GIGI24 ȘI MASS MEDIA ASERVITĂ REGIMULUI ACTUAL LOVEȘTE DIN NOU: La Sf. Munte Athos NU SUNT bolnavi de Covid peste 1000 de călugări. Dezmințire după o ȘTIRE FALSĂ care circulă pe canalele anti-creștine. FAKE NEWS marca Digi 24 și G4 media

Image: 516395406, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

„Focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstriri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit. Zeci de călugări sunt la terapie intensivă.”

Așa sună o ȘTIRE FALSĂ transmisă azi de Digi 24 și alte canale anti-creștine de „fake media” dar și de presa generalistă de larg consum, care citează în cor „presa elenă”.

În realitate, este vorba de un site vaccinist din Grecia preluat de un altul de limbă engleză.

G4 media și News.ro supralicitează panica în aceeași știre legată de Sf. Munte Athos: „Conform unui raport, a fost înregistrată o creștere importantă a numărului de infecții în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări și mai multe zeci dintre ei fiind internați în unitățile de terapie intensivă.”

Apoi se dau exemple din Insula Eghina (!), de la Sfântul Nectarie, și alte zone ale Greciei…

Dar a verificat cineva „știrea” direct la sursă? NU. Nimeni. Am făcut-o noi. Mănăstirile din Sf. Munte Athos contactate de ActiveNews ne-au asigurat că știrea este complet falsă.