât excesul de vaccinare poate produce anticorpi de care nu ai nevoie
  • s-a observat că imunitatea dată de vaccin are durată mai mică decât cea naturală. Nu se știe de ce și nu are sens să facem speculații.

Să trecem acum la COVID. Vaccinurile cu ARN mesager care vi se propun nu sunt vaccinuri, ci terapii genetice. Care-i diferența? Vaccinul cu ARN mesager instruiește corpul să producă anticorpi de covid. E ca și cum, pentru a te apăra de un dușman iei decizia să tragi în toate direcțiile cu gloanțe, fără să știi dacă dușmanul e sau nu e. Dacă se nimerește să fie pe-acolo, dușmanul e anihilat. Doar că… De-aici începe nebunia.

S-a observat că după un anumit timp, anticorpii pe care-i produce sistemul imunitar de fapt ajută virusul să se propage. Fenomenul e cunoscut și partă numele de Antibody-dependent Enhancement(ADE). Ce se întâmplă: anticorpii existenți recunosc agentul patogen, se leagă de acesta, dar nu pot preveni infecția. În cazul ADE, anticorpii ajung să se comporte exact ca un cal troian, facilitând intrarea virusului în celule și multiplicarea acestuia. E un caz tipic de scăpare de sub control a funcționării sistemului imunitar. Scăpare care se produce doar sub acțiunea vaccinurilor. ADE a fost anterior observată la vaccinurile împotriva SARS, MERS, dar și la vaccinurile experimentale împotriva virusului Dengue. O altă problemă este Enhanced Respiratory Disease(ERD), fenomen al cărui adevărat nume este „vaccine-associated enhanced respiratory disease”(VAERD). Fenomenul apare în populațiile intens vaccinate. ERD este „micul secret” despre care nu spun nimic producătorii de vaccinuri, fiind vorba de un efect advers extrem de întâlnit, constând într-un răspuns aberant al sistemului imunitar care ajunge să-și atace propriul corp. E ca și cum pe front te-ar apăra niște soldați beți care trag anapoda, mai mult spre tine decât spre dușmani. Despre ADE și ERD nu spune nimeni nimic, cu toate că sunt fenomene clar legate de vaccinare. Există studii științifice serioase care arată mecanismul prin care anticorpii anti-Sars-CoV-2 de fapt ajung să agraveze infectarea cu COVID(puteți citi unul în Nature). Poate vă întrebați de ce s-a declanșat nebunia vaccinării în masă. Există o bănuială – nu fără temei – conform căreia prin aceasta s-ar dori acoperirea crimei. Fenomenele ADE și ERD pot fi evidențiate doar comparând populația vaccinată cu grupul de control, adică nevaccinații.

Se observă astfel că, dacă în populația vaccinată fenomenele de tipul ARD/ERD devin necontrolabile, în grupul de control acest fenomen pur și simplu nu există. Iată un exemplu: în 2016, vacinul experimental anti-dengue a fost făcut unor copii din Filipine. 14 dintre aceștia au murit în urma unor forme grave ale bolii, făcute după ce au luat contact cu virusul în comunitate. Nu în ultimul rând, după cele șase luni(estimate în general) în care corpul „a tras în gol”, e nevoie de o doză suplimentară pentru a re-instrui sistemul imunitar să producă acei anticorpi. Nu se știe exact dacă strategia e una bună și la câte doze va apărea o disfuncționalitate. Ce disfuncționalitate?, vă întrebați. Păi cele pe care le știm. Spre exemplu îngroșarea sângelui deoarece de cele mai multe ori se produce absolut inutil un număr imens de anticorpi. Sau alte dezechilibre grave generate de această manipulare rudimentară a sistemului imunitar. De asemenea, încă nu știm dacă această producție aberantă și continuă de anticorp specifici Sars-CoV-2 nu blochează alte mecanisme ale sistemului imunitar, inducând disfuncționalități grave ale acestuia. La persoanele care trec prin boală, sistemul imunitar învață să se apere, iar o perioadă menține anticorpii în sânge. De ce, e simplu: pentru că există o probabilitate mare să te reinfectezi și, de aceea, anticorpii sunt menținuți pentru orice eventualitate în corp. E un fel de optimizare a sistemului imunitar. După ce te-ai infectat e foarte posibil să te afli în plin focar și de aceea, după vindecare anticorpii persistă, împiedicând reinfectarea din focar. Dacă nu te-ai mai întâlnit cu virusul, sistemul imunitar nu mai produce anticorpii pentru că nu are nevoie de ei. Însă, în cazul unui atac ulterior, știe să-i producă și, în funcție de organism, interacțiunea cu virusul se poate tranșa rapid, fără prea multe simptome. Ce se întâmplă însă la cei vaccinați cu ARN mesager?

