REVOLTE ÎN LUME – PART XXI (REVOLTS IN THE WORLD)

Atâta timp cât măsurile luate nu se dovedesc eficiente împotriva pandemiei, guvernele ar trebui să răspundă cu dosare penale. Nu oamenii sunt de vină, ci felul în care se gestionează criza. Chiar dacă am mai sta încă două luni în stare de urgență, nu se va rezolva nimic, pentru că nu poți să îi ții pe oameni prizonieri.

Așa este, virusul nu are culoare politică, dar incompetența are culoare politică. În momentul în care permiți intrarea în țară a 2-3 milioane din diasporă, probabil asta îți dorești: existența și răspândirea virusului. Cât să te mai creadă și suporte oamenii? Însăși existența virusului este o conspirație, probabil a naturii împotriva lăcomiei omului.

De ce nu se fac dosare penale, începând de la președinte care nu a închis granițele și până la ultimul angajat al guvernului care nu a respectat regulile? De ce se aruncă vina pe oameni, când exemplele încep de sus, acolo de unde se împute peștele? De ce nu se fac anchete mondiale, de unde și cum a pornit pandemia, cine a răspândit-o, cine nu a luat primele măsuri, ci totul se sparge acum în capetele oamenilor nevinovați, care nu au nici cea mai mica vină?

Să acuzi oamenii în continuare că nu se spală pe mâini sau nu respectă igiena, asta ține de bun simț. Dar atunci când stăpânii lumii îți dictează, faci orice pentru a te menține la putere. Masca se dovedește în continuare o pantomimă de prost gust în care ne inspirăm propriul dioxid de carbon. Oamenii nu au zis că nu cred în virus sau în viruși, dar e prea suspectă grija aceasta obsesivă a guvernelor lumii de sănătatea oamenilor, grija miliardelor de la OMS, care fac recomandări care de cele mai multe uneori se contrazic. Cine să îi mai creadă?

Probabil aceasta criză se va termina fie cu un război mondial, fie cu căderea capitalismului, adică a miliardarilor care pompează bani în așa zisa filantropie mondială pentru binele umanității. Așteptăm scânteia …

SERBIA – Violent protests against renewed corona curfew

SERBIA – Thousands protest in Belgrade as Serbia reimposes Covid-19 curfew

SERBIA – Lockdown protesters storm Serbian parliament

FRANCE – Nokia employees protest job cuts in Paris

SERBIA – Tear gas flies at anti-govt. protest outside National Assembly

SERBIA – Protests against lockdown continue for second night

ISRAEL – protesters rally against COVID-related bill

USA – Several arrested as National Guard deployed in Portland

SERBIA – Chaos in Belgrade as Serbs protest new weekend curfew

SERBIA – Protests in Belgrad anto curfew

SERBIA – Protesters Clash With Police in Belgrade After Serbia Reinstated One of Europe’s Strictest Lockdowns

Leave a Reply