A ÎNCEPUT MANIFESTAȚIA! Starea de Libertate se află în fața CCR pentru a încuraja Curtea să declare Legea 55 neconstituțională. CA Cluj a creat precedentul, anulând parțial HG 580 care condiționa participarea la evenimente de vaccinare sau testare

CCR NU UITA ASTAZI VREM VICTORIA! 🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴

PENTRU LIBERTATE ȘI DREPTATE ROMÂNIA! 🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴

8 IUNIE 2021 VICTORIA ȘI ARESTAREA ȘARLATANILOR 🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴

JOS MÂRLANII, JOS TRĂDĂTORII, JOS ANALFABEȚII, JOS IMPOSTORII, JOS INFRACTORII! 🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴

Starea de Libertate, alături de Platforma civică „Radu Moraru”, alături de Frăția Ortodoxă, Alianța Părinților, Asociația Calea Neamului ș.a. precum și mulți bucureșteni sau protestatari veniți din țară se află în acest moment în fața sediului Curții Constituționale a României (în dreptul intrării Senatului României – pe Calea 13 Septembrie) pentru a protesta împotriva Legii 55 a carantinei, a stării de alertă și a măștilor. Jandarmeria a împins manifestanții la distanță de intrarea Senatului, spre clădirea Academiei Române. Dar românii protestează cumvă față de activitatea Academiei sau a trădătorilor din Parlament și Guvern? Rușine!, au strigat protestatarii. ActiveNews a început transmisa în DIRECT. Vă vom ține la curent cu desfășurarea manifestației.

Această lege trebuie declarată neconstituțională de judecătorii CCR care, nădăjduim noi, se vor arăta a fi parte din soluție, ci nu parte din problemă. Acești judecători trebuie să dea dovada faptului că, totuși, sunt români, că sunt patrioți și că țin cu neamul românesc. Dacă nu, o Judecată mai aspră decât toate judecățile lor îi va paște, pentru că ei trebuie să declare această lege neconstituțională. Noi ne vom adun aici la ora 9 dimineața … și le vom striga acestor judecători și întregului Parlament că nu vrem legea 55. Veniți alături de noi!”, a îndemnat Pompiliu Diplan, liderul mișcării Starea de Libertate.

În ajunul hotărârii CCR pe legea 55, CA Cluj a dat o hotărâre în favoarea poporului privind HG 580 – condiționarea de vaccinare sau testare Covid a participării la evenimente
Un precedent fericit a fost creat chiar luni, când Curtea de Apel Cluj a hotărât anularea în parte a Hotărârii de Guvern nr. 580/2021 în ceea ce privește condiționarea participării la la evenimente (spectacole, nunți, botezuri, competiții sportive sau altele) de prezentarea dovezii de vaccinare sau testare de Covid a participantului, potrivit Clujust.ro
Solutia pe scurt: “Respinge excepțiile lipsei de interes a reclamanților și lipsei de obiect a acțiunii. Admite în parte acțiunea formulată și precizată de reclamanții KMK și MG. Respinge cererea de intervenție în favoarea pârâtului Guvernul României de către Ministerul Afacerilor Interne. Anulează în parte HG nr. 531/2021 astfel cum a fost modificată de HG nr. 580/2021 în privința următoarelor dispoziții: Anexa 2 art. 3 ind. 1, iar la Anexa 3 articolul 1 pct. 5,6,7,12,13,18,20,22,27 și art. 6 punctele 2,4,9 doar în privința condiționării participării de prezentarea dovezilor menționate la art. 3 ind. 1 al anexei 2. Menține celelalte dispoziții ale acestor articole. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”
Reclamanții din proces sunt doi avocați din Baroul Cluj, Kapcza Mikolt și Gabriel Marin. Dacă rămâne definitivă, hotărârea produce efecte doar în privința reclamanților, însă precedentul ar fi unul extrem de important, precizează Știri pe Surse

Textul de lege anulat de instanță:

(1)  În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, este permisă participarea la una dintre activitățile prevăzute în anexa nr. 3 art. 1 pct. 5, 6 și 12 numai a persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
(2) În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, este permisă participarea la una dintre activitățile prevăzute în anexa nr. 3 art. 1 pct. 7 numai a persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
(3) În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, este permisă participarea la una dintre activitățile prevăzute în anexa nr. 3 art. 6 pct. 2 și 4, respectiv art. 10 pct. 4 numai a persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.(4) Persoanele fizice sunt obligate să facă dovada situațiilor prevăzute la alin. (1)-(3) prin prezentarea documentelor pe suport hârtie sau în format electronic.

Leave a Reply