Dacă încă au anticorpi, treaba e ca și rezolvată. Dacă însă anticorpii au început să funcționeze aiurea, se produce o infectare mai rapidă și mai dură. Motivul e simplu: corpul nu știe să lupte. Dar ce se întâmplă cu cei care nu mai au anticorpi deloc? Spre exemplu cei care refuză să-și facă doza booster? E micul secret pe care nu-l spune nimeni. Pentru aceștia se pare că situația e extrem de gravă deoarece, prin mecanismul ARN mesager, sistemul imunitar e extrem de compromis. Corpul, pur și simplu nu știe să mai lupte. Adică, în loc ca din contactul cu virusul să învețe să producă anticorpii specifici, sistemul imunitar al celui care-a trecut prin vaccin rămâne orb. Pur și simplu nu știe cum să producă acei anticorpi. De aceea nu avem propriu-zis un vaccin, ci o terapie genică! Nu s-au făcut încă studii, dar mulți dintre cei din branșă bănuiesc o asemenea reacție aberantă. Cert este că, pe măsură ce se fac mai multe vaccinuri booster, organismul devine mai dependent de furnizorul de vaccinuri. Atât de dependent încât, la un moment dat, nu vei mai putea trăi fără acel vaccin. De altfel asta urmărește Pfizer. Vă gândiți acum la celelalte vaccinuri, cele clasice? Ele pot fi o soluție, dar și aici e o mare problemă: timpul de la apariția bolii e prea scurt pentru a se face un studiu suficient de relevant. Marea problemă la vaccinurile clasice este cea de dozare. O doză prea mică poate determina o ignorare a virusului de către sistemul imunitar, în timp ce una foarte mare poate produce o reacție disproporționată a acestuia. Dozarea se verifică experimental și durează uneori chiar și zeci de ani deoarece sunt de urmărit efectele pe termen scurt, mediu și lung. În plus, nici la vaccinurile clasice nu sunt de ignorat ARD&ERD!

Trebuie să înțelegeți că cele două fenomene nu sunt specifice terapiilor genetice ale prezentului, ci vaccinării în general! Istoria ne arată că o pandemie dispare în 2-3 ani. Așa s-a întâmplat mai mereu indiferent de tipul de atac, fie ca a fost viral sau bacterian. De aceea, în mod normal, firmele producătoare n-ar trebui să fie interesate în dezvoltarea vaccinurilor. Nu poți aloca resurse imense pentru un virus care e asimilat și neutralizat natural de către corp în 2-3 ani. Se pare însă că unii au găsit în afacerea COVID fântâna de leac pentru afacerile lor. Pfizer are asigurată vânzarea câtorva miliarde de vaccinuri. E vorba de peste 100 mld $ venituri! O sumă colosală. Iar dacă vor reuși să facă o întreagă populație dependentă de vaccinul lor, și-au asigurat un venit anual de câteva zeci de miliarde pentru următorii cel puțin zece ani. O afacere bunicică, nu-i așa? În plus, producătorii de vaccinuri au reușit să obțină imunitatea totală în cazul efectelor adverse, astfel încât afacerea cu vaccinurile devine una extrem de profitabilă pentru ei. Dar pentru omenire, în întregul ei, se va dovedi una extrem de păguboasă.

In Romania sunt autorizate pentru a fi folosite 4 vaccinuri anti-COVID-19:

Ingredientele sunt prezente in cantitati extrem de mici, de obicei in jur de cateva sutimi sau miimi de gram. Principalul ingredient in toate vaccinurile este apa (apa pentru preparate injectabile). Niciunul dintre aceste vaccinuri nu contine formaldehida, aluminiu sau tiomersal (un compus de mercur). De asemenea, nu au fost utilizate oua la producerea acestor vaccinuri. 

Mai jos este o lista detaliata despre ce includ vaccinurile anti-COVID-19 folosite in prezent si unde altundeva se mai gasesc aceste ingrediente.

ARN mesager (ARNm) 

ARN mesager (ARNm) este substanta activa din noile vaccinuri ARN Pfizer/Biontech si Moderna. Acesta declanseaza un raspuns al sistemului imunitar care sa ne protejeze de a face in viitor boala COVID-19.

ARN mesager poate fi comparat ca un „manual de instructiuni” de fabricare a unei proteine. Este un material genetic care ”instruieste” organismul sa produca proteina-S (S vine de la „Spike”, aspectul caracteristic, cu “tepi” al virusului). Aceasta proteina se gaseste pe peretele exterior al coronavirusului SARS-CoV-2 si are rolul de a-i permite acestuia sa se ataseze de celulele din organism. 

Vaccinul se administreaza in muschiul bratului. De indata ce ARN mesager intra in celula musculara, aceasta decodifica informatia din ARNm si incepe sa sintetizeze proteina-S. Aceasta mica parte din virus nu este suficienta pentru a provoca boala COVID-19 – este ca roata unei masini si nu intreaga masina. 

Odata sintetizata in interiorul celulei musculare, proteina-S este transportata pe suprafata acesteia. Sistemul imun o va „vedea” si va recunoaste ca este „straina” si va incepe sa se „apere” – va dezvolta un raspuns imun puternic, atat la nivelul celulelor T, implicate in „memoria” imunitara, cat si al celulelor B care vor forma anticorpi dupa aproximativ 2 saptamani. Astfel, corpul nostru „invata” cum sa se apare pentru o intalnire ulterioara cu virusul, cand anticorpii il vor „ataca” si vor preveni sa facem boala COVID-19.

Tehnologia ARNm a fost studiata anterior de catre BioNTech pentru a stimula sistemul imun sa lupte impotriva cancerului. De asemenea, vaccinurile ARNm au fost studiate cu peste 10 ani in urma, cu scopul ca acest tip de vaccin sa fie util in viitor. A fost momentul aparitiei pandemiei COVID-19. 

