Europa, îngenuncheată. Spitalizări masive în rândul vaccinaților

A medical worker treats a patient suffering from the coronavirus disease (COVID-19) at the intensive care unit of the Clinical Hospital Center in Nis, Serbia, March 3, 2021. REUTERS/Marko Djurica

Introducerea variantei Omicron în titlurile alarmiste ale știrilor din mass-media nu cred că păcălește pe nimeni. Întreaga Europă, cu mici excepții, a fost îngenuncheată de o explozie a numărului de cazuri Covid și de spitalizări în rândul vaccinaților care nu au nicio legătură cu noua variantă. În fapt, la o populație de 750 milioane de oameni, au fost înregistrate doar 500 de infectări cu Omicron.

Zgomotul asurzitor care se face pe marginea variantei Omicron, scoasă, mai nou, cea mai devastatoare dintre toate, e doar o manipulare penibilă, care încearcă să mascheze, cu disperare, realitatea. Iar realitatea este cea pe care o vede fiecare dintre cetățenii Europei, cel mai vaccinat continent. Aceea că vaccinații au început să cadă ca muștele în fața Covidului, ăla cu vechime, Delta și chiar Alfa. Și nu cad doar fiindcă au fost testați pozitiv și stau cuminți acasă cu forme ușoare, că nu s-ar mai alerta nimeni dacă ar fi așa, ci au început să aglomereze spitalele, secțiile ATI și chiar morgile.

Aberația aia conform căreia Omicronul ocolește imunitatea, și aia dată de vaccin, chiar dacă, oficial vorbind, vaccinurile actuale nu dau imunitate, dar și aia naturală, că doar trebuia să fie asociată și imunitatea organismului, ca să nu pară vaccinul un eșec, așa, de unul singur, nu are nicio relevanță în acest moment. Pentru că, la o populație totală de 750 milioane de cetățeni, Europa nu are decât vreo 500 de infectări cu Omicron, deci amărâta asta de variantă Covid nu are nicio vină. Și atunci, ce se întâmplă, de fapt? Se întâmplă ceea ce era de așteptat să se întâmple și ceea ce am tot semnalat de-a lungul timpului. Restricțiile și vaccinarea sunt absolut inutile, ca să nu spun dăunătoare. Vaccinați sau nevaccinați, când intră în contact cu virusul, oamenii se infectează. Grav este că nici protecția aia față de forme grave și decese, pe care o propăvăduiau producătorii vaccinului, nu pare să mai funcționeze, dacă a funcționat, cu adevărat, vreodată. Și atunci se mai bagă și doza a treia, a patra, a cincea și tot așa, până când cedează. Nu virusul, ci omul.

Omicron și-a trimis buzduganul

Voci ale cercetătorilor europeni au anunțat deja că, în 4 săptămâni, varianta Omicron va deveni dominantă pe continent. Că acum vorbim de sub 500 de cazuri. Și totuși, autoritățile norvegiene au decretat un lockdown parțial, deocamdată, din cauza numărului de cazuri Covid în creștere, într-o țară cu peste 80% vaccinați.

”Norvegia stabileşte recorduri atât în ceea ce priveşte noile infecţii cu Covid-19, cât şi în ceea ce priveşte spitalizările, parţial din cauza răspândirii Omicron, care ar urma să devină varianta dominantă în zilele următoare”, se arăta într-o știre de pe agenția Reuters. Ce înseamnă ”parțial din cauza răspândirii Omicron”, atâta vreme cât în Norvegia au fost depistate vreo 20 de cazuri de cetățeni infectați cu noua variantă, și aceia întorși din Africa de Sud și izolați? Și, evident, niciunul dintre ei nu a fost spitalizat. Mai mult, Omicronul s-a dovedit, cu toată contagiozitatea despre care se tot vorbește, absolut inofensiv, lipsind din statistici internările. Până luni, când o veste bombă a înconjurat, rapid, mapamondul. Marea Britanie confirma primul deces la nivel global cauzat de varianta Omicron. Și punct. Cine era acea persoană, ce vârstă avea, ce boli, de când era internat, ce simptome a avut, de ce nu l-au putut salva? Niciun cuvânt despre toate aceste aspecte, deși interesul pentru primul deces Omicron era uriaș. Păi dacă nu ne dau amănunte am putea și noi să credem că omul acela a căzut pe scări sau ceva de genul, nu-i așa?

Înghesuială la ATI

Tot cu peste 80% vaccinați, Spania se confruntă și ea cu o creștere rapidă a cazurilor Covid, care au aglomerat spitalele și secțiile ATI. De vină ar fi, potrivit oficialităților din acest stat european, deplasările a milioane de persoane în întreaga ţară, în perioada 4 – 8 decembrie, în weekendul prelungit cu alte două zile libere. Așadar, orice ieșire din case provoacă îmbolnăviri în masă în rândul vaccinaților, aruncând în derizoriu eficacitatea așa-zisei imunizări în masă artificiale.