Adevărata față a plandemiei

Pandemia izvorăște din ura aproapelui față de aproapele, din ura față de binele și fericirea celui din jurul tău, din proasta mândrie de control față de ceva ce nu poate fi controlat niciodată. Fără libertate și liberul arbitru, omul nu se mai deosebește cu nimic de celelalte ființe, nu mai este om, ci un animal controlat de un sistem artificial.

Nu vom mai vizita restaurantele, muzeele, teatrele, cinematografele, spitalele, mall-urile, instituțiile voastre. Vom alege să mergem la propriile noastre taverne, la piețele de la colțuri sau acolo unde comercianții vi se împotrivesc. Degeaba încercați să ne divizați, oricum suntem divizați demult în bogați și săraci, șarlatani politici și ratați, atei și săraci cu duhul etc.

La noi bestia nazistă de la Cotroceni, urmașa unei organizații condamnate internațional la Nurnberg, e încolțită și dă ordine prin balele ce îi curg din gură din partea PSD. Arafat, Cîțu sau Gheorghiță sunt doar niște instrumente. Doar că aceste comenzi vin indirect de la socialiștii PSD, care au încolțit fiara prin majoritatea parlamentară. La un singur pocnet și cățelușul de pluș al bestiei, Cîțu-Cuțu, pică la prima moțiune. PSD își pune planul în aplicare exact prin idiotul de la Cotroceni. Socialiștii își rod unghiile că pandemia nu i-a prins la guvernare și probabil cu un președinte socialist. Dar nu-i nimic pierdut, pot realiza acest plan machivelic exact prin fiara nazistă, care nici acum nu își dă seama ce se întâmplă. PSD dă comanda, iar vinovatul este măscăriciul de la Cotroceni!

Scopul pandemiei in deep este de a aduce această criză politică, de a divide et impera societățile, grupările ideologice etc. Scopul principal este de a produce o criză sanitară, care se extinde în toate domeniile: economice, turistice, financiare, educaționale, agricole etc. În fond se urmărește exterminarea statelor și a guvernelor care nu sunt în stare să gestioneze o astfel de criză, ducând societățile spre segregare.

Oricum nimeni nu respectă restricțiile, nimeni nu va lua în considerare această discriminare, care oricum nu va fi pusă în practică, decât de fațadă așa cum a fost și va fi peste tot. Nimeni nu ascultă mass media aservită și nimeni nu baga în seamă aceste zdrențe politice, care azi sunt și mâine nu vor mai fi.

Situația drepturilor omului s-a înrăutățit în lumea întreagă în timpul pandemiei de coronavirus. Aceasta este concluzia ultimului raport anual dat publicității de Amnesty International (AI).

În multe părți ale lumii, criza COVID-19 a accentuat inegalitatea, discriminarea și opresiunea. Organizația pentru drepturile omului atrage atenția că au avut de suferit mai ales grupurile sensibile, precum persoanele cu boli cronice, refugiații, angajații din sectorul medical, minoritățile, precum și femeile și fetele.

Abuzarea crizei

“Milioane de oameni au suferit în ultimul an masiv din cauza pandemiei și a urmărilor acesteia, fără ca guvernele din lumea întreagă să le protejeze drepturile fundamentale”, a afirmat șeful AI Germania, Markus N. Beeko. “Numeroase țări au abuzat de criza coronavirus pentru a anula și mai mult principiile statului de drept și a limita și mai puternic drepturile civice sau nu i-au protejat suficient pe cei aflați în grupe speciale de risc și pe angajații din sistemul medical.”

“Este relevant faptul că, privit sub aspect statistic, în ultimul an a murit de COVID-19 la fiecare 30 de minute o persoană angajată în sistemul sanitar”, potrivit lui Beeko. Ar fi vorba la nivel mondial de cel puțin 17.000 de decese în rândul personalului medical – o mare parte din acestea în America de Sud. Critici la adresa condițiilor de lucru au dus la arestări, concedieri sau alte măsuri punitive. În 42 din cele 149 de state analizate, autoritățile de stat i-au hărțuit sau intimidat pe angajații din sistemul medical în contextul pandemiei.

Tot din 42 de state au existat rapoarte privind expulzarea de refugiați și migranți în țări în care încălcarea drepturilor omului reprezenta o amenințare reală. Închideri de granițe i-au lăsat pe unii oameni fără posibilitatea aprovizionării de bază, mulți au fost închiși în lagăre fără dotări sanitare de bază, adesea fără apă curată și articole elementare de igienă.

Raportul AI mai constată în numeroase regiuni sporirea cazurilor de violență domestică, victime fiind preponderent persoanele de sex feminin. Pentru femei, dar și pentru persoane homosexuale și transsexuale, multe oferte de ajutor nu ar mai fi fost disponibile. În cel puțin 24 de țări, Amnesty a documentat cazuri cu “acuzații credibile” de arestare a unor persoane din cauza orientării sau identității lor sexuale – o creștere de 16% față de anul precedent.

Egoism fără sfârșit

Printre chestiunile cele mai fierbinți ale momentului, în eforturile globale de combatere a pandemiei, s-ar număra, conform Amnesty International, necesitatea grăbirii vaccinării persoanelor aflate în grupele cele mai periclitate, precum și intensificarea procesului de vaccinare la nivel global. În acest sens, ar putea fi de mare folos renunțarea temporară la protecția prin brevet a produselor medicale folosite împotriva COVID-19, este de părere AI. Peste 100 de țări au sprijinit o cerere în acest sens formulată de India și Africa de Sud. Propunerea este însă blocată de SUA, Marea Britanie, Elveția și Uniunea Europeană.

“Pandemia a accentuat și indiferența, ipocrizia, egosimul și fraudele potentaților acestei lumi”, a scris noua secretară generală a Amnesty International, Agnes Callamard, în raportul anual. De exemplu, peste 90 de țări au decis limitări de export pentru aparatură medicală, echipamente de protecție, medicamente și alimente. Lumea este în prezent “incapabilă să coopereze și să acționeze eficient în cazul unui eveniment global, cu efecte majore” – astfel sună concluzia tristă a doamnei Callamard.