Spre deosebire de producerea altor tipuri de vaccin, care dureaza relativ mult, vaccinurile cu ARNm au nevoie doar de genomul (codul genetic) al virusului impotriva caruia trebuie sa asigure protectia. Cercetatorii chinezi au identificat si au facut publica secventierea materialului genetic al virusului SARS-CoV-2 pe 11 ianuarie 2020, la doar o luna de la raportarea primul caz de boala COVID-19. Acest lucru a facut posibil ca firmele producatoare sa inceapa imediat crearea vaccinurilor bazate pe ARNm. 

Vaccinul ARNm nu interactioneaza si nu modifica ADN-ul celulelor din organism. ARNm din vaccinul impotriva COVID-19 ajunge in citoplasma (mediul din interiorul celulei) si nu intra in nucleul celulei unde se gaseste ADN-ul. Cantitatea de ARN mesager corespunzatoare unei doze de vaccin este standardizata, ceea ce va asigura productia unui nivel predefinit de proteina Spike. Dupa cateva zile (1-2 saptamani) dupa ce celula a folosit instructiunile codificate de ARNm, aceasta va distruge ARNm din vaccin. 

Desi este adevarat ca vaccinurile ARNm nu au fost utilizate pe scara larga inainte, aceste doua vaccinuri au fost testate in trialuri clinice la care au participat zeci de mii de oameni (peste 73.000) pentru a demonstra atat siguranta, cat si eficacitatea. 

Adenovirus modificat care codifica proteina-S

Vaccinurile anti-COVID-19 Vaxzevria (AstraZeneca) si Janssen (Johnson & Johnson) nu folosesc ARNm descris mai sus. Sunt vaccinuri care contin vectori virali, adica folosesc un alt virus modificat, nepericulos, cunoscut drept vector. Acest virus nu se poate multiplica in organism si nu produce boala (ca de exemplu raceala comuna, bronsita sau conjunctivita). 

Vaccinul AstraZeneca contine un adenovirus preluat de la cimpanzeu, iar vaccinul Janssen contine adenovirus tip 26, ambele fiind modificate prin tehnologie ADN recombinant. Astfel, aceste vaccinuri contin organisme modificate genetic (OMG). Acest tip de tehnologie de dezvoltare a unui vaccin a fost testata pentru multe alte boli, cum ar fi gripa si sindromul respirator din Orientul Mijlociu (Middle East Respiratory Syndrome cauzat de un alt tip de coronavirus, MERS-CoV).

In acest virus vector este inserata informatia genetica care codifica proteina-S a virusului SARS-CoV-2. Celula musculara va transcrie informatia genetica si va produce proteina-S pe care o va expune apoi pe suprafata celulei pentru a stimula un raspuns imun, asemanator cu cel produs de vaccinurile ARNm. 

Pentru moment Pfizer nu a pus la dispoziție ce conține substanța activă: ARN BNT162b2.

Lipide

Daca iti mai aduci aminte de la orele de chimie sau biologie, lipidele sunt denumirea stiintifica a grasimilor. Simplu spus, lipidele sunt grasimi si uleiuri. Atunci cand mananci un avocado, mananci lipide. Cand adaugi ulei de masline peste paste, adaugi lipide. Multe alimente contin lipide pe care organismul le depoziteaza sub forma de calorii. Membrana fiecarei celule din organism contine lipide. 

Denumirea stiintifica a ingredientelor lipidice din vaccinurile anti-COVID-19

Pfizer

  • ((4-hidroxibutil)azanediil)bis(hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315) 
  • 2-[(polietilenglicol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamida (ALC-0159) 
  • 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolina (DSPC)

Moderna

  • Lipida SM-102 (heptadecan-9-il 8-{(2-hidroxietil)[6-oxo-6-(undeciloxi)hexil]amino}octanoat) 
  • 1,2-distearoil-sn-glicero-3-fosfocolina (DSPC) 
  • 1,2-dimiristoil-rac-glicero-3-metoxpolietilen-2000 (PEG2000 DMG)

Ambele

  • Colesterol

Ce rol au

In vaccinurile ARN anti-COVID-19, lipidele inconjoara si protejeaza ARNm pana cand este transportat in celula musculara. Moleculele de ARNm sunt foarte fragile prin natura lor, motiv pentru care sunt inchise in mici sfere de grasime care le protejeaza atunci cand sunt injectate in muschi, pana sa ajunga in celula. De exemplu, in vaccinul Pfizer, ALC-0159 este ingredientul principal al acestor sfere, in timp ce celelalte servesc la stabilizarea particulelor si le ajuta sa isi mentina integritatea structurala. Aceste sfere minuscule sunt extrem de mici si nu pot fi vazute de ochiul uman (se numesc nanoparticule). Chiar daca lipidele protejeaza ARN-ul mesager, aceste sfere sunt in continuare destul de delicate, de aceea, vaccinul trebuie pastrat la temperaturi foarte joase sub 0 grade Celsius. 

Unde se mai gasesc lipide 

Polietilenglicolul (PEG) este derivat din petrol si este utilizat in mod obisnuit in laxative. De asemenea, este utilizat ca ingredient inactiv si stabilizator in alte medicamente, creme pentru piele si pasta de dinti.

