Capusele liberale (instrumentele regimului iohannis) care vand istoria pe galbeni! Fratii Muraru – platiti regeste de statul roman, sa cante orbeste in struna interesului strain. ARESTAȚI FRAȚII MURARU ȘI DESCHIDEȚI DOSAR LA PROCURORUL GENERAL!

Despre frații Muraru, acești doi pseudo-istorici bine conectați la conducta cu bani publici, s-au spus multe de-a lungul timpului, inclusive ca ar fi agenți ai intereselor străine în România. Cert este ca parcursul lor fulminant, fara mari competente, doar pe vrajeala ieftina de TNL, merita putin mai mut decat atentie.

Jurnalistul Valeriu Nicolae a făcut o relatare amplă din seria ”România căpușată” pe pagina sa de Facebook, despre cei doi frați liberali de la Iași, Andrei și Alexandru Muraru.

Alexandru Muraru este acum în Parlament din partea PNL-ului. Fratele domnului Muraru, Andrei, este consilier prezidențial și a fost și el membru al CA la Televiziunea Română. Din 2005 până în 2009, Alexandru a fost consilier al primului ministru, lucru care, desigur, a permis fratelui Andrei să devină expert pe relații externe la Camera de Comerț în București imediat ce a terminat Istoria la Iași.

Pentru trei luni, căci apoi a trecut imediat și el consilier al primului ministru, că aveam guvern liberal meritocratic bazat pe frăție. În timp ce muncea zi și noapte pentru țărișoară la Cancelaria Primului Ministru, Andrei a devenit Expert și apoi Șeful Biroului de Cercetare la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (acum IICCREM) la București, iar în timpul liber făcea și un master la Iași. Între 2007 și 2009, în timp ce este Consilier al Directorului General la Arhivele Naționale, plătit de Cancelaria primului ministru, este, în același timp, și Șef al Serviciului de Investigații Speciale sau expert la IICCREM și începe și un doctorat la Iași pe o bursă pe fonduri europene pe trei ani, că doar se poate.

Calaii lui Bjoza

Andrei Muraru a făcut lobby pentru Bjoza la acel moment “uitând” detaliile de natura legionara  din viața sa, tocmai pentru ca, condamnarea torționarilor îl ajuta în ascensiunea politică. Ulterior, cei doi frați au revigorat tema antisemitismului ca să culeagă alt tip de roade politice.

Problema fraților Muraru, unul pe cale să ajungă, fără merite profesionale, ambasador al României în SUA, iar celălalt deputat PNL, cu rol în comisia de control a SRI, este că se folosesc, fără scrupule, de teme istorice ale României pentru ascensiunea politică.

Andrei Muraru a făcut parte din echipa de istorici ai IICCMER care a documentat fișele ofițerilor din aparatul represiv care au comis abuzuri asupra românilor. Numai că nu a fost singur. Toată munca uriașă de documentare pentru descoperirea ultimilor călăi aflați în viață a reprezentat o muncă în echipă, iar meritele pentru condamnarea torționarilor ar fi trebuit luate în echipă. Din păcate, odată ajuns în brațele PNL, Andrei Muraru a uitat de restul istoricilor și s-a profilat public, în văzul tuturor, drept cel mai important istoric cu rol în procesul de condamnare al torționarii. Nu e corect și nu e principial să procedezi astfel, câtă vreme tu, până să beneficiezi de sprijin politic, ai făcut parte dintr-o echipă“, sustine Sidonia Bogdan.

De ce mai nou frații Muraru s-au reprofilat pe antisemitism?

În ciuda acestor evidențe istorice, nu pot însă să nu observ că frații Muraru au îmbrățișat cauza antisemitismului tot dintr-o perspectivă mică, a beneficiilor carieriste. Israel este un stat cu legături puternice în Departamentul de Stat american și, probabil, Andrei Muraru speră că aceasta este noua rețeta pentru a ajunge la diplomații americani. Altceva nu prea are în joben, el neavând studii în relații internaționale ca să stăpânească temele diplomaților americani referitoare la Estul Europei”, este raspunsul Sidoniei Bogdan.

Statul i-a facut milionari

Minune, fratele plătit tot de la Cancelaria Primului Ministru scrie trei cărți în perioada în care se rupe și el în două pentru țărișoară și ia și el o bursă la fel ca fratele pe fonduri europene. Ambii frați, culmea, primesc și o bursă foarte generoasă, peste bursa de pe fonduri Europene pentru a studia la Institutul Holocaustului în New York, plus încă cel puțin o bursă de la colegiul New Europe.În 2012 Alexandru, cu zero experiență, devine, cumva, consilier al secretarului de stat la ministerul pădurilor, domnul Cozmanciuc, finul domnului Fenechiu, un om cinstit, baron de Iași, care a primit mulți ani de pușcărie.

