ALERTA. Atac cu rachete asupra Tel Avivului si a altor orase din Israel, lansat din Fasia Gaza de gruparea terorista Hamas. Zeci de raniti si mai multe persoane ucise. Aeroportul Ben Gurion, inchis

Sirenele de alerta au fost auzite, in aceasta seara, cu putin inainte de ora 21, la Tel Aviv, Rishon Letzion si alte orase din Israel. Gruparea terorista Hamas a pus in practica amenintarea sa de a lansa rachete asupra Tel Avivului, dupa cum avertizasera, recent, liderii organizatiei.

„Daca Israelul continua sa bombardeze cladirile rezidentiale din Gaza, urmatorul tir va fi in directia Tel Aviv”.

Astfe, in aceasta seara, ploaia de rachete lansate de Hamas si Djihadul Islamic au vizat Tel Avivul si localitatile din centrul Israelului. S-au auzit o serie de explozii.

Pana la ora 21:30 pe 11 mai 2021, Hamas a anuntat ca a lansat peste 130 de rachete in directia Tel Aviv. Potrivit medicilor de la Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Rosii, in urma tirului cu rachete, o femeie a decedat si alte persoane au fost ranite.

De asemenea, in urma unui atac direct asupra orasului Rishon Le Zion, o femeie in varsta de 50 de ani a fost ucisa si alte opt persoane au fost ranite, doua fiind in stare critica. Alti patru rezidenti din orasul israelian Givataim au fost raniti usor, iar doua femei au fost ucise in urma unui atac cu rachete asupra orasului Askelon. Aeroportul Ben Gurion a fost inchis temporar, in urma atacurile cu rachete.

Dupa ce, ieri, sute de rachete au fost lansate din Fasia Gaza spre Israel, dintre care 7 asupra Ierusalimului si orasului Beit Shemesh, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca „Hamas a trecut linia rosie”.

„Organizatiile teroriste din Gaza au trecut o linie rosie in seara Zilei Ierusalimului, tragand rachete in zona Ierusalimului. Israelul va reactiona cu forta, oricine ataca va plati un pret mare. Va spun, cetateni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp”, a avertizat premierul.

Conform presei israeliene, la sfarsitul dupa-amiezii zilei de luni, pe fondul tensiunilor ridicate din Ierusalimul de Est intre razvratiti palestinieni si fortele de securitate israeliene, sapte rachete au fost lansate asupra capitalei dinspre Fasia Gaza, dintre care una a fost interceptata de „Domul de fier”.

Cateva zeci de rachete au fost apoi lansate continuu asupra oraselor israeliene aflate la frontiera cu enclava palestiniena. Armata israeliana a raspuns sistematic la tirul de rachete, vizand pozitiile teroriste din Fasia Gaza. (I.P.)

O cladire cu zece etaje din centrul orasului Gaza, in care oficialii Hamas isi aveau birourile, a fost complet distrusa, marti seara, in urma unui bombardament israelian, au notat jurnalistii AFP.

Cladirea de apartamente, situata langa faleza, s-a prabusit dupa ce a fost vizata de un atac aerian, au descoperit echipele AFP, in timp ce fortele aeriene israeliene au intensificat atacurile in Fasia Gaza impotriva pozitiilor miscarii Hamas, care a continuat sa lanseze rachete in directia statului ebraic.

Leave a Reply