Colesterolul se gaseste in toate alimentele de origine animala. Organismul are nevoie de colesterol – acesta se gaseste in membrana celulara, dar si liber in sange si este precursorul acizilor biliari (bila), vitaminei D si hormonilor steroizi produsi in organism. 

Acizii si stabilizatorii de aciditate

Acizii sunt peste tot. La fel ca si lipidele, acidul este o molecula care se gaseste in multe din substantele pe care le mancam sau le bem. In alimente, asociem acizii cu orice are gust acru, cum ar fi lamaile si otetul. Acizii sunt acele substante chimice care odata dizolvate in apa formeaza o solutie al carui pH este mai mic de 7. Acizii se gasesc si in mod natural in corpul nostru. Acidul clorhidric din stomac ajuta la digestie, aminoacizii sunt necesari pentru a produce proteine, iar acizii grasi contribuie la cresterea si repararea tesuturilor corpului.

Denumirea stiintifica a ingrendientelor acizi/stabilizatori de aciditate din vaccinurile anti-COVID-19

Moderna

  • Trometamina (stabilizator de acid)
  • Clorhidrat de trometamina (stabilizator de acid).
  • Acid acetic

AstraZeneca

  • L-histidina
  • Clorhidrat de L-histidina monohidrat

Janssen (Johnson & Johnson)

  • Acid citric monohidrat (stabilizator de acid)
  • Citrat trisodic dihidrat (stabilizator de acid)
  • Acid clorhidric

Ce rol au

In vaccinurile anti-COVID-19, acizii si stabilizatorii de aciditate actioneaza pentru a mentine stabilitatea vaccinului in momentul stocarii si transporului.

Unde se mai gasesc acizi

Solutia de trometamina, cunoscuta si sub denumirea comerciala THAM, poate fi utilizata sub forma de injectie pentru tratarea acidozei metabolice, facand sangele si urina mai putin acide (efect alcalinizant).

Otetul este fabricat din acid acetic. Acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator. In solutii diluate de 3-6% se numeste otet si se foloseste in alimentatie. De asemenea, acidul acetic se gaseste in mod natural in vinuri, branzeturile mature si sucul de portocale. Poate fi, de asemenea, un aditiv/ conservant alimentar si este utilizat la producerea de vitamine, antibiotice, hormoni si alte substante chimice organice. 

Saruri

Stim cu totii ce este sarea. Dar stim ca sarea poate fi sub diverse forme? Ceea ce numim sare de masa (clorura de sodiu) este un mineral care apartine unei clase mai mare de saruri. 
Pentru corpul uman, sarea este un electrolit vital care ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase si la functionarea muschilor. Sanatatea noastra depinde de echilibrul adecvat al sarurilor si fluidelor din corpul nostru.

Denumirea stiintifica a ingrendientelor saruri din vaccinurile anti-COVID-19

Pfizer

  • Clorura de potasiu 
  • Fosfat de potasiu monobazic
  • Clorura de sodiu 
  • Fosfat disodic dihidrat dibazic

Moderna

  • Acetat de sodiu trihidrat

AstraZeneca

  • Clorura de magneziu
  • Clorura de sodiu

Janssen (Johnson & Johnson)

  • Clorura de sodiu

Ce rol au

La fel ca acizii si stabilizatorii de acid, sarurile ajuta la mentinerea pH-ului adecvat in vaccin, astfel incat acesta este mai stabil pentru a fi depozitat si compatibil cu tesutul in care este injectat.

Unde se mai gasesc saruri

Acetatul de sodiu poate fi folosit ca si condiment si este adesea utilizat pentru a prelungi durata de valabilitate si pentru a echilibra pH-ul alimentelor. Este folosit in mod obisnuit pentru a da chipsurilor o aroma de sare si otet. Acetatul de sodiu este, de asemenea, utilizat in multe medicamente injectabile, inclusiv in formulele de nutritie intravenoasa.

Clorura de potasiu este utilizata in mod obisnuit sub forma injectabila sau pastile  pentru a preveni sau trata nivelul scazut de potasiu (hipopotasemia). Poate fi folosit ca inlocuitor de sare de masa.

Fosfatul de potasiu poate fi utilizat ca aditiv alimentar si agent tampon (care ajusteaza pH-ul unei substante). Poate fi utilizat si in medicina pentru a trata nivelul scazut de fosfat sau pentru a face urina mai acida (pentru a preveni anumiti calculii renali, cum ar fi calculii de acid uric care se formeaza cand exista o aciditate urinara mare).
 
Clorura de sodiu este compusul chimic pe care il numim sare de masa. Este unul dintre cele mai folosite solutii care se administreaza intravenos in spital (solutia perfuzabila de clorura de sodiu 0.9% care se administreaza, de exemplu, in cazul deshidratarilor severe). Este, de asemenea, inclusa in multe produse nazale (de exemplu, cunoscuta sub denumirea de apa de mare) si oftalmice (pentru ochi). Poate fi utilizata pentru a corecta nivelul scazut de sodiu din sange, ca produs inhalator in fibroza chistica, pentru a dilua medicamentele administrate prin nebulizare, pentru irigatii genito-urinare, etc.  

Fosfatul de sodiu este utilizat in alimente precum laptele condensat, deserturi si budinca. Poate fi folosit ca laxativ. 

