PROTEST LA PARLAMENT 21 DECEMBRIE 2021 – MII DE PROTESTARII AU ÎNCONJURAT PARLAMENTUL ȘI AU PĂTRUNS ÎN CURTE LA SENAT. PRESA CORUPTĂ SCRIE DESPRE CÂTEVA SUTE! PRESA CORUPTĂ VORBEȘTE DE MAȘINI VANDALIZATE ȘI LUPTE CU JANDARMII. VEZI VIDEO DE LA PRESA CORUPTĂ ȘI MINCINOASĂ! TOATE POSTURILE ASTEA TV MINCINOASE VOR FI MĂTURATE CÂT DE CURÂND CA ÎN DECEMBRIE ’89! DEMISIA IOH-ANUS!

ACTUALIZARE 14:00 George Simion, celălalt co-președinte AUR, a anunțat că deputații au refuzat să voteze asupra proiectului de lege privind certificatul verde la locul de muncă.

„De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde! Protestele vor continua la Guvern!”, a scris George Simion.

ACTUALIZARE 12:33
Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a condamnat tentativa de intrare în Senat.

„Forțarea intrării în Parlament este o diversiune a unor provocatori care vor să compromită un protest pașnic.

Condamn violența sub orice formă!”, a reacționat Claudiu Târziu.


ACTUALIZARE 11:58
O parte dintre protestatari au ocupat scările de la intrarea în Senatul României.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Câteva mii de persoane s-au strâns în fața intrărilor de la Camera Deputaților și de la Senat pentru a protesta împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă.

Circulația este blocată în fața Palatului Parlamentului.

Senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat că speră că românii nu vor fi nevoiți să-și apere libertatea cu sânge, ca-n decembrie 1989.

„Acum 32 de ani, românii și-au apărat libertatea cu sânge. Să sperăm că nu vom fi nevoiți să o facem din nou. Se încearcă instaurarea unei dictaturi. Puterea a tăiat de la Sănătate, de la investiții.

A suplimentat masiv la serviciile secrete. Se teme de români și încearcă să-și asigure protecția împotriva românilor”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

Protestatarii s-au strâns de dimineață în jurul Parlamentului, unde urma să fie supusă la vot legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. După estimările lui Aurelian Pavelescu, la momentul culminant, la Palatul Parlamentului, s-au adunat aproape 30.000 de protestatari.

ACTUALIZARE: Legea certificatului verde a fost retrasă de pe ordinea de zi, întrucât nu s-a întrunit numărul necesar de voturi. Cel mai probabil, Guvernul Ciucă își va asuma răspunderea pentru certificatul verde, ignorând vocea protestatarilor. Vom reveni cu filmul zilei. Până atunci, două comentarii de Adrian Pătrușcă:

După 32 de ani, mitingul lui Ceaușescu din 21 decembrie 1989 a reușit și La protest ca la Teleenciclopedia

ȘTIREA INIȚIALĂ: Protestatarii au blocat traficul în jurul Parlamentului. Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P. Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot, conform Știripesurse.

În aceste momente, românii care s-au adunat în jurul Parlamentului au pătruns și în curtea Senatului. Mulți dintre ei sunt cățărați pe garduri, după cum se vede în transmisia de mai jos. Românii sunt și în fața Curții Poporului, și în afara Casei Poporului.Se zvonește fără probe că ar fi fost vandalizată o mașină a ambasadei SUA și una a ambasadei Japoniei. Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București ar fi avut o întâlnire cu actualul șef al Senatului, fostul premier Florin Cîțu, care nu a fost anulată în ciuda protestului.