REVOLTE în lume impotriva Lockdown COVID-19 – PARTEA I

Dan Chitic: ”Întreaga lume: SUA, Franța, Italia, Germania, Spania… toată lumea cere într-un singur glas ieșirea din Lockdown și de sub controlul strict al Statului!”

Reportaje și știri din întreaga lume transmit despre revolte ale cetățenilor împotriva strategiei de închidere a economiilor. Presa a difuzat imagini din SUA, din statul Michigan, unde sute de şoferi de vehicule au ieșit în ultimele zile la proteste împotriva restricțiilor.Manifestanţii au cerut reluarea urgentă a activităţilor economice, chiar dacă statul Michigan este pe locul patru în SUA la cazurile de COVID-19.

”Lumea se revoltă!”, atrage atenția avocatul Dan Chitic. ”Întreaga lume: SUA, Franța, Italia, Germania, Spania… toată lumea cere într-un singur glas ieșirea din lockdown și de sub controlul strict al Statului!”

Avocatul subliniază că ”nici măcar mainstream media nu mai poate ignora această știre!” și întreabă ”La noi când?”.

Scriitorul Radu Iliescu citează un articol din ”Washington Times”, în care se afirmă ”Victimele coronavirusului în SUA sunt ridicol de puține” și pune informația în antiteză cu situația economiei:

”SUA blocate, peste 17 milioane de slujbe pierdute, o tragedie economică fără precedent – ”Victimele coronavirusului în SUA sunt ridicol de puține”. Oamenii încep să pună întrebări. N-aș vrea să fiu printre “experții epidemiologi” care au prezis apocalipsa înainte de toată fricoza asta”, scrie Radu Iliescu.

Donald Trump pare să-i sprijine pe manifestanţii care protestează faţă de măsurile de izolare dure luate în SUA de mai ,mulți guvernatori democrați, comentează agenții internaționale de presă.

Pe celebrul său cont de Twitter a lansat trei apeluri succesive: ”Eliberaţi Minnesota!”, Eliberaţi Michigan!”, ”Eliberaţi Virginia!”.

Ulterior, președintele le-a dat și un sfat guvernatorilor acestor state: ”Testați, asta ar trebui să faceți”, a spus președintele, subliniind că situația (”cifrele”) acestor state nu sunt bune. ”Mai puțină vorbă și mai multă acțiune”, a scris Trump.

De precizat că situația din Michigan este mai gravă, statul condus de democrați înregistrând aproape 2.000 de decese legate de coronavirus, în timp ce Virginia are 208 şi Minnesota 87.

Dar, cel interesant este că exact în aceste state au avut loc manifestații pentru repornirea economiei, încălcându-se restricțiile de ieșire din casă.

Cert este că în toate aceste state cetățenii l-au aclamat pe Trump și au cerut ca statele respective să fie ”eliberate”, preluând sloganul președintelui. 

O reacție dură a venit din partea guvernatorului democrat al statului Washington, Jay Inslee, care a criticat mesajele pe Twitter ale preşedintelui care ”pun în pericol milioane de persoane să se îmbolnăvească de COVID-19”.

”Tiradele sale dezechilibrate şi apelurile la ”eliberarea” unor state ar putea să ducă, de asemenea, la violenţe”, a scris guvernatorul.

Cele mai dure manifestații au fost la Lansing, capitala statului Michigan, condus de o apropiată a lui Joe Biden – și posibilă propunere de vicepreședinte din partea democraților – Gretchen Whitmer. 3000 de americani au manifestat, mulți dintre ei înarmați, au acuzat-o pe guvernatoare și l-au aclamat pe Trump.

Deci, Trump contraatacă puternic pe fondul campaniei duse de democrați împotriva sa – acțiune bazată în mare parte pe pandemie.

Preşedintele Donald Trump a mai făcut o mutare cheie azi noapte (ora României), anunţând un nou program de sprijin pentru agricultorii americani – un sprijin de 19 miliarde de dolari ”ajutor direct şi indirect”.

”Vom pune în aplicare un program de ajutorare de 19 miliarde de dolari pentru minunaţii noştri agricultori şi crescători de animale care trebuie să facă faţă repercusiunilor pandemiei mondiale”, a declarat Trump.

Din ajutorul dat de Trump 16 miliarde vor merge direct la agricultori, iar cu 3 miliarde se vor achiziţiona de produse alimentare pentru a fi distribuite persoanelor aflate în nevoie.

Sursa foto Wall Street Journal

Leave a Reply