Zaharuri

Sucroza (zaharoza) sau zaharul este un carbohidrat care se gaseste in fructe si legume. Este produs de plante prin fotosinteza. Acesta este procesul de conversie a energiei solare in energie chimica care este stocata sub forma de carbohidrati, cum sunt zaharurile. Corpul nostru transforma zaharul din alimente si bauturi in energie.

Zaharoza se gaseste in toate vaccinurile anti-COVID-19 aprobate si este listata sub ca atare – sucroza (zaharaoza). 

Ce rol are

Zaharoza este folosita in cantitati foarte mici pentru a ajuta la mentinerea stabilitatii vaccinului. Sucroza protejeaza substanta activa sa isi piarda forma in timpul prepararii, transportului si stocarii. 

Alte componente

Vaccinurile AstraZeneca si Janssen contin anumite substante diferite de cele de mai sus:

Polisorbat 80  (emulsificator)

Este utilizat pentru stabilizarea si emulsificarea componentelor vaccinului, atunci cand acesta contine atat ingediente pe baza de apa, cat si de grasimi. Este ca atunci cand adaugi lamaie la maioneza. Polisorbat 80 este utilizat in multe alte vaccinuri, cum ar fi vaccinul antitetanic, antigripal, impotriva meningitei si vaccinurile obisnuite pentru copii.

Etanol (conservant)

Etanolul sau alcoolul este utilizat ca solvent pentru a ajuta la dizolvarea altor ingrediente din vaccin. Deoarece vaccinurile sunt introduse in organism, este destul de important sa fie ferite de orice contaminare. Unele vaccinuri sunt livrate in flacoane cu mai multe doze, deci exista un risc potential de contaminare, ca de exemplu, contaminarea bacteriana, de fiecare data cand acul este introdus in flacon. Cantitati mici de ingrediente antimicrobiene sunt adaugate in flacoane pentru a face vaccinurile mai sigure de utilizat.

Etanolul este utilizat in numeroase medicamente si produse de igiena, inclusiv apa de gura, siropuri de tuse si medicamente pentru raceala. Este acelasi compus chimic care se gaseste in bauturile alcoolice. Cantitatea de etanol din vaccinuri este insa foarte mica – mai putin de 0.005% – ceea ce inseamna de 1000 de ori mai putin decat berea (care are 5% alcool).

2-hidroxipropil-β-ciclodextrina (HBCD)

Se gaseste doar in vaccinul Janssen. Este un compus care ajuta la mentinerea ingredientelor active ale vaccinului intr-o forma lichida stabilizata care este utilizata pentru administrarea sub forma de injectie. HBCD contine glucoza si amidon. Este utilizat si in alte medicamente care sunt sub forma injectabila sau care se administreaza pe cale orala si este inclus si in unele produse cosmetice.

Pot produce reactii alergice ingedientele din vaccinurile anti-COVID-19?

Pentru cei ingrijorati pentru posibile reactii adverse, vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca si Janssen nu contin produse umane sau animale sau alergeni obisnuiti, cum ar fi latex, lapte, lactoza, gluten, ou sau arahide. Vaccinul Janssen contine etanol obtinut din porumb. 

Reactiile alergice la vaccinuri sau la ingredientele lor sunt foarte rare, insa pot sa apara. In Statele Unite, un raport al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) a sugerat ca reactia alergica severa (anafilaxia) a fost foarte rara si a aparut la 11,1 cazuri din 1 milion de doze de vaccin administrate si ca mai mult de 80% dintre aceste cazuri au avut loc la persoane cu antecedente de reactii alergice.

Nu trebuie sa te mai vaccinezi cu un vaccin anti-COVID-19 daca ai avut oricare din urmatoarele:

  • Anafilaxie (reactie alergica severa) sau o reactie alergica imediata, chiar daca nu a fost severa la o doza anterioara din acelasi tip de vaccin impotriva COVID-19.
  • Anafilaxie dupa expunerea la oricare ingredient al vaccinurilor anti-COVID-19.

Daca esti alergic la polietilenglicol (PEG) sau polisorbat:

  • Polietilenglicolul (PEG) sau polisorbatul au structura asemanatoare. PEG este un ingredient al vaccinului Pfizer, iar polisorbat al vaccinului Janssen.
  • Daca esti alergic la PEG nu trebuie sa te vaccinezi cu un vaccin ARNm. Discuta cu medicul daca poti face vaccinul Janssen.
  • Daca esti alergic la polisorbat, nu trebuie sa te vaccinezi cu vaccinul Janssen. Discuta cu medicul daca poti face vaccinul ARNm.

Daca ai alergii la alte tipuri de vaccinuri

Daca ai avut vreodata o reactie alergica severa (anafilaxie) sau o reactie alergica imediata, chiar daca nu a fost severa la un alt vaccin sau la un tratament injectabil, discuta cu medicul. Acesta te poate ajuta sa decizi daca este sigur sa te vaccinezi.

Daca ai alergii care nu sunt legate de vaccinuri

CDC recomanda ca te poti vaccina cu vaccinurile anti-COVID-19 chiar daca ai un istoric de reactii severe alergice la alimente, animale de companie, venin, alergeni din mediu sau latex. Persoanele cu antecedente de alergii la medicamente administrate pe cale orala sau antecedente familiale de reactii alergice severe pot fi, de asemenea, vaccinate. Este important insa sa informezi in prealabil medicul de la centrul de vaccinare.
 
