Plata PRESEI cu milioane de euro reprezintă cenzură. Partidele își bat joc de români

Există instituții media în România care încasează și câteva milioane de lei lunar pentru a se supune partidelor politice sau activității guvernamentale.

Acest lucru afectează grav libertatea de exprimare și reprezintă o formă de cenzură.

Banii vin fie direct de la guvern, care a alocat sume importante pentru supunerea presei, fie din subvenția publică acordată partidelor politice.

Partidele politice care cotizează cel mai mult la presa din România sunt PSD și PNL, urmați de aproape de USR. Cele trei partide mituiesc presa din banii de subvenție publică și aproape jumătate din aceasta se duce la propagandă.

Libertatea presei nu mai există și mass-media strigă așa cum este plătită, similar cu lăutarii care cântă cum li se dictează.

În primele 9 luni partidele politice au cheltuit peste 7 milioane de euro pe mituirea presei. Cifrele sunt oficiale și declarate la AEP. PSD este partidul care a oferit cei mai mulți bani.

În fiecare lună partidele politice primesc peste 40 de milioane de lei, asta deși aproape un milion de români au pensie mai mică de 1.000 de lei.

PSD primește cea mai mare subvenție publică, peste 45 de milioane de lei până la acest moment. PNL a primit peste 40 de milioane de lei iar USR-PLUS peste 15 milioane de lei.

Singurul partid parlamentar care nu a cheltuit nici un leu din subvenția publică este AUR. Deși oficial a primi 9,2 milioane de lei, AUR a declarat public că se opune subvenției publice cât timp românii trăiesc în sărăcie iar aproape o treime din copiii țării trăiesc mai jos de limita subzistenței.

AUR a propus ca partidele politice să nu mai primească acești bani și a depus un proiect de lege în parlament dar care a fost blocat de către PSD, PNL și chiar USR.