Fratele devine, firesc, Președinte al IICCREM și apoi este numit în CA-ul de la Televiziunea Română, din motive de alergie la polen, căci altfel nu se explică. Apoi devine consilier al președintelui liberal. Alexandru devine și el Președinte de instituție de stat, Institutul Național al Patrimoniului, că doar nu este mai prost, și apoi este numit în CA-ul de la Radiofuziune, căci trebuie să mănâncă și gura lui.

Citite în paralel, declarațiile de avere și biografiile celor doi frați sunt siderante și o dovadă clară că situația celor doi Orban, unul șef al PNL-ului și celălalt fost ministru și acum consilier al președintelui pe salariu de ministru, nu este unică. Pe lângă slujbele lor, bursele lor, consiliile lor de administrație, cei doi frați Muraru predau și la universitate. Unul la Iași, altul la București. În 2019, Andrei a primit doar 191.177 RON de la stat. În 2021, cei doi frați vor primii de la stat cu mult peste 100.000 de EUR.

Ticalosia antisemita, Maia Emilia Ninel Morgenstern, fratii Muraru PNL, securistii si scoaterea in afara legii a partidului Alianta pentru Unirea Românilor – AUR

1. Ce se urmărește prin Diversiunea Antisemitism din România? 1. Cine este Andrei Ilarie? 2. Face parte și Maia Morgenstern din Diversiune? (VIDEO)

2. Un reprezentant al Guvernului acuză AUR că e antisemit. De ce nu reacționează George Simion? 1. După cum am prevăzut, presa internațională vorbește despre antisemitismul din România. 2. Diversiunea continuă. Autoritățile ascund adevărul.(VIDEO)

3, Nu se găsește niciun „Mare Român” să-l apere pe poetul Octavian Goga?1. De ce cultivă site-ul Europa Liberă, finanțat de Departamentul de Stat S.U.A, teza România antisemită? 2. Spre deosebire de omul normal, omul politic nu trăiește, pozează.(VIDEO)

Fratele său Alexandru Muraru, actualmente deputat, este reprezentant special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei – și este un apropiat al ambasadorului României îi Israel, Radu Ioanid, fost oficial al Muzeului Holocaustului din Washington și principal colaborator al lui Elie Wiesel.

”Potrivit surselor noastre, frații Muraru i-ar fi făcut această propunere președintelui României, iar Klaus Iohannis i-a transmis mai departe decizia gata luată premierului Florin Cîțu. Așa se și explică de ce Florin Cîțu a avut o reacție atât de promptă”, scrie agenția ”Știri pe surse”.

Demiterea lui Bjoza ar avea în spate un Comunicat controversat al AFDPR din 12 martie, în care se atrăgea atenția că” Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparații materiale copiilor foștilor deținuți politici, deportați, prizonieri etc., dar subliniem că toți copiii noștri, indiferent când s-au născut și indiferent de faptele părinților, au fost solidari cu suferințele întregii familii, iar timp de 31 de ani nu li s-a asigurat nicio reparație morală și materială”.

Ei bine, aici apare problema celor care au făcut parte din Mișcarea Legionară sau din regimul Antonescu – și pe care modificarea legii i-ar exclude. Motivul – participarea la Holocaust.

Ori, AFDPR a făcut o apreciere care a provocat reacții majore:

”AFDPR nu contestă existența Holocaustului în România „ciuntită”! Singurul lucru care poate fi discutat constă în dimensiunile Holocaustului, cu precizarea că o astfel de dezbatere nu ar scuza cu nimic ororile săvârșite asupra etniei evreilor – și nu numai”, scrie AFDPR în comunicat.

Călăii lui Bjoza / Fulminanta ascensiunea a fraților Muraru

Sursele media susțin că ei sunt cei doi călăi ai lui Octav Bjoza. Niciun adversar nu i-a biruit.

Astăzi au doar 38 de ani.

Dar de unde au plecat și unde au ajuns?

poza

La vârsta studenției cochetau cu asociațiile monarhice și cu cele ale foștilor deținuți politici. Au urmat cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. S-au înscris în PNL, găsind o fereastră de oportunitate pentru cea ce tinerii numesc “dezvoltare profesională.”

În timp ce Alexandru a ajuns consilier al ministrului justiției Tudor Chiuariu, fratele Andrei a făcut primii pași spre înaltele foruri din administrația centrală.

În anul 2006, istoricul Marius Oprea l-a adus pe Andrei Muraru (foto) la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, în calitate de expert. Nu i-a trebuit mult timp să-și arate năravul. S-a exprimat ireverențios la adresa foștilor deținuți politici. Ticu Dumitrescu, președintele de atunci al AFDPR, i-a cerut lui Oprea să-l dea afară. Tot Marius Oprea i-a găsit un serviciu la o altă instituție publică, dar l-a păstrat pentru cercetări.

Au călcat pe cadavre cum calcă urșii frunzele uscate

Naivul vânător de securiști n-avea să știe ce șarpe a ținut la sân.