Vaccinurile sunt administrate de un cadru medical instruit, care are la dispozitie medicamentele si echipamentele potrivite si care stie cum sa actioneze imediat daca apare o astfel de problema. Ti se va cere sa astepti 30 de minute dupa administrarea vaccinului, aceasta fiind procedura standard, ca urmare a istoricului tau alergic.

VAERS raportează aproape 16.000 de decese care au survenit în urma vaccinării anticovid, peste 750 de mii de efecte adverse și peste 100 de mii de vătămări grave.

Surse de informatie:
www.ema.europa.eu 
www.ema.europa.eu
www.vaccinare-covid.gov.ro
www.ema.europa.eu 
www.cdc.gov
www.janssenmd.com
www.health.qld.gov.au
www.uchealth.com

www.medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON&GROUP1=CAT&EVENTS=ON&VAX=COVID19

Motto :

  • You never want a serious crisis to go to waste. And what I mean by that [is] it’s an opportunity to do things that you think you could not before. Rham Emmanuel, White House chief departement, Chicago mayor.

( Nu trebuie niciodată irosită oportunitatea unei crize grave. Ceea ce vreau să spun este că o criză gravă vă permite să faceți numite lucruri care credeați că nu pot fi făcute înainte de această criză gravă.) Rham Emmanuel – șef de cabinet l Casa Albă, primar al orașului Chicago.

Este important să vedem trecutul cu ochii trecutului dar și ai prezentului, dar ca să ne știm orienta bine viața proprie este și mai important să putem vedea prezentul cu ochii viitorului. Cum poate fi scrisă istoria prezentului de către generațiile viitoare ?

A fost organizată pandemia?

Vă propun mai jos o dezvoltare cronologică care va permite fiecăruia să-și formeze o idee proprie. Faptele raportate sunt exacte și ușor de verificat. În acest scop, indicăm cel puțin o sursă pentru fiecare dintre ele (sursele noastre sunt de două tipuri: documente accesibile pe internet, pe care cititorul le poate consulta cu jutorul link-urilor dar și excelenta lucrare a lui Philippe Aimar, cartea : Enquête sur un virus, Apărută la Editura Jardin des Livres, Paris, 2021, la care vom face referire astfel: Ph. A. + numărul paginii).

O relatare cronologică a pandemiei:

Anul 2000 :

Alianța GAVI, o organizație care își propune să vaccineze întreaga populație mondială, este creată de Fundația Bill și Melinda Gates, plus Banca Mondială și OMS (OMS care, după cum știm, este finanțat în mare parte din fonduri private, inclusiv Fundația Gates. https://fr.wikipedia.org/wiki/GAVI_Alliance

2010

În „Scenariile viitorului tehnologiei și dezvoltării internaționale” (Sursa: PDF în franceză aici: https://p1.storage.canalblog.com/15/70/1051344/127890583.pdf ), Fundația Rockefeller își imaginează o pandemie globală care provoacă milioane de morți. Statele, prezice scenariul Lock step, vor refuza să-și închidă granițele (cu excepția Chinei), ceea ce va accelera răspândirea virusului. Vor exista blocaje, obligații privind masca de față și un „blocaj” guvernamental al companiilor. În cele din urmă, „identificatori biometrici” vor fi aplicați pentru toți cetățenii, scanerele vor detecta „intențiile antisociale”, iar „screeningul medical” va deveni regula.

Anul 2010 :

În cadrul unei conferințe TED de la Longbeach (California), Bill Gates se bazează pe „noi vaccinuri” pentru „a reduce populația cu 10-15%”: „Există 6,8 miliarde de oameni pe Pământ … Dacă facem o treabă bună cu vaccinurile noi , servicii de sănătate, sănătate a reproducerii, am putea reduce acest lucru cu 10-15%. ”(Sursa video : https://www.youtube.com/watch?v=QeAmItX7Nmo&t=2s ). Știm că Bill Gates se află astăzi, cu fundația sa, în centrul strategiei de vaccinare la nivel global.

Anul 2014 :

Livrarea laboratorului P4 din Wuhan, construit de grupul francez Mérieux (Ph. A. 135).

2014, aprilie:

Institut Pasteur anunță că a „pierdut” tuburi care conțin virusul sindromului respirator acut sever (SARS). Vom afla de la Le Figaro și Le Monde că vorbim despre 2349 de hit-uri! (Sursă : https://www.lemonde.fr/societe/article/2014/04/15/la-mysterieuse-disparition-de-2-349-tubes-contenant-du-virus-sras_4401244_3224.html )

2014:

Documente recente atestă faptul că Anthony Fauci, cu sprijinul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și al Institutelor Naționale de Sănătate, sau NIH (Statele Unite) începe, în 2014, să finanțeze cercetarea câștigurilor funcționale la Wuhan P4 laborator. Ținta este un coronavirus transmis de lilieci. Scopul câștigului funcției este de a crea un virus capabil să omoare oameni. 7,4 milioane de dolari de la NIH (dar și de la Pentagon) au fost plătiți laboratorului P4 prin Alianța EcoHealth a lui Peter Daszak. Peter Daszak, o rudă cu Anthony Fauci, este și prieten cu Shi Zheng-Li, un virolog la laboratorul din Wuhan, specializat în lilieci. Transferurile de fonduri vor dura până în 2019.

