CIOLACU ȘI INTERLOPII. PSD – partid de borfași și hoți.

Unul dintre consilierii de stat ai premierului Marcel Ciolacu se laudă pe rețelele sociale cu prietenia unor cunoscuți interlopi din Capitală.

La începutul lunii iulie 2023, premierul Marcel Ciolacu și-a tras un consilier de stat pe probleme de agricultură, destul de controversat. Este vorba de Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale între 2012 și 2019, care, ulterior, în iulie 2021, a devenit președintele Asociației Fermierilor din România. De fapt, Daniel Botănoiu a făcut parte din rezerva de cadre a lui Liviu Dragnea, adusă din Teleorman în administrație centrală din București. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că Daniel Botănoiu se laudă pe rețele sociale cu prietenia unor membrii ai clanului Duduianu, interlopi foarte cunoscuți în București. De fapt, consilierul lui Marcel Ciolacu și-a postat mai multe poze cu aceștia, fie la o sală de forță, fie la masă. Așadar, clanul Duduianu are acum, prin Daniel Botănoiu, intrare directă la Palatul Victoria, adică la premierul Marcel Ciolacu.

Botănoiu visează să ajungă ministrul Agriculturii

Visul lui Daniel Botănoiu este să ajungă ministru al Agriculturii și a tras sforile, fără succes, și după demiterea lui Adrian Chesnoiu și a lui Petre Daea. De fiecare dată conducerea PSD l-a trimis să vină cu sprijinul politic al organizației din care face parte. Însă organizația PSD Teleorman, condusă de Adrian-Ionuț Gâdea, l-a trimis la plimbare de fiecare dată pe Botănoiu, că deh…liderii județeni ai partidului n-au uitat cum se comporta pe vremea când era secretar de stat la Ministerul Agriculturii și susținut de Liviu Dragnea. Acum, din postura de consilier de stat al premierului Marcel Ciolacu, Daniel Botănoiu speră să ajungă, totuși, ministru al Agriculturii, dar de la vis la realitate drumul e lung.

Clanul Goleac și Clanul Sportivilor, afilieri la PSD

Acum două zile, primarul PSD Daniel Băluță a comunicat că Sectorul 4 este singurul din București unde ”scăderea criminalității e o realitate”. Reacția edilului a venit după ce s-a arătat cum șefii poliției locale petrec pe domeniile de lux ale șefilor de clan. Alexandru Năstase este unul din polițiștii locali de elită ai Sectorului 4, cei care lucrează la intervenție.

Bebino și rivalii s-au tăiat reciproc cu săbiile, în mai multe runde de lupte de stradă, înainte de a fi arestați de poliția națională. Acestea sunt legăturile polițistului local Alexandru Năstase. Dar nu sunt singurele. Ca și alți oameni din găști, el a devenit polițist după ce a intrat în politică în TSD (tineretul social democarat).

”Condiția ca să ajungi polițist local e să fii loial nu doar clanurilor, ci și partidului”, explică unul dintre angajații primăriei Sectorului 4. În același timp, Năstase este parte a găștilor din Berceni, potrivit mărturiilor culese și fotografiilor în care el apare în mod constant.

Angajații au asistat la ceea ce ei numesc ”infiltrarea clanurilor”, încă de cu mulți ani în urmă, ”de pe vremea lui Piedone”. O recentă investigație RISE trece în revistă harta clanurilor și a complicităților politicienilor și a poliției cu mafia din sudul orașului.

Încă de pe vremea primarului Piedone, Marian Goleac, un vechi amic cu ”Sportivii”, era șef al ADP Sector 4. Marian Goleac este el însuși fidel PSD.

PSD Ilfov, condus la propriu de interlopi. Negocieri mafiote în imobiliare

Clanul Sportivilor a capturat, pur și simplu, organizația PSD Ilfov. O înregistrare internă arată cum lumea interlopă folosește cel mai mare partid din Romania drept comandament central al unor combinații imobiliare de milioane de euro.

Vocea principală îi aparține lui Florian Puiu, secretar executiv al PSD Ilfov, veteran din Clanul Sportivilor și ambasador al mai multor sindicate interlope. Vocea secundară este a consilierului județean, Alin Todireanu, exclus din PSD la sfârșitul lui iunie și transferat la Pro România.

Discuția a avut loc în toamnă, cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale, pe strada Șoimului din sectorul 5, la spălătoria auto a lui Florian Puiu. Miza: terenurile din sudul Capitalei.

“Domnul Marcel Ciolacu nu comentează nimic în această etapă”, ne-a lămurit scurt consilierul celui de-al treilea om în stat. Etapa în care șeful PSD tace profund este cea în care propriii oameni îl acuză de complicități politice cu crima organizată.

Joia trecută, pe 16 iulie, primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob zis Pitre, s-a detonat pe Facebook cu o postare lungă, care începe astfel:

“A sosit momentul pentru clarificări: este adevărat! – PSD astăzi este condus în Ilfov de clanurile interlope ale Capitalei. Din disperarea de a nu pierde puterea din mână, oamenii politici din Partidul Social Democrat au acceptat pentru început interlopii în viața politică, oferindu-le susținere în funcții înalte, iar astăzi nu-i mai poți deosebi unii de alții, interlopii devenind oameni politici și oamenii politici devenind interlopi (…)”.

Rise Project a aprofundat subiectul cu edilul din Popești-Leordeni. Petre Iacob susține că filiala PSD Ilfov a încăput demult pe mâna clanurilor, iar acestea l-au executat politic, fiindcă nu le-a îndeplinit cereri punctuale. Mafia are interese strict imobiliare și miza din acest caz ar fi chiar lista de împroprietăriri funciare de la primăria orașului.

Filiera blochează oameni simpli care așteaptă de ani cu procese-verbale de punere în posesie şi adeverinţe de proprietate emise în baza legii fondului funciar. Le garantează acestora soluționarea cu prioritate a dosarelor la Prefectură și le cumpără drepturile cu sute de mii de euro. Apoi, interlopii vor să se bage în față la primărie ca să fie împroprietăriți efectiv peste rând, deși sute de alți cetățeni au prioritate. Cum ar fi, de pildă, cei care așteaptă cuminți în baza unor hotărâri judecătorești. Acestea sunt mai importante juridic decât adeverințele și procesele verbale comercializate la colțul străzii, zice primarul Iacob. Există o procedură legală.

Goana clanurilor pentru pământ are tradiție în zonă. Sutele de mii de euro investite cash în drepturi litigioase se multiplică în milioane, când pe terenurile vânate încep să crească înghesuite blocuri de locuințe. Infrastructura de canalizare și transport nu mai ține pasul demult cu zecile de construcții rezidențiale, autorizate pe bandă rulantă. Canalizarea refulează în stradă, apa nu stă în closet, spații verzi nu există.