Italienii au luat la palme globalismul! Roma sună trezirea în Europa!
Alegerile din Italia sunt semnalul că europenii s-au săturat de politica progresist-neomarxistă dusă de adepții globalismului deșănțat. Roma a sunat trezirea și a arătat că se poate ca vocea poporului să se facă auzită chiar și când i se pune căluș la gură. Suedia a spus că se poate, prin victoria dreptei, Italia arată că acesta e drumul de urmat.
Uniunea Europeană, ca proiect politic, este în moarte clinică, iar europarlamentarii de la Bruxelles știu asta foarte bine. Că nu le place să recunoască, e o altă discuție.
Ursula, nu ești stăpâna Europei!
Un discurs șocant din partea președintelui Comisiei Europene a avut darul nu să-i sperie pe italieni, ci mai degrabă să stârnească furie și scârbă printre oamenii de rând. Cu o zi înainte de scrutin, Ursula von der Leyen s-a apucat să amenințe Italia și a făcut-o într-un mod atât de grosolan încât rezultatul votului de duminică poate fi pus și pe seama acestei politici, a pumnului în gură pus Romei.
Ce nu a înțeles șefa C.E. e că nimeni n-a numit stăpâna Europei și nu i-a dat drept de viață și de moarte asupra locuitorilor din acest spațiu! Uniunea Europeană este bau-bau sau o adunare în toți avem aceleași drepturi și un vot?! Să-i ameninți pe italieni dovedește nesăbuință politică, ignoranță istorică (Roma a fost, totuși, capitala unui mare imperiu, leagăn al civilizației europene!) și dispreț față de valorile tradiționale.
De fapt, vuvuzeaua globaliștilor din America realizează că ea și păpușarii care îi țin spatele pierd teren în UE. Controlul nu mai e atât de strict, statele încep să se revolte și, sub presiunea maselor, își caută independența. Ungaria deja are ani buni de când nu se mai teme de amenințările Ursulei, Polonia a deschis și ea ochii, iar celor două li se alătură, de acum încolo, și Italia.
Giorgia Meloni: „Vom guverna pentru toți italienii”
Mesajul transmis Bruxellesului e clar: vocile oamenilor încep să se facă auzite și trebuie ascultate, gata cu guvernarea doar pentru binele elitelor!
Fratelli d’Italia, alianța pe care liderul Giorgia Meloni a pus-o la cale cu Matteo Salvini și Silvio Berlusconi, a câștigat detașat alegerile de duminică. La finalul zilei, viitorul premier a preferat un discurs moderat, arătând echilibru și înțelepciune.
După Suedia, extrema dreaptă obține o nouă victorie în Europa. Iar Italia, pentru prima dată din 1945 încoace, face o asemenea alegere!
„Italienii au trimis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia”, a reacționat Meloni duminică seară. Ea le-a promis oamenilor că va guverna „pentru toți italienii”: „Vom face acest lucru cu scopul de a unifica poporul”. Un discurs de unitate și împăcare, departe de politica „dezbină și cucerește” stipulată în doctrina globaliștilor.
Împreună cu Liga lui Salvini și partidul Forza Italia, a miliardarului Silvio Berlusconi, Fratelli d’Italia s-a apropiat de 45%, un scor suficient de bun pentru a avea majoritatea absolută a mandatelor atât în Camera Deputaților, cât și în Senat.
De după perdea, vizibil invidioși pe curajul italienilor, francezii aplaudă rezultatul alegerilor din peninsulă și felicită Roma pentru opțiunea luată. „Italienii au oferit Uniunii Europene o lecţie de umilinţă. UE, prin vocea Ursulei von der Leyen, a pretins să le dicteze votul italienilor”, a transmis preşedintele formaţiunii franceze Rassemblement national, Jordan Bardella.
Fratelli d’Italia, împotriva LGBT și a politicii porților deschise
De profesie jurnalistă, Giorgia Meloni a fost o militantă de dreapta încă din timpul facultății, implicându-se într-o relație cu Gianfranco Fini, liderul Alianței Naționale. La 29 de ani, a ajuns deputat și, după doi ani, ministru într-un guvern condus de Silvio Berlusconi. A înființat partidul Frații Italiei în 2012.
Fratelli d’Italia se distanțează public de retorica fascistă, dar Giorgia Meloni rămâne un politician anti-imigrație, anti-avort și anti-căsătorii gay. Pe harta dreptei europene, ea este văzută ca un mixt între maghiarul Viktor Orban și francezul Marion Maréchal. Despre Meloni, Steve Banon, ex-consilier al lui Donald Trump, spune că este „fața rațională a populismului de dreapta”.
Astă-vară, la o reuniune a partidului spaniol Vox (de extremă dreapta), Giorgia Meloni a criticat propaganda LGBT, violența jihadistă, birocrația UE și imigrația în masă de care are parte Europa. Poate surprinzător pentru unii, ea respinge orice idee de ieșire din Uniunea Europeană, chiar dacă nu ezită să critice Bruxellesul. Și, cu toate că anterior își manifestase admirația față de Vladimir Putin, a adoptat o poziție atlantistă în ceea ce privește invazia Ucrainei, pe care a condamnat-o la scurt timp după momentul 24 februarie.