2015:

Shi Zheng-Li și Peter Daszak prezic în Nature Medicine o posibilă epidemie de SARS (Ph. A. 146)

Anul 2016,

Microsoft (Bill Gates) și alte multinaționale (Accenture, PWC, Cisco Systems), creează ID2020, o organizație care își propune să „ofere o identitate digitală” tuturor populației lumii (sursă :https://www.lesechos.fr/idees-debats/sciences-prospective/bientot-un-identifiant-numerique-pour-tous-1016724 ).

2017, ianuarie:

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), viitor Maximo Expert pe Covid 19, anunță că Trump „va trebui să se confrunte cu o epidemie surprinzătoare de boli infecțioase”. (Ph. A. 163). Întrebare: de unde știe?

2017, ianuarie:

La Forumul Davos, se creează CEPI, o fundație care colectează „donații” pentru dezvoltarea vaccinurilor (sursă : https://fr.wikipedia.org/wiki/Coalition_pour_les_innovations_en_mati%C3%A8re_de_pr%C3%A9paration_aux_%C3%A9pid%C3%A9mies ).

2017, februarie:

Marisol Touraine, ministrul Sănătății, Bernard Cazeneuve, prim-ministru și Yves Levy, director al INSERM și soțul lui Agnès Buzyn, viitor ministru al Sănătății, inaugurează în mod solemn laboratorul P4 din Wuhan.

2017, decembrie:

Cuplul Sherman (Barry și Honey), proprietar al laboratorului Apopex Inc. (Canada), este găsit ucis (prin strangulare). Aceștia se numărau printre principalii producători de hidroxiclorochină (Ph. A. 9).

2018:

Comisia Europeană lansează un sondaj masiv în 28 de țări pentru a afla ce crede populația despre vaccinare („Este important ca copiii să aibă vaccinuri?”, „Sunt vaccinurile sigure?”, etc.) Sursa : https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2018_vaccine_confidence_en.pdf

2018, decembrie:

Consiliul UE decretă că „vaccinarea este una dintre cele mai eficiente și mai rentabile măsuri de sănătate publică”, că „informațiile false” pe acest subiect trebuie să fie combătute și puse în practică. / pașaport pentru toți cetățenii UE “(Sursă : https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FR/TXT/PDF/?uri=CELEX:32018H1228(01)&from=ES )

2018, iulie:

Clubul Dolder, Big Pharma’s Bilderberg, este primit de Emmanuel Macron . În aprilie a aceluiași an, Macron primise deja Bill Gates. 2019, septembrie: Alianța GAVI (care vrea să ne vaccineze pe toți) și ID2020 (care vrea să ofere tuturor o „identitate digitală”), își unesc forțele într-un program care „își propune să profite de vaccinare pentru a oferi tuturor o identitate digitală “. Primul loc de experiență: Bangladesh (surse : https://www.lepoint.fr/economie/le-dolder-club-ultra-discret-de-la-big-pharma-a-rendez-vous-lundi-a-paris-08-07-2018-2234140_28.php ). https://www.biometricupdate.com/201909/id2020-and-partners-launch-program-to-provide-digital-id-with-vaccines

2019, septembrie :

Summitul global privind vaccinarea la Bruxelles, care reunește OMS și Comisia Europeană. Unul dintre subiectele abordate: „În vaccinuri avem încredere” (sic!). Din nou, va veni cu ideea de a impune un „pașaport de vaccinare” (sursa : https://ec.europa.eu/health/vaccination/ev_20190912_en )

2019, octombrie:

Laboratorul P4 din Wuhan este închis în perioada 07-24 octombrie din cauza unui „eveniment periculos” (conform canalului american NBC) (Ph. A. 60). Pe 18 octombrie, încep jocurile militare „olimpice” la Wuhan: 9.308 de sportivi din 110 țări au ajuns în oraș de câteva zile.

2019, octombrie:

Începutul circulației virusului: mărturiile multor sportivi militari care vor fi afectați în curând de boală, dar și un studiu realizat de Universitatea Harvard și Boston (pe baza numărului de vehicule parcate în fața spitalului Wuhan în octombrie 2018 și în octombrie 2019 – Ph. A. 89 și s.) Sunt coroborate de un studiu publicat pe 17 martie 2020 pe site-ul Nature care concluzionează că virusul Sars-Cov2 a fost „în circulație în jurul datei de 1 octombrie” (Ph. A. 264 ).

Pe 18 octombrie, la New York,

Exercițiu Event-201 care simulează o pandemie globală. Acest exercițiu, planificat pentru câteva luni, este organizat de Forumul Davos, Fundația Bill și Melinda Gates și Centrul Johns Hopkins (finanțat de Bill Gates). Agnès Buzyn, ministrul sănătății, cere ANSM să clasifice hidroxiclorochina în categoria produselor otrăvitoare.