În anul 2007, frații Muraru l-au șantajat pe magistratul Corneliu Turianu, la acea vreme secretar al CNSAS, cu documente din mapa profesională, cu scopul de a demisiona și a lăsa locul liber unuia dintre ei. Alexandru, în calitate de consilier a avut acces la arhiva SIPA.Turianu le-a făcut amândurora plângere penală pentru două infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie: şantaj şi folosirea şi darea publicităţii de documente la care nu are acces publicul. Evident că procurorii au clasat dosarul. Dar magistratul nu s-a lăsat. Doar moartea i-a oprit lupta.

Succesul profesional al fraților Andrei și Alexandru Muraru este fără precedent. Ei sunt gemeni. Provin din grupul tinerilor ieșeni, crescuți de Relu Fenechiu, fost influent liberal, condamnat la cinci ani de pușcărie cu executare, în dosarul “Transformatorul.”

Poate că numele lor nu ar fi apărut atât de des în public, dacă n-ar fi stat în spatele multor scandaluri.

Cum a dispărut dosarul lor penal?

Ce mai contează că au fost cercetați atunci de autorități.

poza

A venit Crin Antonescu președinte al PNL și repede s-au băgat sub pielea lui. În același timp, erau nelipsiți de la evenimentele organizate de monarhiști. Au și fost decorați de Regele Mihai.

În  anul 2012, Andrei Muraru a fost numit în fruntea IICCMER (rezultat din contopirea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului cu al Memoriei Exilului Românesc, luându-i locul binefăcătorului său, Marius Oprea. Crin Antonescu i-a spus lui Oprea că Muraru avea sprijinul lui Victor Ponta.

Despărțirea de Antonescu și trimiterea lui Oprea în șomaj

În acești doi ani s-au bucurat de protecția lui Crin Antonescu. Erau nelipsiți de la întâlnirile liberalilor, extrem de apropiați și de atenți cu Eduard Hellvig, ajuns în cele din urmă director al SRI.

În 2014, s-au leapădat voinicește de Crin Antonescu și au trecut cu tot cu nărav în barca lui Klaus Iohannis. În timpul acesta și-au întărit legăturile cu Radu Ioanid, directorul Holocaust Memorial din Washington.

Alexandru, în calitate de tânăr director al Institutului Patrimoniului Românesc, s-a specializat în problematica memoriei, istoriei monarhiei românești și mai ales a istoriei Holocaustului. Aici a luat biletul câștigător. La scurt timp devine expert al Institutului Ellie Wiesel.

A beneficiat de numeroase burse de studiu în Europa şi America de Nord în domeniile științelor politice, istoriei, naționalismului, studiilor privind Holocaustul și istoria evreilor (Utrecht University (Olanda, 2004), USHMM, Center for Advanced Holocaust Studies, Washington DC (SUA, 2010-2011), Northwestern University, (SUA, 2013), Royal Holloway University of London (UK, 2016) New York University (SUA, 2019-2020) ș.a.). Sunt date din CV-ul lui Alexandru Muraru.

Andrei Muraru a devenit în anul 2015 consilier al președintelui României, Klaus Iohannis.

Fratele lui geamăn a publicat zece volume de memorii.

Răzbunarea fraților pe Oprea

În 2019, Andrei Muraru a pus o apropiată pe postul de director al IICMER. Prima ei misiune era să-l dea afară pe Marius Oprea, vânătorul de securiști. Aici, mărturia executatului.

Florin Cîțu, noul premier al României, l-a desemnat, la începutul anului 2021, pe Alexandru Murarureprezentant al României pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei.

În același timp, Andrei a fost propus ambasador al României în SUA. De unde știa Cîțu că ei sunt „aleșii”? Câte telefoane pe fir scurt a primit premierul?

Alexandru Muraru, spun sursele guvernamentale, stă în spatele demiterii lui Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat, pentru vina de a încerca să asigure copiilor foștilor deținuți politici o indemnizație lunară, care să compenseze anii de privațiuni de pe vremea când „aveau origini nesănătoase”.

Alexandru Muraru a considerat că actualul președinte al AFDPR e împotriva evreilor și contestă Holocaustul, pentru că a susținut că fiii și ficele legionarilor nu au nicio vină pentru opiniile părinților. O vină prin ricoșeu. Dar de ce a stat Bjoza pe bombeul noului mahăr al României?

PNL se desparte de trecutul anticomunist

Astăzi, PNL este acuzat că se desparte de anticomuniști.

Frații Muraru merg ca tancul sovietic numai înainte. Viitorul lor e luminos. S-au împrietenit cu cei care conduc azi lumea. Ce nu știu aceștia, e că și pe ei îi vor trăda când va apărea o nouă fereastră de oportunitate.

Frații Muraru sunt un model pentru tânăra generație. Fără scrupule, adică fără mamă și fără tată, și-au proiectat un viitor de aur. Dar cu ce preț? Al călcării peste cadavre. Și al uciderii incorecților politici.

 MARIUS GHILEZAN