2019, decembrie:

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (M.I.T) finanțat de Gates Foundation dezvoltă nanoparticule compuse din cristale pe bază de cupru care pot fi injectate în același timp cu vaccinul. Aceste nanoparticule conțin date care pot fi citite de un smartphone. Printre patronii generoși ai MIT, vom remarca, pe lângă Fundația Gates, societatea deschisă a lui Georges Soros, Carnegie Corporation, Fundația Ford și câteva multinaționale, inclusiv Microsoft … https://www.lesechos.fr/idees-debats/sciences-prospective/dans-le-futur-le-carnet-de-vaccination-pourrait-etre-injecte-sous-la-peau-1158342

2020, ianuarie:

Hidroxiclorochina devine oficial otrăvitoare

2020, 23 ianuarie:

Orașul Wuhan și provincia Hubei sunt limitate. Videoclipuri cu oameni care se prăbușesc brusc pe stradă circulă pe internet.

2020:

Statele Unite distribuie peste 11 miliarde de dolari laboratoarelor pentru a produs un vaccin. (Ph. A. 180). 2020, martie: Prima închidere în case oamenilor în Franța (pe 17 aprilie), dar și în Regatul Unit (pe 23), în Italia (pe 12), în Statele Unite (40 de stat pe 6 aprilie), etc … în total, aproape 4 miliarde de oameni din aproape 80 de țări sunt închiși în casa ei din 30 martie. Franța și-a limitat populația când au existat 16,003 de cazuri Covid în lume și 815 decese dintr-o populație globală de 7.8 miliarde de oameni! https://www.google.com/search?q=statistique+covid&rlz=1C1AVFC_enFR899FR899&sxsrf=AOaemvKKid5EhMbp9wJ7KvPZCLxruPS1CA%3A1634990799708&ei=z_pzYYDQKueflwSO5KK4Bg&ved=0ahUKEwjA886uv-DzAhXnz4UKHQ6yCGcQ4dUDCA4&uact=5&oq=statistique+covid&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBA

După cum a prezis Fundația Rockefeller în 2010, în niciun stat nu sunt închise granițele, cu excepția Chinei https://www.lemonde.fr/international/article/2020/03/27/la-chine-ferme-ses-frontieres-aux-etrangers_6034638_3210.html

2020, April:

Telegraph of London raportează că în Anglia 600,000 de teste PCR fost contaminate cu Covid 19 (Ph. A. 236). Health Canada raportează că 380,000 de teste PCR contaminate fost interceptate (sursă), la fel în Luxemburg sau Statele Unite. În Elveția, 700.000 de teste cu fost contaminate cu „germeni” (https://www.watson.ch/fr/suisse/certificat%20covid/838281749-centaines-de-milliers-de-tests-pcr-contamines-par-des-germes-en-suisse

Câți în altă parte? Testele CTE contaminează cu efecte nedetectabile? Cum este posibil?

2020, mai:

The Lancet publică un studiu extrem de trucat care condamnă hidroxiclorochina. Imediat, majoritatea guvernului Occidental, inclusiv Franța, a interzis medicilor utilizarea hidroxiclorochinei și a interzis de asemenea studiile clinice. The Lancet retrage acest studiu și va cere scuze. Cu toate acestea, interzicerea hidroxiclorochinei nu va fi niciodată anulată.

Aprilie 2020:

Statul francez alege Microsoft-ul lui Bill Gates pentru a stoca date de sănătate franceze https://www.franceculture.fr/societe/le-choix-de-microsoft-pour-heberger-les-donnees-de-sante-des-francais-fait-polemique

Aprilie 2020:

Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel pentru medicină, și alți câțiva oameni de știință renumiți demonstrează că virusul eliberat din laboratorul P4 din Wuhan este un virus artificial, adică creat de oameni https://www.francesoir.fr/societe-sante/covid-19-lorigine-du-virus-lanalyse-du-pr-tritto-confirme-celle-du-pr-montagnier

2020, iunie:

Forumul de la Davos ne anunță prin Klaus Schwab că criza Covid va fi prilejul unei „Mari Resetări” și al unei „transformări a umanității” (sursa: K. Schwab și Thierry Malleret, The Great Reset)

2020, decembrie:

Cea mai mare fabrică de producere a hidroxiclorochinei, situată în Taiwan, este complet distrusă de o explozie inexplicată. https://fr.euronews.com/2020/12/23/explosion-dans-une-usine-pharmaceutique-a-taiwan

2020:

Fiabilitatea testelor PCR este pusă la îndoială de oamenii de știință. Prin creșterea numărului de cicluri de detectare a virusului, analizatorii măsoară reziduurile inactive ale virusului și creează fals pozitive. Importanta epidemiei este astfel supraestimata artificial. https://www.francesoir.fr/societe-sante/les-tests-pcr-font-encore-parler-deux-et-remettent-en-cause-la-politique-sanitaire

2021, ianuarie:

Încep primele campanii intensive de vaccinare în întreaga lume.

2021, august:

Potrivit OMS, 191 din 194 de țări au vaccinări în curs (sursă). Astăzi (24 octombrie), 3,8 miliarde de oameni, sau 49% din populația lumii, au fost injectați cu medicamente experimentale care le modifică funcția celulară.

2021, octombrie:

În multe țări, dreptul de a duce liber o viață normală este acum supus vaccinării obligatorii. Un fel de carte de identitate digitală pentru toată lumea, cu trasoare integrate și date medicale (inclusiv vaccinare) este acum pe ordinea de zi (Ph. A. 251).

Ce putem concluziona din această enumerare cronologică?